Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

7 νεκροί-Ένοπλοι και βομβιστές επιτέθηκαν εναντίον του Αμερικανικού προξενείου στην Πεσαβάρ.

Ένοπλοι υποστηριζόμενοι από βομβιστές επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία.
Τέσσερις βόμβες πυροδοτήθηκαν στην περιοχή του προξενείου, το οποίο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της επαρχίας των βορειοδυτικών Συνόρων.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τους ενόπλους.
Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι επτά νεκροί (εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν Ταλιμπάν )και τρεις τραυματίες.

Matrix1917-Περαστικά στον Ανδρέα Λοβέρδο

Την πλήρη αντίθεση μας στην πολιτική και την ιδεολογία του Ανδρέα Λοβέρδου την έχει εκφράσει πολλαπλώς το μπλογκ μας.Η είδηση για την περιπέτεια της υγείας του Πασχαλιάτικα με στεναχώρησε όμως καθώς πρόκειται για ένα νέο και τίμιο πολιτικό.Πολιτικούς αντιπάλους με ήθος τους χρειαζόμαστε.

Ο υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, νοσηλεύεται στο ΝΙΜΙΤΣ με φλεγμονή στο έντερο.Μεταφέρθηκε από την Βέροια όπου γιόρταζε το Πάσχα.

Πασχαλινό μήνυμα του ΑΚΕΛ


Με την ευκαιρία του Πάσχα το ΑΚΕΛ απευθύνει στον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.

Το Πάσχα είναι γιορτή της αναγεννημένης ελπίδας και της δικαιοσύνης. Η πατρίδα μας για τριάντα έξη χρόνια τώρα βαδίζει το δρόμο της δικής της δοκιμασίας και αγωνίζεται για δικαίωση. Η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια κρατά ζωντανή την ελπίδα για δίκαιη υπό τις περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη λύση. Λύση που να επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας. Λύση που να τερματίζει την κατοχή, τον εποικισμό και τις όποιες εξαρτήσεις από ξένους. Λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων Ε/κυπρίων, Τ/κυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων. Ποτέ προηγούμενα δεν έγινε τόση εντατική και συστηματική εργασία προς την κατεύθυνση της λύσης. Παρά τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν ποτέ προηγούμενα δεν επετεύχθησαν τόσες συγκλίσεις σε διάφορες πτυχές του Κυπριακού. Σ’ αυτή την κρίσιμη φάση καθήκον όλων είναι να στρατευτούμε δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τιτάνια μάχη που δίνει για να αλλάξει η τουρκική πολιτική και να επιτευχθεί το γρηγορότερο η λύση που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.
 
Το Πάσχα είναι συνάμα η μεγάλη γιορτή της αγάπης και της στήριξης κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη. Αυτό είναι κύρια καθήκον της πολιτείας. Στα δυο  χρόνια της διακυβέρνησης Χριστόφιας ενισχύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό το κοινωνικό κράτος και τούτο παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες που προκαλεί ο αντίκτυπος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας.  Οι αναξιοπαθούντες και οι λιγότερο προνομιούχοι συμπολίτες μας αισθάνονται έμπρακτα την θαλπωρή της πολιτείας.

Σεισμός 7,2 στα σύνορα Μεξικού-Η.Π.Α τρομοκράτησε τις 2 χώρες


   Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κατάρρευση του σπιτιού του στο Μεξικάλι, στο βορειοανατολικό Μεξικό, ενώ αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν και σημειώθηκαν υλικές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε χθες Κυριακή την πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, και έγινε αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, σύμφωνα με διασώστες.

ΠΑ.ΣΟ.Κ made in USA.Τα αμερικανάκια του ΠΑ.ΣΟ.Κ πάνε μάθημα...

Τις σημειώσεις του στα ελληνικά μοίρασε ο αμερικανός καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόναλντ Χάιφετζ (Ronald Heifetz), όπως αντίστοιχα κάνει και στους μαθητές του στο John F. Kennedy School of Government του Harvard University, και άρχισε το ταχύρρυθμο σεμινάριο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολούθησε το μάθημα σαν καλός μαθητής και όταν φεύγοντας από την αίθουσα τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι πώς τα πήγε, απάντησε: «Πάντα μαθητής». 

Πολύνεκρες εκρήξεις στη Βαγδάτη Στόχος οι πρεσβείες Αιγύπτου και Ιραν. Κατιδικάζει την επίθεση η Γερμανία

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τρεις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν με ελάχιστη χρονική διαφορα, στο κέντρο της Βαγδάτης, ενώ σε 224 ανέρχονται οι τραυματίες, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.
 

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 50. Ο υπεύθυνος της ιρανικής πρεσβείας Καζέμ Σέϊχ Φορουτάν τόνισε στο ιρανικό πρακτορείο Fars πως "κανείς εργαζόμενος στην είσοδο δεν επλήγη από την επίθεση", αλλά το κτήριο που στεγάζει την πρεσβεία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές".