Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Eλληνική Οικονομία...

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
CITY PRESS
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠAΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Εργάτες, εργαζόμενοι

Αυτό που ξεδιπλώνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας δεν έχει προηγούμενο. Με τον ερχομό του στην κυβέρνηση και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, το ΠΑΣΟΚ προωθεί έναν καταιγισμό αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων σε όλα τα μέτωπα.

· Στο ασφαλιστικό όπου προωθείται η ριζική ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

· Στις εργασιακές σχέσεις όπου βαθαίνει η επίθεση στο δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή δουλειά.

· Στο εργατικό εισόδημα όπου η αφαίμαξη όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί.

· Στα δημοκρατικά δικαιώματα όπου η κρατική τρομοκρατία απλώνεται σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Και μας εκβιάζουν ανοιχτά προκειμένου να αποδεχτούμε τις νέες θυσίες που απαιτούν τα συμφέροντα του κεφάλαιου, να συναινέσουμε σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό αντεργατικών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά της επιτελεία. Θέλουν να μας φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να σκύψουμε το κεφάλι, να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας, δήθεν «για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Όπως κάνουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που σε αυτές τις δύσκολες για τους εργαζόμενους στιγμές δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αποδεικνύουν τον πραγματικό τους ρόλο. Που δεν είναι άλλος από το να εξουδετερώνουν τις εργατικές αντιστάσεις, να βοηθούν στο να μείνει η εργατική τάξη στη γωνία, υποταγμένη και αποπροσανατολισμένη. Που νομιμοποιούν την επίθεση στην ασφάλιση με τη συμμετοχή τους στον ψευτοδιάλογο. Που συνυπογράφουν με τον ΣΕΒ. Που ξεπούλησαν όλους τους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων χρόνων στους οποίους εκφράστηκαν -με τον πιο μαζικό τρόπο- η οργή και οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Που σήμερα αρνούνται να κάνουν την παραμικρή κινητοποίηση, νομιμοποιώντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την αντεργατική καταιγίδα που ήδη ξεκίνησε.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Σε αυτές τις συνθήκες δεν έχει θέση καμία αυταπάτη. Εάν δεν πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια, αυτό που μας περιμένει είναι το ολοκληρωτικό ξερίζωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Μόνο με τους δικούς μας αγώνες και τις αντιστάσεις μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ακατάσχετη επιθετικότητα του κεφάλαιου. Αυτά που με αγώνες κερδίσαμε, μόνο με αγώνες θα μπορέσουμε να τα υπερασπιστούμε. Με αγώνες μαζικούς, διεκδικητικούς, ανυποχώρητους. Με αγώνες που θα ενώνουν την εργατική τάξη και όχι με κινητοποιήσεις κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης σαν αυτές που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, διασπώντας τους εργαζόμενους, βάζοντας εμπόδια στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου μετώπου αντίστασης των εργαζομένων και «στρίβοντας» όποτε το κίνημα ξεπερνάει την εθιμοτυπική λογική του ΠΑΜΕ και γίνεται πραγματικά επικίνδυνο για το σύστημα.

Αυτό το μήνυμα οφείλουμε να δώσουμε και μέσα από τη συμμετοχή μας
στην απεργία που καλούν σωματεία και ομοσπονδίες στις 17 του Δεκέμβρη.

Ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του κεφάλαιου.

Ενάντια στην πολιτική που θέλει να φορτώσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας.

Ενάντια στον «διάλογο» και τη συναίνεση που θέλει να αποσπάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία της πρόσφεραν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τόσο με τη στάση τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τον Δεκέμβρη όσο και με τη συμμετοχή τους στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τη «διαφάνεια».

Παλεύοντας για:

· Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους - Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών εργασίας

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

· Ασφάλιση και περίθαλψη για όλους - Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.

· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας.

· Πολιτικές, συνδικαλιστικές, ατομικές ελευθερίες.

Ταξική Πορεία

ΤΟΥΡΚΙΑ -ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ-Διαδηλώσεις και προβοκάτσιες


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις σχετικά με την απαγόρευση του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP). Χθες δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μπουλανίκ, του νομού Μους, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, όταν ιδιοκτήτης καταστήματος άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή με τρεις ανθρώπους να ανοίγουν πυρ κατά των διαδηλωτών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Ερντογάν τάχθηκε κατά του κλεισίματος πολιτικών κομμάτων - για να μη θίγεται η εικόνα του κράτους - και υπέρ της δίωξης φυσικών προσώπων, τα οποία, όπως είπε, «είναι αυτά που παρανομούν».
Και ενώ οι διαδηλωτές κατηγορούνται για βανδαλισμούς και καταστροφές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων καταγγέλλουν προβοκάτσιες και χρηματισμό ατόμων από αγνώστους με σκοπό να προκληθούν επεισόδια. Παράλληλα, δηλώσεις ενός εκ των συλληφθέντων που πυροβόλησαν διαδηλωτές την Κυριακή, σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρουν ότι «πριν από τα επεισόδια κάποιοι του προσέφεραν όπλο και πεντακόσιες λίρες (περίπου 250 ευρώ), ζητώντας του να πυροβολήσει». Γεγονός που αποδεικνύει την εξαθλίωση των Τούρκων εργαζομένων, με την επίσημη ανεργία να χτυπάει κόκκινο φτάνοντας το 13,4%, ιδιαίτερα στους νέους που κρατούν τα σκήπτρα με 24,3% και τα αστικά κέντρα, όπου οι άνεργοι φτάνουν το 16,2%.
Ενίσχυση της συνεργασίας στον οικονομικό και πολιτικό τομέα ανάμεσα στην Τουρκία και τις αραβικές χώρες ζήτησαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Σύρος ομόλογός του Ουάλιντ Ουάλεμ, υποστηρίζοντας το πλαίσιο των επιδιώξεων του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Αγκυρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή. Ο Α. Νταβούτογλου δήλωσε ότι «η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και όλες τις αραβικές χώρες είναι απαραίτητη», βρίσκοντας πλήρη υποστήριξη από τη Δαμασκό.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Τις επιπλοκές που θα υπάρξουν στις σχέσεις της με το Ισραήλ, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, ύστερα από την απόφαση έκδοσης εντάλματος σύλληψης από τη Δικαιοσύνη της χώρας κατά της πρώην ΥΠΕΞ του Ισραήλ, και σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τζίπι Λίβνι. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο από λονδρέζικο δικαστήριο, εξαναγκάζοντας τη Λίβνι να ματαιώσει ταξίδι της στη Βρετανία, φοβούμενη μη συλληφθεί, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Το γραφείο της Τζίπι Λίβνι ανακοίνωσε την ακύρωση εξαιτίας του προγράμματος της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ομως σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η Λίβνι έλαβε την απόφαση της ακύρωσης της επίσκεψής της αφού ενημερώθηκε για την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το ένταλμα εκδόθηκε για πιθανολογούμενα εγκλήματα πολέμου, που σχετίζονται με τον ρόλο που τήρησε η τοτινή ΥΠΕΞ στην πολυαίμακτη ισραηλινή εισβολή στη Γάζα το περασμένο έτος, γεγονός που οι βρετανικές αρχές αρνούνται να επιβεβαιώσουν επισήμως. Κατά την ισραηλινή επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, τον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους, σκοτώθηκαν 1.400 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.
Όπως αναμενόταν η αντίδραση του Ισραήλ, ήταν έντονη. Έτσι ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Βρετανία επέκρινε σήμερα την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου. "Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, είναι καιρός να αλλάξει. Είμαι πεπεισμένος ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι είναι καιρός να δραστηριοποιηθεί και ότι δεν πρέπει να αρκεσθεί σε δηλώσεις", δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής Ρον Προσόρ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού.
«Το γεγονός ότι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου, το οποίο ούτε καν βρίσκεται εντός της χώρας μας δημιουργεί περιπλοκές», τόνισε βρετανική διπλωματική πηγή. «Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και να παραμείνει στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ, τονίζει από την πλευρά του εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις. «Για να το επιτύχει αυτό, η ισραηλινή πολιτική ηγεσία θα πρέπει να δύναται να έλθει στη Βρετανία για τις συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση. Εξετάζουμε με επείγουσες διαδικασίες τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει τούτη η υπόθεση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Πηγή:ΑΥΓΗ

O ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16-17/12/2009 - ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


«ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολιτικά και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και συμβασιούχων στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και την απεργιακή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, των πρωτοβάθμιων σωματείων και των συλλόγων φοιτητών στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η απόκρουση των πολιτικών λιτότητας όπως αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2010 και με βασικό σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους».
Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε διοργάνωση ημέρας δράσης των δυνάμεών του σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη για την εργασιακή επισφάλεια, την ανεργία και τον αντικοινωνικό κρατικό προϋπολογισμό.
  • Το πρωί της Δευτέρας 21/12, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί σε μεγάλες πόλεις εργαζόμενους/ες καθαρισμού σε υπεργολάβους και θα συναντηθεί μαζί τους, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, επειδή αγωνιζόταν για τα δικαιώματά τους.
  • Συγκεκριμένα, στις 21/12 και ώρα 8.40 πμ στην Αθήνα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ (Σταθμός Λαρίσης) για να συναντηθεί με εργαζόμενους στην καθαριότητα.
  • Την ίδια ώρα αντίστοιχο κλιμάκιο θα επισκεφθεί συναδέλφους τους σε σταθμό του ΗΣΑΠ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, σε μεγάλους δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθούν κινηματικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του αντικοινωνικού κρατικού προϋπολογισμού του 2010.

  • Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 μμ μπροστά στα McDonald’s στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία -πικετοφορία στην οδό Ερμού.

Αλέκα Παπαρήγα: Η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συνάντηση δεν είναι συναίνεση. Η διέξοδος από την κρίση θα είναι αντιλαϊκή. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει την προσοχή του λαού στην καρδιά των καθημερινών προβλημάτων του, που αναφέρονται άμεσα στο βιοτικό του επίπεδο


Αλέκα Παπαρήγα: Η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συνάντηση δεν είναι συναίνεση. Η διέξοδος από την κρίση θα είναι αντιλαϊκή. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει την προσοχή του λαού στην καρδιά των καθημερινών προβλημάτων του, που αναφέρονται άμεσα στο βιοτικό του επίπεδο.

  • Το ΚΚΕ πήρε μέρος στη σύσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί με την ανάδειξη της διαφθοράς και της διαφάνειας, ως αιτιών της κρίσης και τη σύνδεσή τους με τη διέξοδο από την κρίση.
  • Το ΚΚΕ έθεσε ζητήματα που έχουν σχέση με την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση του φορολογικού απορρήτου παντού, στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις καθώς και ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών, τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
  • Εθεσε το ζήτημα για τα χρέη τραπεζών και κυβερνήσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία, τη διασπάθιση των αποθεματικών των Ταμείων στο Χρηματιστήριο, τις αμοιβές των εργατοπατέρων, τα διάφορα κοινοτικά πακέτα, ορισμένα σκανδαλώδη προνόμια των βουλευτών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.
  • Η κυβέρνηση αποσκοπεί να συγκεντρώσει «ζεστό χρήμα» φορολογώντας τα λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος και κυρίως για να ανταποκριθεί στο καθήκον που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση για πρόσθετες επιχορηγήσεις στους επιχειρηματίες.
  • Τα κυβερνητικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση είναι η ταχύτερη προώθηση της ανόδου των ορίων συνταξιοδότησης, της μείωσης συντάξεων και μισθών, της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της αντιλαϊκής φορολογίας.
  • Ετοιμάζονται αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και δημιουργία τοπικών κρατικών μηχανισμών για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των μονοπωλίων σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.
  • Ο διάλογος διενεργείται στη διάρκεια της δράσης, στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στην οργάνωση και πραγματοποίηση των αγώνων. Αυτός ο διάλογος πρέπει να απλωθεί και να οδηγήσει στο δυνάμωμα της λαϊκής αντεπίθεσης. 

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη

Μήνυμα αντίστασης στην επέλαση στα δικαιώματά μας

Με τις ευλογίες – κατευθύνσεις της ΕΕ και με τη συναίνεση της ΝΔ και των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, η κυβέρνηση οξύνει την αντιδραστική επίθεση στα δικαιώματά μας. Στο στόχο και πάλι το εισόδημα, ο 14ος μισθός, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις.
Οι επικοινωνιακές τρίπλες για δήθεν ήπια μέτρα θυμίζουν – δυστυχώς- στους εργαζόμενους τον αντίστοιχο οδοστρωτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ, οδοστρωτήρας που είχε βαφτιστεί… «ήπια προσαρμογή»!

Η επίθεση, λοιπόν, κλιμακώνεται. Με την αστική τάξη να συνεχίζει να παρασιτεί και να πλουτίζει σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Με την εργατική τάξη σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης έως απόγνωσης.

Και στα σκαριά οι απάτες των λεγόμενων «κοινωνικών διαλόγων» και των «συσκέψεων πολιτικών αρχηγών» (όπου βέβαια θα παραστούν ΟΛΟΙ!). Για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, για να καμουφλάρουν την ταξική φύση της επίθεσης που εξελίσσεται, για να πειθαναγκάσουν τα θύματα σε συναίνεση στη σφαγή των δικαιωμάτων τους.

Στις συνθήκες αυτές:

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κάνουν ούτε την κλασσική απεργία – τουφεκιά ενόψει προϋπολογισμού.
• Η ΟΛΜΕ περιορίστηκε σε μια 3ωρη στάση χωρίς καν να καλέσει σε γύρο γενικών συνελεύσεων.
• Το ΠΑΜΕ επιμένει στο διαχωρισμό, στον περιορισμό του μετώπου των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ αρνήθηκε συνδιοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης και οργανώνει χωριστή συγκαλυμμένη κομματική συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ είναι -ο καθένας με τον τρόπο του και τους στόχους του- συνυπεύθυνοι για τη δυσκολία να οργανώσει το κίνημα αποτελεσματικά την αντίστασή του.

Στις 17 Δεκέμβρη σωματεία και ομοσπονδίες κάνουν απεργίες και στάσεις εργασίας. Να κάνουμε τη μέρα αυτή βήμα αντίστασης στην επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του. Επιτακτική είναι η ανάγκη να εκφραστεί η αντίθεση στα μέτρα του συστήματος και της κυβέρνησής του, είναι η ανάγκη συμμετοχής στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 μμ.

Η κρίση είναι του καπιταλισμού. Θύματα πάντα οι εργαζόμενοι.
Να μην περάσει η νέα επίθεση στα δικαιώματά μας.
• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Να ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης.
• Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά. Η ασφάλιση – περίθαλψη είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό δικαίωμα για ΟΛΟΥΣ.
• Επιδόματα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα ανεργίας.
• Να σπάσει η κρατική τρομοκρατία – Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές, συνδικαλιστικές, ατομικές ελευθερίες. Κάτω τα χέρια από το άσυλο – το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Δεν προλαβαίνουμε να καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς εντεταλμένους στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.
To γνωστό και από το παρελθόν μαύρο μέτωπο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ (αποφάσισε σε «ασφαλή» χρονική περίοδο και μακριά από τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου) να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 16.12.09.
Μια απόφαση συγκεκριμένη αφού γνώριζαν ότι την επόμενη μέρα (17.12.09) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν στο ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει απεργία, η ΟΛΜΕ καλεί σε στάση εργασίας και οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα συντονιστικά των καταλήψεων τους προγραμματίζουν πορείες για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Είναι φανερή η ύπουλη πρόθεση με «αγωνιστικό» δήθεν τρόπο να μην βρεθούν στο δρόμο μαζί εκπαιδευτικοί (όλοι οι εκπαιδευτικοί) και οι φοιτητές- σπουδαστές- μαθητές. Να υπονομευτεί το πανεκπαιδευτικό κίνημα.
Τα μεγάλα λόγια για «ενιαία συνδικάτα» αποκαλύπτονται πεντακάθαρα από τους κυβερνητικούς υπαλληλίσκους που επιδιώκουν να κλείσουν την παραμικρή «χαραμάδα» μέσα από την οποία θα εκφραστεί η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή και δυσαρέσκεια απέναντι στην πιο ολοκληρωτική αντιλαϊκή καταιγίδα μετά την μεταπολίτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μια καταιγίδα που στο όνομα της «έκτακτης ανάγκης» επιδιώκει να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Κατανοούμε την πρεμούρα και την αγωνία των κυβερνητικών υπαλλήλων στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Πιστεύουμε όμως ακόμη, ότι οι ξεχωριστές και δήθεν «περιφρουρημένες» κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει το ΠΑΜΕ κρύβουν το δέος απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Διαθέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν αποτελεσματικές εστίες αντίστασης μόνο αν ενωθούν σε ένα κοινό ποτάμι έκφρασης της λαϊκής και νεολαιίστικης οργής.
Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) μα πάνω απ` όλα τους διδασκαλικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, να πιέσουν αποφασιστικά ώστε να προκηρυχτεί κοινή απεργιακή κινητοποίηση στις 16-17/12 και κοινά συλλαλητήρια εκπαιδευτικών και σπουδάζουσας νεολαίας.
Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινή δράση και στο ενωμένο μέτωπο αντίστασης.

ΑΠΕΡΓIΑ στις 16-17/12!

Όλοι στους δρόμους!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Να παύσουν όλες οι διώξεις

Κάτω τα χέρια από το άσυλο


Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ζήσαμε μια ποιοτική κλιμάκωση της κρατικής καταστολής. Ετσι, είχαμε:

- Τις περίπου χίλιες τετρακόσιες «προληπτικές»(!) προσαγωγές που συνοδεύτηκαν από εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς.
- Τη δολοφονική επίθεση (που αποτελεί νέο «επιχειρησιακό σχέδιο» αντιμετώπισης διαδηλωτών) αστυνομικής μοτοσικλέτας στη διαδήλωση της 6/12, που είχε αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό της αγωνίστριας Αγγ. Κουτσουμπού.
- Την προληπτική έφοδο στο πολιτικό στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι και κατόπιν στο κατειλημμένο Δημαρχείο Κερατσινίου και την προσπάθεια να φορτωθούν στους συλληφθέντες τα πιο απίθανα κακουργήματα.
- Τις απανωτές καταπατήσεις του πανεπιστημιακού ασύλου στα Προπύλαια, στη Νομική και στο ΑΠΘ και -ασφαλώς- το εκ νέου άνοιγμα της συζήτησης για ουσιαστική κατάργηση του Ασύλου.
- Το «στήσιμο» ενόχων με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σύλληψης νέου που κατέβασε τα σκουπίδια και του «φορτώθηκε» μια τσάντα μολότοφ και σωρεία κατηγοριών που αποσύρθηκαν όταν δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε τους αστυνομικούς να σκηνοθετούν το γεγονός.

Και όλα αυτά, βέβαια, με την πλήρη παραμορφωτική κάλυψη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Σε αυτό το κλίμα οι δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στις –ουσιαστικά απαγορευμένες- διαδηλώσεις της 6 και 7 Δεκέμβρη ήταν ένα χαστούκι για το σύστημα, την κυβέρνηση αλλά και όλους όσους ένιωθαν άβολα ή και αντιστρατεύτηκαν ανοιχτά τις κινητοποιήσεις αυτές.

Η κλιμάκωση της κρατικής καταστολής θα είναι συνεχής. Για να αντιμετωπίσει η άρχουσα τάξη τις δίκαιες λαϊκές αντιστάσεις στο μαύρο μέλλον που της επιφυλάσσουν. Για να αντιμετωπίσει την οργή της νεολαίας που δεν της υπόσχονται τίποτα και την πυροβολούν και από πάνω.

Με αυτή την έννοια, η πλατιά καταδίκη της κρατικής καταστολής δεν αφορά μόνο τα θύματα της «στιγμής». Αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλους τους νέους που εν δυνάμει θα βρεθούν σε θέση αμφισβήτησης, αντίστασης, αγώνα.
Η καταδίκη της πολιτικής των συλλήψεων, η υπεράσπιση του ασύλου, η διεκδίκηση για πολιτικές, συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες είναι καθήκοντα πρώτης γραμμής!


Σημ: Θέσαμε δύο φορές στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ψήφισμα καταγγελίας των εφόδων στο Ρεσάλτο και στο Δημαρχείο Κερατσινίου και των συλλήψεων που ακολούθησαν. Και τις δύο φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με τα ΟΧΙ των ΠΑΣΚ-ΕΣΑΚ-ΔΑΚΕ. Θεωρούμε ότι αποτελεί τεράστο πισωγύρισμα για τα «κεκτημένα» του συνδικαλιστικού κινήματος η δυσκολία υπεράσπισης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Και ενημερώνουμε του συναδέλφους των παραπάνω παρατάξεων ότι η ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων αυτών δε σχετίζεται με το αν τα θύματα της κρατικής καταστολής είναι «δικοί μας»… Όταν χτυπιέται το δικαίωμα της πολιτικής δράσης, αυτό μας αφορά όλους…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καταγγελία για την προκλητική σύλληψη των φοιτητών για αφισοκόλληση στην Καρδίτσα.

Κοινή ανακοίνωση-καταγγελία

από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΣΥΡΙΖΑ

για την προκλητική σύλληψη των φοιτητών για αφισοκόλληση.

Οι οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο (μέχρι τα όρια της γελοιοποίησης) όργιο βίας και τρομοκρατίας που ασκείται από την αστυνομία σε διατεταγμένη υπηρεσία και ευθυγράμμιση με την γραμμή «μηδενικής ανοχής» και των «προληπτικών συλλήψεων» από τον Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στην Καρδίτσα, τη Δευτέρα 14/12, τέσσερεις νέοι – φοιτητές των ΤΕΙ συνελήφθηκαν από τη αστυνομία και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου επειδή αφισοκολλούσαν στο κέντρο της πόλης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες νέους του “Ρεσάλτο”.

Οι συλλήψεις αυτές δεν είναι μεμονωμένο γεγονός και ούτε οφείλονται σε «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών οργάνων. Εντάσσονται στη γενικότερη γραμμή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του υπουργού «προστασίας του πολίτη» (!!) για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, για ένταση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, για στοχοποίηση της νεολαίας, για χτύπημα-περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για επιβολή κλίματος τρομοκρατίας απέναντι στο λαό και στη νεολαία συνολικά.

  • Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες.
  • Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.
  • Συμπαραστεκόμαστε στους τέσσερεις συλληφθέντες και απαιτούμε την αθώωσή τους
  • Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, κόμματα, εργατικά σωματεία και συνδικάτα, αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους κλπ. να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες απαιτώντας την αθώωσή τους.
  • Καλούμε σε μαζικό κίνημα συμπαράστασης και μαζική συμμετοχή στη δίκη των 4 που ορίστηκε για τις 30/4/2010.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ» ΠΑΣΟΚ.

-Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ» ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Καρδίτσα 15-12-2009