Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ : Νέα κλοπή και ληστεία των εργαζομένων με μεγάλες αυξήσεις στα διόδια

Η νέα αυτή επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων έρχεται λίγο μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της πλουτοκρατίας, που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που καταργούν δικαιώματα της εργατικής τάξης, τις ΣΣΕ. Τα νέα χαράτσια πλήττουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους (ιδιαίτερα όσους έχουν μικρά φορτηγά), τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Και όχι μόνο αυτό. Συνεχώς δημιουργούν νέους σταθμούς διοδίων. Σε λίγο θα βάλουν διόδια και μέσα στην πόρτα μας.
Τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν, γίνονται για να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη διασύνδεση της ευρωπαϊκής αγοράς με τη βαλκανική, τη ρωσική και ασιατική για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει τριπλά. Πληρώνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με τη σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνει με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνει πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιεί.
Πληρώνει ο ελληνικός λαός πανάκριβα την κατασκευή τους και τη χρήση τους, ενώ οι μεγαλοκατασκευαστές θα απολαμβάνουν εγγυημένη ετήσια κερδοφορία για πολλά χρόνια. Είναι πρόκληση οι επιδοτήσεις που έδωσαν και δίνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων


Η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σημαίνει για τους εργαζόμενους επιστροφή στο μεσαίωνα.  Σημαίνει όμως και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξόντωση λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού. Με δυο λόγια, σημαίνει περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία. Όμως, είναι σε όλους γνωστό, ότι οι συλλογικές συμβάσεις εμπίπτουν στο εθνικό δίκαιο και δεν έχει καμιά δικαιοδοσία η τρόικα και το μνημόνιο. Είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης να αποφασίσει τι μέλλον θέλει, τι μέλλον προετοιμάζει για τους εργαζόμενους της χώρας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΒ

«Αναμφισβήτητα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΑΒ. Θα πάρουμε όσες πρωτοβουλίες εξαρτώνται από εμάς, ούτως ώστε να διεκδικηθεί άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό στην επιχείρηση, η οποία έχει ανεκτέλεστα έργα και η οποία είναι από τις πιο βασικές επιχειρήσεις στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας. Είναι η ναυαρχίδα στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, ακολουθούν μία προγραμματισμένη φθορά και απαξίωση της επιχείρησης, καθώς εγκαταλείπονται σημαντικοί κλάδοι της βιομηχανίας, προς όφελος ορισμένων μόνο δραστηριοτήτων, που εξασφαλίζουν τα κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών και δεύτερο, θεωρούμε ότι όλη αυτή η εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και της ΕΑΒ, έχει να κάνει με τα σχέδια δημιουργίας της ενιαίας ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, με έδρα τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ.

- Η τρόικα αξιώνει απολύσεις στο δημόσιο και καταργήσεις επιδομάτων - Ζητά και κατάργηση συμβάσεων αλλά και δώρων Πάσχα Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Το ρεπορτάζ από το www.newsit.gr




Την πλήρη ανατροπή του εργασιακού μοντέλου που επικρατεί σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θέλει να επιβάλει άμεσα η τρόικα στην Ελλάδα.


Αυτά που απαιτούν, μεταξύ πολλών άλλων, είναι να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο ειδικά σε φορείς που θα καταργηθούν, να καταργηθούν όλα τα επιδόματα πλην ελαχίστων άλλα να περικοπούν και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και να μην ισχύουν πια συλλογικές ή κλαδικές συμβάσεις αλλά κάθε εργοδότης να συμφωνεί με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά τους όρους απασχόλησης.



Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πίεσαν ασφυκτικά όλο το σαββατοκύριακο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να πάρει τα παραπάνω μέτρα απειλώντας ευθέως ότι αν δε συμβεί αυτό δε θα πετύχουμε τους στόχους του προϋπολογισμού οπότε δε θα μας δώσουν την κρίσιμη δόση του Μαρτίου που ανέρχεται σε 15 δις ευρώ.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου σχετικά με την «αναγκαιότητα του ΝΑΤΟ»



Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι το ΝΑΤΟ είναι αναγκαίο και μάλιστα ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος του στη λύση των σύγχρονων προβλημάτων εκφράζει την πιο κυνική ομολογία για τον χαρακτήρα του, για την εγκληματική αποστολή του ως εχθρού όλων των λαών και φύλακα των καπιταλιστικών συμφερόντων και κρατών. Εκφράζει και το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης ως ενεργού συμμέτοχου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, και μάλιστα τη στιγμή που πυκνώνουν οι φωνές για διάλυση του ΝΑΤΟ.

Μαρία Κουβέλη:"Δικαιώθηκε η έμπνευση του πατέρα μου" Συνέντευξη στην Παν. Μπίτσικα, Το Βήμα της Κυριακής, 21/11/2010

Oταν έμαθε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Γ. Καμίνη εξεπλάγη, όπως λέει, αλλά μπόρεσε να ερμηνεύσει την πρόταση γνωρίζοντας και τον κ. Κουβέλη και τον κ. Καμίνη. Γνωριμία «εκ γενετής» η μία, αφού ο κ. Φ.Κουβέλης είναι πατέρας της· γνωριμία «θεσμικού χαρακτήρα» η άλλη, αφού είχε γνωρίσει τον κ. Καμίνη στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπου η ίδια είναι τακτικό μέλος και ο Συνήγορος του Πολίτη εκπροσωπείται σε αυτό το όργανο. Η κυρία Μαρία Κουβέλη εξελέγη πρώτη σε σταυρούς στο δεύτερο διαμέρισμα της Αθήνας, στο Παγκράτι, με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη». Δικηγόρος το επάγγελμα, με έντονη συνδικαλιστική δράση (μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας), είναι και μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα

Η υιοθέτηση από τη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας του νέου δόγματος που αναγορεύει το ΝΑΤΟ σε «παγκόσμιο χωροφύλακα», αποτελεί άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Γεννάει νέους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και θα τροφοδοτήσει το μιλιταρισμό με σοβαρές επιπτώσεις και στην ευρύτερη περιοχή μας.
Με τις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να δικαιολογήσει την άκρατη εκ μέρους του αποδοχή του νέου δόγματος παρά τα αντι-νατοϊκά αισθήματα του ελληνικού λαού.