Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ:Τοπικές εκλογές στην… ομίχλη

Προβληματισμός, σκεπτικισμός και συνεχείς αναβολές είναι τα στοιχεία που επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα χρίσματα για τις δημοτικές περιφερειακές εκλογές. Με βάση την πολιτική απήχηση της κυβέρνησης, τα απάνθρωπα μέτρα που παίρνει και την πλήρη δημοσκοπική κατάρρευση, πολλά στελέχη βλέπουν πανωλεθρία στις εκλογές, που αναμένεται να αντιμετωπιστούν με παγερή αδιαφορία και αποχή μεγάλων τμημάτων μιας θυμωμένης κοινωνίας.

Ύστερα από τον… ενθουσιασμό του Μαΐου έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της πολιτικής και πολλοί έχουν αρχίσει και το ξανασκέπτονται, και μάλιστα αυτοί που είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή φοβούνται ότι θα πέσει… φούμο. Το πρώτο κρούσμα με την αποχώρηση του Ανδρέα Φούρα στην Πάτρα «σήμανε» συναγερμό, αφού μπροστά σε ενδεχόμενο πολιτικό αδιέξοδο ο πρώην υφυπουργός προτίμησε να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή.

Ο φόβος πολιτικού κραξίματος ηχηρών υποψηφιοτήτων έχει κάνει την αρμόδια – υπό τον Θανάση Τσούρα – επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να αναζητά αμιγώς αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες που μπορούν να «αντέξουν» την πολιτική πίεση από την ψήφο διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» έδειξε ότι ο πήχης των προσδοκιών έχει πέσει πολύ χαμηλά, επιχειρώντας να πει το κλασικό για κυβέρνηση επιχείρημα, ότι δεν θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με τούτα και με κείνα, πάντως, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που αναμένεται να επικυρωθούν τα χρίσματα αναβλήθηκε για το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξουν συνεννοήσεις, επαφές και πιέσεις για την ανάδειξη των… εκλεκτών, ενώ οι πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το «Π» εδώ και μήνες, ότι υποψήφιοι σε πάνω από 100 από τους 351 καινούργιους δήμους έχουν ζητήσει να μην λάβουν χρίσμα, προκειμένου να κινηθούν ως ανεξάρτητοι, επιβεβαιώνονται. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», ενώ το κόμμα είναι σε απερίγραπτο χάλι…

Πηγή:www.topontiki.gr

Αναθέρμανση των σεναρίων για διπλή κάλπη το Φθινόπωρο

Εκ νέου στην επικαιρότητα το σενάριο διεξαγωγής διπλών εκλογών το Φθινόπωρο έφεραν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, σε συνέντευξη του. Απαντώντας ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, ζητά διευκρινήσεις για το εάν ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και για πότε.

Σε συνέντευξη του σε ραδιοσταθμό ο Χ. Καστανίδης ανέφερε "ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης".

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ
 
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων
Νίκος Σοφιανός. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1965. Διετέλεσε γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ το διάστημα 1991-2001.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Ζαφειρίου Ελένη. Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.  Δικηγόρος. Γεννημένη το 1951.

Αλ. Παπαρήγα: Οι νέοι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους

«Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την εισήγησή της στη Βουλή για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νεολαίας.

Νυχτερινή πτήση με το ηλιακό αεροπλάνο

Με την προσγείωσή του στις 9 το πρωί της Πέμπτης ολοκλήρωσε την πετυχημένη πτήση του το Solar Impulse, το οποίο πέταξε μέσα στη νύχτα χρησιμοποιώντας την ενέργεια που είχε συγκεντρώσει από τον ήλιο στους συσσωρευτές του.

Μουντιάλ: «Τίτλοι τέλους» για το υπάρχον σύστημα διαιτησίας

Eπειτα και από το γκολ του Λάμπαρτ, ανοίγει και πάλι ο φάκελος της τεχνολογίας που θα δείχνει επακριβώς πότε κι αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος με τη χρησιμοποίηση μικροτσίπ.

Όπως αποκάλυψε η FIFA αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα εφαρμοστεί το υπάρχον σύστημα διαιτησίας, έπειτα και από τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη που παρατηρήθηκαν.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ- Ρεκόρ ανατιμήσεων 12ετίας!

Με ρυθμό 5,2% έτρεξε τον Ιούνη. Ερχεται παραπέρα κλιμάκωση μετά και τη δεύτερη δόση ΦΠΑ
Συνθήκες μαζικής φτώχειας για το λαό προκαλεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία με όλους τους τρόπους συνεχίζει να ροκανίζει τα λαϊκά εισοδήματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας δεν πληρώνουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης μόνο με τη μείωση των ονομαστικών τους αποδοχών, τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Στατιστικής, δέχονται επιπλέον χτυπήματα από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε όλη την γκάμα των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με   ανακοίνωση της Στατιστικής, ο επίσημος πληθωρισμός, αυτό τα μαγειρεμένο κατασκεύασμα των μέσων όρων, σπάει όλα τα κοντέρ και διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, 5,2%, για τα τελευταία 12 χρόνια!

Συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Συνδιάσκεψη της ΠΣΟ στο Στρασβούργο

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στην Διεθνή Συνδιάσκεψη που οργάνωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στο Στρασβούργο με θέμα: " Η ΠΣΟ στο κατώφλι του 21ου αιώνα".
Παραθέτουμε ολόκληρη την Ομιλία του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ.