Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΠΑΜΕ : Για τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την μείωση των "εργοδοτικών" εισφορών.

Οι τελευταίες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ για μείωση των «εργοδοτικών» εισφορών παρά την άσχημη κατάσταση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων επιβεβαιώνουν  ότι το ασφαλιστικό δεν είναι λογιστικό ζήτημα, θέμα εισπράξεων και εσόδων αλλά μεγάλο πολιτικό ζήτημα. 

Ενώ τα έσοδα του ΙΚΑ καταρρέουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες προς το ΙΚΑ κατά 3,9 μονάδες επιπλέον, η οποία σε ετήσια βάση μαζί με τη μείωση κατά 1,1 μονάδα πέρυσι, θα τους εξασφαλίσει 1,3 δισ. κέρδη στα ταμεία τους.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την κυβερνητική σύσκεψη και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Σε σχόλιό του για τα αντιλαϊκά μέτρα που επισπεύδονται μετά και τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη, το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει


«Η επίσπευση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις υπαλλήλων, τη μονιμοποίηση και επέκταση του χαρατσιού στα ακίνητα, τη νέα μείωση σε συντάξεις και την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα που φτάνει μέχρι και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, πρέπει να βρει αντιμέτωπο όλο το λαό σαν μια γροθιά.

Επιστρέφει τη δωρεά της Χρυσής Αυγής , ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ύστερα από θύελλα διαμαρτυριών υποστηρικτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης !

Η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιστρέφει την οικονομική ενίσχυση των 5.000 ευρώ που είχε δεχτεί αρχικά από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.



Η οργάνωση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τις έντονες αντιδράσεις, κυρίως στο διαδίκτυο, από φίλους και υποστηρικτές της, που προκάλεσε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, στις αρχές του μήνα, ότι ενίσχυσε με το παραπάνω ποσό τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Έφεση κατά απόφασης που αθώωνε αστυνομικούς για το θάνατο του Ν. Σακελλίων.

Έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Β. Σακελλαροπούλου, κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε 4 αστυνομικούς (τρεις ειδικούς φρουρούς και έναν αστυφύλακα) που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του ομογενή Νικολάου Σακελλίων, φοιτητή. 

Ο 24χρονος έπεσε νεκρός κατά την σύλληψή του από αστυνομικούς, στην οδό Αναξαγόρα (11-5-2008). Η έφεση ασκήθηκε κρίνοντας ότι το δικαστήριο δεν εξετίμησε ορθά τα όσα συνέβησαν, όπως προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.