Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η κυβέρνηση τα σαρώνει όλα, οι αγώνες θα σαρώσουν την κυβέρνηση και την πολιτική της.


Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, δεν πήραν τόσο καταστροφικές αποφάσεις για τη ζωή τόσων πολλών μέσα σε τόση λίγη ώρα! Κυβέρνηση fast track εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των επιταγών της τρόικας είναι η κυβέρνηση του όλου ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά αναδείχθηκε με τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, που παρουσίασε ο …αναπληρωτής πρωθυπουργός Β. Βενιζέλος. Μετά τη δήθεν αντίσταση στην τρόικα, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξήγγειλε την υλοποίηση ολόκληρου του κανιβαλικού Μεσοπρόθεσμου μέσα σε ένα μήνα! 
Με κυνική ψυχραιμία ο Β. Βενιζέλος ανακοίνωσε το πέρασμα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην «εργασιακή εφεδρεία» για να ακολουθήσουν οι απολύσεις, ενώ σε όσους μείνουν επιβάλλεται ενιαίο φτωχολόγιο και συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Η άτιμη προπαγάνδα του «ΣΚΑΪ».


Γρηγοριάδης Κώστας
Οταν ο τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Αλαφούζου «ΣΚΑΪ», που βεβαίως προάγει τα συμφέροντα όλων των καπιταλιστών, εμφανίζεται να κάνει «φιλεργατικό» ρεπορτάζ, τότε η εργατική τάξη έχει μια ακόμη απόδειξη πόσο εχθρική ενάντιά της είναι η αστική πολιτική και προπαγάνδα. Ετσι χτες στο κεντρικό του δελτίο, πήρε υπό την «προστασία του» τους απολυμένους του «902», προβάλλοντας ρεπορτάζ από τη δήθεν κινητοποίησή του, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ. Πιστός όπως πάντα στο αντικομμουνιστικό του μένος, ο καπιταλιστικός σταθμός, που χύνει τόνους δηλητήριο ενάντια στους ταξικούς αγώνες, όπως με τους ναυτεργάτες, πρόσφατα με τους εργαζόμενους σε επισιτισμό - τουρισμό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης καταστολής των απεργιακών αγώνων, που έχει εργασιακές συνθήκες «γκέτο» στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του ομίλου του και στα καράβια του, όταν πρόκειται να σηκώσει αντικομμουνισμό, τον πιάνει τάχα η «φιλεργατική ευαισθησία».

Με λευκή απεργία απειλούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

WWW.ENET.GR

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην «πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας» κοινοποιούν με ανακοίνωσή τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Επί της ουσίας αυτό ισοδυναμεί με λευκή απεργία, δεδομένου ότι δεν θα εργάζονται πέραν του κανονικού ωραρίου τους. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι όλο το καλοκαίρι υπηρέτησαν "στο έπακρο" τον ελληνικό τουρισμό και το επιβατικό κοινό, προσφέροντας  «υπερεργασία» για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πτήσεων, η οποία δεν αναγνωρίστηκε από την πολιτεία.

Αεροπορική τραγωδία – Σκοτώθηκαν τα μέλη της Ρωσικής ομάδας χόκεϊ της Γιάροσλαβ.

Τραγικό θάνατο βρήκαν 36 από τους 37 επιβάτες ενός αεροπλάνου τύπου Yak-42, το οποίο συνετρίβη νωρίτερα στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο το οποίο μετέφερε και την ομάδα χόκεϊ της πόλης Γιάροσλαβ, συνετρίβη κοντά στην πόλη, η οποία βρίσκεται 300 χλμ. Βορειοανατολικά της Μόσχας.
Η εκπρόσωπος του Υπουργείο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, Έλενα Σμίρνιχ, τόνισε στις δηλώσεις της:

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικα.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει  εξαπολυθεί  μια πρωτοφανής εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης ενάντια στο δημόσιο χώρο, ενάντια στο κοινωνικό κράτος, με αιχμή του δόρατος στους δημόσιους υπαλλήλους.
Εμείς δεν θα υπερασπιστούμε τις παθογένειες του δημοσίου τις οποίες δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, αξιοποιώντας το δημόσιο ως μέσο ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.




«Σήμερα πια είναι ολοφάνερο ότι οι αποκρατικοποιήσεις που δηλώνει η κυβέρνηση και μάλιστα επιχειρήσεων όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΦΑ, δηλαδή ο σημαντικός τομέας της διύλισης του φυσικού αερίου, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το χρέος.


Κυρίως τώρα, σε περίοδο κρίσης, εφαρμόζεται αυτό που είχε προαποφασίσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχ, οι τομείς αυτοί στρατηγικής σημασίας να περάσουν 100% στα μονοπώλια, σε συνθήκες μάλιστα οξύτατου ανταγωνισμού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη νέα αντιλαϊκή έφοδο.



Με παλιά ψέματα και το γνωστό θράσος, η κυβέρνηση, μαζί με την τρόικα, εξαπολύει νέα έφοδο κατά των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, που ήδη δοκιμάζονται σκληρά, κατά της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων.
Στο στόχαστρο βρίσκονται ξανά όλα τα λαϊκά στρώματα. Επιχειρούν νέα δραστική μείωση μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, των δημοσίων υπαλλήλων, με το ενιαίο μισθολόγιο. Περισσότεροι στην ανεργία με την εφεδρεία - απολύσεις, νέο αντιασφαλιστικό σφαγείο σε βάρος των ΒΑΕ. Επιτάχυνση του εκτοπισμού των μικρομεσαίων με τη λεγόμενη απελευθέρωση.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εξαγγελίες του Υπ. Οικονομικών.(7/9/2011)



«Οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου λένε το εξής: Στο όνομα της άρσης των ανισοτήτων των μισθολογικών, ή των ανισοτήτων στη σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα πρέπει να πάμε σε έναν μισθό 700 ευρώ και σε μία σύνταξη 500.

Αυτό είπε και θεωρώ απαράδεκτο όταν έβαλε το δίλημμα ότι τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν τα παιδιά μας. Τα μέτρα αυτά ρίχνουν κυριολεκτικά σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα τα τρισέγγονά μας.

Δήλωση Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, με αφορμή την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας και τις λαϊκές κινητοποιήσεις σε Ιταλία και Ισπανία.



«Σήμερα το Συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τις προσφυγές που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική η συμμετοχή της χώρας στο πρώτο πακέτο δανειοδότησης και στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποτρέπει περαιτέρω περιπλοκές στο ήδη σύνθετο πρόβλημα που δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα αλλά πλέον το σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς γιατί ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.



Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.
Οι ιδιοκτήτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, ενώ αύριο θα γίνει επίσης γενική συνέλευση του κλάδου.
«Οδηγούμαστε όλοι στην ανεργία», δήλωσε μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ ο γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κωνσταντίνος Δήμος, σημειώνοντας πως από την ημέρα που σταμάτησε η απεργία του κλάδου δεν υπήρξε καμία επαφή με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και καμία ενημέρωση για τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -10, 12, 13 Σεπτεμβρίου 2011


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 10, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2011.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ, 10/9
  • 17:30     Συμμετοχή στη διαδήλωση συνδικάτων και  κοινωνικών κινημάτων  ενάντια στο μνημόνιο,  στο  μεσοπρόθεσμο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα   (Εγνατίας και Βενιζέλου)
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12/9

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.



Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων αφού προανήγγειλαν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται. 

Ήδη 200 εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποχώρησαν καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους και τις επόμενες ημέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Μ-Λ ΚΚΕ :Ολοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ενάμιση χρόνο από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα κάτω από το ζυγό της τρόικας, ο ελληνικός λαός βουλιάζει μέσα στην οικονομική καταστροφή. Τα απανωτά μνημόνια υποδούλωσης στην ΕΕ και το ΔΝΤ που ο Γ. Παπανδρέου εμφάνισε προκλητικά σαν «πατριωτικές»(!) πράξεις για τη «διάσωση της χώρας» είναι ολοφάνερο ότι έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και σε καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της.

6/9/2011-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ»


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι ούτε το «Μεσοπρόθεσμο» αρκεί πλέον στα αρπακτικά όρνεα, που αποκαλούν «εταίρους», για την πλήρη εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Απαιτούν νέα μέτρα διαρκώς, στοχεύοντας στην πλήρη διάλυσή μας, με τη θανατηφόρα ύφεση που μας έχουν επιβάλει, και καταστρέφουν έτσι ό,τι έχει απομείνει από τις παραγωγικές δομές της Ελλάδας υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου. Σκοπός τους, σύμφωνα με τα γερμανικά σχέδια, είναι το ξεπούλημα της περιουσίας της χώρας και ο υποβιβασμός των Ελλήνων σε κατάσταση οιονεί δουλείας, ώστε να επιβάλουν τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), όπου γερμανοί βιομήχανοι και άλλοι «εταίροι», στο όνομα της ανάπτυξης, θα λειτουργούν ασύδοτα με δικό τους φορολογικό και δικό τους μεσαιωνικό εργασιακό καθεστως.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στην βουλή του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Γιάννη Πρωτούλη: Η κατάργηση του Τμήματος Ινοκυστικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».



Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία, ενισχύουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, οδηγεί στην υπολειτουργία, στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων και κρεβατιών με οδυνηρές συνέπειες για τους ασθενείς και ιδιαίτερα σ' αυτούς με βαριές χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες τους.
Το εξειδικευμένο τμήμα ινοκυστικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που  παρακολουθεί περισσότερους από 400 ασθενείς απ' όλη την Ελλάδα σε σύνολο 800, αντί να ενισχυθούν οι υποδομές του και η στελέχωσή του, σχεδιάζεται ουσιαστικά η κατάργηση του με την ενσωμάτωσή του στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου.

Απαγόρευση της πολιτικής δράσης ενάντια σε ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ! Αυταρχική αντιδραστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, που απαγορεύει την ίδρυση του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή δηλώνει πως βρίσκεται σε αντίθεση και θα δώσει απάντηση στους στόχους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ!


ΚΚΕ: Στοχεύουν στον περιορισμό και στην κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων, να τσακίσουν κάθε αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική τους και να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα
Αντιδραστική, προκλητική και άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, που απαγορεύει την ίδρυση του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή δηλώνει πως βρίσκεται σε αντίθεση και θα παλεύει και ενάντια στους στόχους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ! Κατά τη δικαστή είναι παράνομη και επικίνδυνη κάθε λαϊκή θέση και δράση που δεν έχει την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και στρέφεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Γερμανία: Καταβαραθρώθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός.Σε άνοδο,έφτασε το 18,4 % η αριστερά Die Linke



    Πρέπει να είναι κανείς δυνατός στη Γεωγραφία, ακόμη και στη Γερμανία, για να ξέρει πού ακριβώς πέφτει το κρατίδιο του Μεκλεμβούργου - Πομερανίας, στο οποίο έγιναν την Κυριακή βουλευτικές εκλογές. Μόλις 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στο βορειοανατολικότερο άκρο της Γερμανίας, πλάι στην Πολωνία, και σπάνια βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού ενδιαφέροντος, πόσο μάλλον του ευρωπαϊκού.
    Το βράδυ της Κυριακής, όμως, λούστηκαν από το φως των προβολέων, όχι γιατί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, αλλά γιατί έδωσαν με την ψήφο τους το στίγμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που περιγράφεται συνήθως από τις δημοσκοπήσεις.

    ΤΟ «ΜΕΤΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ ΣΕΒ -Μανιφέστο φτώχειας και εξαθλίωσης

    Το 10ετές σχέδιο ανάπτυξης που διασφαλίζει υπερκέρδη για το κεφάλαιο και υπερεκμετάλλευση έως αφανισμό για εργαζόμενους, ΕΒΕ, μικρούς αγρότες, με τις «ευλογίες» κυβέρνησης - ΝΔ - τρόικας
    «Εθνικό μετα-μνημόνιο» ονομάζουν οι κεφαλαιοκράτες το οικονομικό «πλάνο δράσης» για την ανάπτυξη στην επόμενη 10ετία, το οποίο εγγυάται από τη μία την αύξηση του πλούτου τους και από την άλλη την αύξηση της φτώχειας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Το συγκεκριμένο πόνημα, που ουσιαστικά παραγγέλθηκε από την κυβέρνηση, πληρώθηκε από τον ΣΕΒ και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και εκπονήθηκε από την εταιρεία «McKinsey», έχοντας στο μεταξύ λάβει τα «εύσημα» από τη ΝΔ και την τρόικα, παρουσιάστηκε επίσημα χτες.