Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΛΕΤΟΝΙΑ: Η βαρβαρότητα που βιώνει ο λαός... ... αποτελεί «παράδειγμα» για τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ.

Στη Λετονία της «προόδου» κατά την ΕΕ και την Λαγκάρντ, ο φασισμός έχει μπει στα σχολεία και δηλητηριάζει τα μικρά παιδιά


«Είναι σημαντικό για τις άλλες χώρες να εμπνευστούν από τη Λετονία. Το πρόγραμμα που εφάρμοσε ήταν επιτυχές», σημείωνε από τη Ρίγα πριν λίγες μέρες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Παρουσιάζοντας έτσι ως παράδειγμα την Λετονία κάλεσε ουσιαστικά την Ελλάδα να τη μιμηθεί ώστε να εφαρμοστούν ανεμπόδιστα μέτρα εσωτερικής υποτίμησης για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση, με πλήρη εξαθλίωση του λαού.
Βάρβαρα μέτρα κατά του λαού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τη μαύρη επέτειο της σφαγής στο Δίστομο


Η μαύρη επέτειος της σφαγής στο Δίστομο μας υπενθυμίζει τη φρίκη της Κατοχής και του ναζισμού.

Τα θύματά της ναζιστικής θηριωδίας δεν αποζημιώθηκαν ποτέ, όπως και η χώρα μας από τις καταστροφές που υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ο λαός μας που έζησε στο πετσί του τα ναζιστικά εγκλήματα πρέπει να υψώσει σήμερα ασπίδα για την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης και της ίδιας της δημοκρατίας, που απειλείται από την παρουσία  της νεοφασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 17ης Ιούνη 2012.Όλοι οι υποψήφιοι


Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά περιφέρεια:



Επικρατείας

Ρούσης Γεώργιος, καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1968-’89 διατέλεσε μέλος του ΚΚΕ και του Δ.Σ. του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Διαγράφηκε διότι διαφώνησε με την ίδρυση του Συνασπισμού και την κυβέρνηση Τζανετάκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και του ΠΡΙΝ. Τα τελευταία χρόνια είναι ανεξάρτητος αριστερός με έντονη κινηματική δράση.
Αρχοντής Χαρίλαος, αγρότης, συνδικαλιστής  
Ζορμπαλά Αλεξάνδρα, δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ


ΑΘΗΝΑ: Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην ΑΣΟΕΕ (αμφιθέατρο Αντωνιάδου)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δευτέρα 11 Ιούνη και ώρα 7,30 μμ στην αίθουσα του πολύκεντρου νεολαίας του Δήμου

XANIA: Δευτέρα 11 Ιούνη στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τετάρτη 13 Ιούνη στις 19.30 μ.μ. στην Καμάρα

Στη μάχη με το ψηφοδέλτιο με πείσμα και αυταπάρνηση !


Μιά βδομάδα έμεινε μέχρι την κάλπη. Χρέος μας ως το τελευταίο λεπτό είναι να δώσουμε με πείσμα και αυταπάρνηση τη μάχη του ψηφοδελτίου.

Ηδη έχουμε μπει σ' αυτή τη μάχη. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, για ΚΚΕ ισχυρό, για να είναι δυνατό το αντίπαλο δέος στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να είναι δυνατός ο λαός, να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις από τις 18 Ιούνη.
Οι εργατοϋπάλληλοι που υποφέρουν, αυτοί που δουλεύουν στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, αυτοί που ταλαιπωρούνται στα μικρομάγαζα και που τους ονομάζουν μάλιστα και επιχειρηματίες, όλοι εκείνοι που έχουν δεχτεί συντριπτικά πλήγματα τα τελευταία (και όχι μόνο) χρόνια πρέπει να ξανασκεφτούν και να μετρήσουν πολύ σοβαρά την ψήφο τους στις 17 του Ιούνη.

Κώστας Πετρόπουλος ,Προπονητής Μπάσκετ :O Ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει το ΚΚΕ.


Κώστας Πετρόπουλος
Προπονητής Μπάσκετ


«Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός ψήφισε αντιμνημονιακή παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. 
Αυτό δείχνει ότι είδε το όπλο που τον πυροβολεί, δηλαδή τα μνημόνια, αλλά δεν μπόρεσε να δει αυτόν που κρατάει το όπλο και που δεν είναι άλλος από μια χούφτα αδίστακτων πλουτοκρατών, τα συμφέροντα των οποίων διασφαλίζουν η ΕΕ με τους μηχανισμούς της και άλλοι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ κ.ά.
Αυτή την πραγματικότητα την αναδεικνύει αταλάντευτα, ασυμβίβαστα και δυναμικά μόνο το ΚΚΕ.

Σήμερα στη Χαλκίδα πάμε όλοι παραλία ! Θα μιλήσει η η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 μ.μ.

Σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα θα μιλήσει σήμερα Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 μ.μ., στην παραλία της πόλης (πλ. Εθνικής Αντίστασης).


Εγκληματίας βομβιστής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος ! Βόμβες που τραυμάτισαν σοβαρά αθώους πολίτες, είχαν τοποθετηθεί από τον φασίστα Μιχαλολιάκο.


της Κατερίνας Σταυρούλα

                                 Γιαννόπουλος και Μιχαλολιάκος μαζί σε ένα διάλειμμα της δίκης.

Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, παρά τις συνεχείς και πρόσφατες προσπάθειες του κράτους και των μηχανισμών του να τον «ξεπλύνει», αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Πέρα από τις καθόλου αμελητέες συνεχείς επιθέσεις των μελών της κοινοβουλευτικής πλέον συμμορίας σε μετανάστες που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, με τα κρούσματα να καταγράφουν συνεχή αύξηση, ήδη από τη γέννηση του φαινομένου και των πρώτων ακροδεξιών ομάδων που δρούσαν στα μεταπολιτευτικά χρόνια η πορεία τους, ιστορικά, συνοδευόταν από τη χρήση ανεξέλεγκτης εγκληματικής βίας απέναντι και στους πολιτικούς τους αντιπάλους. 

Π. Ψωμιάδης: ΝΔ και Χρυσή Αυγή, αδελφές παρατάξεις ! Ο εκλεκτός του Σαμαρά συνομιλεί με Χρυσαυγίτες για να τους φέρει στη ΝΔ !


Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που φέρεται να έκανε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης ότι ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή το επεισόδιο Κασιδιάρη υποστήριξε είπε ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. 


«Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Συμπλήρωσε ότι το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ και αυτό συνάγεται από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη ΝΔ, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».



Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

Βασίλης Λέκκας : Λαέ ψήφισε τώρα ΚΚΕ !


Βασίλης Λέκκας
Τραγουδιστής

«ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΚΕ!
Λαέ ψήφισε τώρα ΚΚΕ.
Ψήφισε τη δύναμή σου.
Δεν υπάρχουν άλλα χρόνια για χάσιμο.
Δεν υπάρχουν άλλες γενιές για θυσία.
Δώσε τώρα με την ψήφο σου, όπως και στους αγώνες σου,
την απάντηση.
Ενάντια στην απαξίωση και τη λεηλασία της ζωής
και των κατακτήσεών σου.

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Την Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.


Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια, μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου.
Θα μιλήσουν υποψήφιοι του Μετώπου και αγωνιστές της αριστεράς.

Ανεμολάμνοντας.Της Λιάνας Κανέλλη." Με πείσμα και με πάθος. Δαγκωτό ΚΚΕ. Το αντίδοτο στη λύσσα."




Τι είν' η πατρίδα μας; Μην είναι τα ψηλά βουνά; Μην είν' οι κάμποι; Μην είν' οι όρνιθες; Μην είν' οι κότες; Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά... Το συμβάν έχει μάρτυρες κι έχει και διαφημίσεις και κάτι από κείνην την παλιά κραυγή στα πρώτα σινεμά, πολύ πριν απ' τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, «χασάπη γράμματαααα»...
Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει κάποτε τραγουδάγαμε, κατανοώντας το περιεχόμενο κι απλώνοντας χέρι στον ποιητή.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη 1. Για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στο πρακτορείο Ανατολού 2. Απάντηση στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ




1. Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε εαυτόν, σ΄ ότι αφορά την έντονα απαξιωτική στάση και συμπεριφορά του απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική του.
Αυτή τη φορά επέλεξε να απευθυνθεί στην Τουρκική κοινή γνώμη για να απαξιώσει τον Πρόεδρο, δίνοντας βέβαια συνέχεια σε προηγούμενες δηλώσεις του σε τουρκικά ΜΜΕ, όπου ανάμεσα σε άλλα «λαμπρά», είχε δηλώσει ότι ξεγελάσαμε ως ε/κ πλευρά την Ε.Ε. εντάσσοντας την Κύπρο με άλυτο το Κυπριακό και ότι κανένας ε/κ δεν διάβασε ολόκληρο το Σχέδιο Ανάν προτού το απορρίψουμε.
Έχουμε καλέσει πολλές φορές τον Αρχιεπίσκοπο να περιοριστεί τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία της εκκλησίας στον πνευματικό της ρόλο και να σεβαστεί τη διάκριση ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία, όπως συμβαίνει σ΄ όλα τα σύγχρονα, ευνομούμενα κράτη του πλανήτη.

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ!

Ο - «μασίστας» - κύριος Σαμαράς.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


«Θα φάω τα σίδερα, θα γυρίσω όλο τον κόσμο, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις».

Η δήλωση δεν είναι του... Κουταλιανού. Είναι του κυρίου Σαμαρά («Σκάι», 3/6/2012).
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, για να γίνει συγκεκριμένος για το είδος εκείνο των «επενδύσεων» που - μασώντας σίδερα - θα φέρει στην Ελλάδα, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο στο «πρότυπο ανάπτυξης» που συντελείται στον Πειραιά από το εργασιακό κάτεργο της«Cosco».
*
Ας δούμε, συγκεκριμένα, λοιπόν, τι «υπόσχεται» ο πρόεδρος της ΝΔ.