Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ


Στην άμεση εφαρμογή της πολιτικής που προβλέπουν ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία στο χώρο των ΜΜΕ και με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο. Στόχος όχι μόνο το εργασιακό ξεζούμισμα των εργαζομένων, αλλά και ο απόλυτος έλεγχος και χρήση των ΜΜΕ σαν ντουντούκες των τροϊκανών ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία, με χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις ενάντια σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται. Πρώτα βιολιά σε αυτόν τον ρόλο είναι εργοδοτικά στελέχη, εργολάβοι της ενημέρωσης, πρωτεργάτες της απεργοσπασίας, παπαγαλάκια των τραπεζών, κάθε είδους επιχειρήσεων και της αστυνομίας, χρυσοκάνθαρους της δημοσιογραφίας, να πρωτοστατούν στα εμετικά κηρύγματα για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα (φυσικά με το αζημίωτο).

Η Τρόϊκα επισκέπτεται σήμερα την Πορτογαλία


Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επισκέπτονται σήμερα την Λισσαβόνα για συνομιλίες σχετικά με τα 80 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης της Πορτογαλίας, ανακοινώθηκε επισήμως από την Κομισιόν το Σαββατοκύριακο.
Ζοζέ ΣόκρατεςΖοζέ Σόκρατες
Η αποστολή θα θέσει τις βάσεις για τις πολιτικές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της αποκαλούμενης "τρόϊκα" και των πολιτικών κομμάτων της Πορτογαλίας την προσεχή εβδομάδα, δήλωσε ο κοινοτικός εκπρόσωπος.

Οι εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν αύριο με τον Πορτογάλο υπουργό οικονομικών για να συζητήσουν τις "τεχνικές λεπτομέρειες" του σχεδίου, πρόσθεσε. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Πορτογαλία την Παρασκευή ώστε να εξέλθει από την κρίση χρεών, αλλά τόνισαν πως σε αντάλλαγμα η Πορτογαλία θα πρέπει να εφαρμόσει περισσότερες περικοπές δημοσίων δαπανών, αυξήσεις φόρων και εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.

K.K.E : Για τα δίδακτρα στα Δημόσια ΙΕΚ και πιο συγκεκριμένα στα ΙΕΚ Ηρακλείου Κρήτης


Προς την Υπουργό  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο οι σπουδαστές του 1ου και το 2ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς και οι οκογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την ανεργία, καλούνται να πληρώσουν τα δίδακτρα του εαρινού εξαμήνου αλλιώς όπως τους ανακοινώθηκε θα διωχθούν από το ΙΕΚ.
Συγκεκριμένα η διεύθυνση του ΙΕΚ, τους καλεί να καταβάλουν άμεσα το οφειλόμενο ποσό, προειδοποιώντας τους με διαγραφή από τους καταλόγους των σπουδαστών. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως οι εκπαιδευτές καλούνται να τους βάζουν απουσίες, ασχέτως αν οι συγκεκριμένοι σπουδαστές βρίσκονται ή όχι μέσα στην τάξη!