Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:Σχετικά με τη μείωση κατά 50% των διορισμών των εκπαιδευτικών στην Α΄θμια και Β΄θμια εκπαίδευση

Δήλωση της Έφης Καλαμαρά, υπεύθυνης από την Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού για την Παιδεία


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή τον αριθμό των διοριστέων εκπαιδευτικών  για τη φετινή σχολική χρονιά, επιβεβαιώνοντας όλες τις προβλέψεις για παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης Δημόσιας Παιδείας.
 Η κυβέρνηση εμπνευστής και συνεπής εκτελεστής των εντολών του Δ.Ν.Τ-Ε.Ε προχωράει σε μείωση κατά 50% των διορισμών.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : Η Ελλάδα νεοαποικία των υπαλλήλων της τρόϊκα


Δήλωση Π.Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου, για ελέγχους τρόϊκα και έλεγχο δημοσίου από τις πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τους ελέγχους που πραγματοποιούν στελέχη της τρόικα καθώς και τον έλεγχο του δημοσίου από τις πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε νεοαποικία των υπαλλήλων της τρόικα και το κράτος σε Ανώνυμη Εταιρεία υπό την κηδεμονία των πολυεθνικών ελεγκτικών εταιρειών. Μέγα το κατάντημα και δυστυχώς ακολουθεί νέα θύελλα μέτρων!
To Γραφείο Τύπου 

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη της τρόικας και τις κινητοποιήσεις στις μεταφορές

Δημοσιογράφος : κ. Παπαρήγα οι εκπρόσωποι της Τροϊκας είναι εδώ στην Αθήνα θα εξετάσουν το θέμα των ΔΕΚΟ, εσείς πιστεύετε ότι θα έρθουν και νέα μέτρα με την άφιξη των υπευθύνων του ΔΝΤ και της ΕΕ;

«Οι εργαζόμενοι πρέπει όχι απλώς να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει ήδη να προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις των επόμενων μηνών, διότι στο στόχαστρο μπαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και οι πρώην ΔΕΚΟ.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πάρα πολύ καλά για τις πρώην ΔΕΚΟ επίκειται συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις π.χ. έχουμε την εξαγορά AEGEAN και Ολυμπιακής όπου εδώ αποδεικνύεται πόσα ψέματα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια, ότι δηλαδή θέλουν πολλές ιδιωτικές εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός.

ΙΡΑΚ: ΣΕ «ΝΕΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ» ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ Τα όπλα μαζικής καταστροφής ήταν των Αμερικανών...

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για τον πόλεμο στο Ιράκ μάς έρχεται κυρίως στο νου η Βαγδάτη, ως η πλέον ταλαιπωρημένη και δοκιμασμένη από τις μάχες πόλη. Και όμως, το σχετικό «προνόμιο» διεκδικεί επαξίως η Φαλούτζα, 40 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Τα τοξικά απόβλητα του πολέμου έχουν ρυπάνει ανεπανόρθωτα τον αστικό πληθυσμό. Βρεφική θνησιμότητα, καρκίνοι και γονιδιακή επιβάρυνση είναι η θανάσιμη κληρονομιά που άφησε η επίθεση των Αμερικανών πεζοναυτών το 2004, η οποία στιγματίζει το παρόν και απειλεί το δημογραφικό μέλλον της Φαλούτζα. Τόσο πολύ, που αβίαστα θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για «νέα Χιροσίμα».
Οι βόμβες λευκού φωσφόρου -και πιθανόν και ουρανίου- αύξησαν δραματικά τις καρκινοπάθειες και τις γενετικές δυσπλασίες στη Φαλούτζα του Ιράκ (φωτογραφία ΕΡΑ/ΑΠΕ) 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πάτρικ Κόκμπερν στον «Independent», ήδη από το 2005 γιατροί της πόλης παρατηρούσαν εμβρόντητοι αλματώδη αύξηση σε βρεφική θνησιμότητα, προβληματικές γέννες, γενετήσιες δυσπλασίες και καρκινοπάθειες.

EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»

Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Πρόσφατα, η εταιρεία αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της. Η εργοδοσία της εταιρείας, χρόνια τώρα, έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, ότι οι καπιταλιστές, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, χτυπούν, καταργούν τα εργατικά δικαιώματα.
Τώρα που η οικονομική καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν με σφοδρότητα στην εργατική τάξη. Προχωρούν σε απολύσεις, καθυστερούν δεδουλευμένα, καθυστερούν επιδόματα αδείας, αναγκάζουν τους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, κλπ.
Αυτή τη στιγμή, περίπου 4.000 εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την αβεβαιότητα.