Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Γραμματείας ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού για τις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Το ΠΑΜΕ στο χρηματοπιστωτικό Σύστημα καλεί τους εργαζόμενους στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να δώσουν τη μάχη για να μη γίνουν οι ίδιοι και τα λαϊκά νοικοκυριά θυσία στο βωμό των συμφερόντων των τραπεζιτών.

Το κλείσιμο των τριών συνεταιριστικών Τραπεζών (Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου και Αχαϊκής) εντάσσεται στα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζιτών και στην ανάγκη τους να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις. Με αέρα στα πανιά τους από την κυβερνητική πολιτική προχωράνε ακάθεκτοι, προκειμένου μέσα στην κρίση να αντλήσουν ζεστό χρήμα από καταθέσεις και υποθήκες από τα δάνεια, να βρουν λύσεις κομμένες και ραμμένες στα δικά τους συμφέροντα
Τα σχέδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.

Το Κ.Κ.Ε σχετικά με τη συνάντηση Σαμαρά – Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα.

Η ηγεσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημαγωγούν για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους και τα αντιδραστικά τους σχέδια. 

Αυτοί ευθύνονται για τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της ΕΕ, γιατί υπέγραψαν και τηρούν την απαράδεκτη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ. Έχουν σοβαρές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη δράση κάθε μορφής εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, εκμετάλλευσης Ελλήνων και μεταναστών, πορνείας, ακροδεξιών και συμμοριών που συνδέονται με το κράτος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την έκθεση Προβόπουλου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.



Η έκθεση του κεντρικού Τραπεζίτη αποτελεί μια κυνική και ωμή ομολογία ότι για να ανακάμψει και να υπάρξει υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου στη χώρα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο λαός να ζει εξαθλιωμένος και αλυσοδεμένος. Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα υλοποιήσουν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης είναι η συνέχιση του ακρωτηριασμού της χώρας,  ομολογία της ολικής αποτυχίας των μνημονίων αναφορικά με το διακηρυγμένο στόχο της μείωσης του χρέους και  στοχοπροσήλωσης στην εφαρμογή μιας πολιτικής που εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει το κοινωνικό κράτος, οδηγεί τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

ΟΛΟΙ σήμερα στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ., η συγκέντρωση της Αθήνας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΟΛΟΙ σήμερα στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.


Να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα το ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη δανειακή σύμβαση - Δε θα ζήσουμε με αλυσίδες».
Στη συγκέντρωση της Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητιέται η νέα δανειακή σύμβαση, με την οποία η συγκυβέρνηση, η τρόικα και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών.


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ναυτεργατών για την σωτηρία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του ΝΑΤ και του Οίκου του Ναύτη. 

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στηρίζει με το πιο αδίστακτο και αντιδημοκρατικό τρόπο τα συμφέροντας των εφοπλιστών διατηρώντας το καθεστώς επιστράτευσης των ναυτεργατών επ΄ αόριστο. Είναι πρόκληση η τάξη των εφοπλιστών που δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φορολογία να απειλεί με απολύσεις, να ζητάει διάλυση των συνδικάτων των ναυτεργατών, να εκβιάζει με την πείνα ώστε να επιβάλει μισθούς πείνας και επιδόματα φιλανθρωπίας αντί για κοινωνική ασφάλιση.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας Τρίτη 20 Μάρτη.


Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Τρίτη 20 Μάρτη που η Βουλή συζητάει τη 
δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο.

Να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια.
Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του.
Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 €. Όλα για τη σωτηρία του κεφαλαίου.

Περιοδεία Η. Διώτη σε εργασιακούς χώρους στο Βόλο.


Περιοδεία Η. Διώτη σε εργασιακούς χώρους στο Βόλο.
Με τους εργαζομένους της πρώην ΚΟΝΤΙ που διώκονται ποινικά από τη διοίκηση του εργοστασίου, το προσωπικό των εργοστασίων ΜΕΚ και ΒΕΚ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων, καθώς και τους εργαζομένους του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας που απειλείται με αναστολή λειτουργίας, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με επικεφαλής τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Στο πλαίσιο της περιοδείας, η βουλευτής έκανε τις εξής δηλώσεις:

Για τους εργαζομένους της ΚΟΝΤΙ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συνέντευξη του Λ. Παπαδήμου.



Αφού ο λαός συμφωνεί, έστω και σιωπηλά, με την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης τότε γιατί τον εκβιάζετε, τον απειλείτε και τον τρομοκρατείτε;