Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ENET.GR
                                                   Ο σύντροφος του Γιωργάκη δεν παραιτείται-EGYPT TV via APTN, via Associated Press
► 23:05: Συνθήματα στην κατάμεστη πλατεία Ταχρίρ: "Βαδίζουμε προς το προεδρικό μέγαρο - Εκατομμύρια μάρτυρες". Το προεδρικό μέγαρο βρίσκεται ΒΑ της πλατείας, σε απόσταση 15 χλμ. από αυτή.
► 23:05: Η ομιλία έχει ολοκληρωθεί. Οι διαδηλωτές φωνάζουν "Σήκω και φύγε" και πολλοί κρατούν παπούτσια στα χέρια τους. Θυμός.
► 22:55: Σιωπηλά στην αρχή, με οργή στη συνέχεια, υποδέχεται το πλήθος τα όσα λέει ο πρόεδρος της Αιγύπτου
► 22:51: "Δεν πρόκειται να δεχτώ εντολές από ξένα κέντρα. Εχω ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα βγούμε από αυτή την κρίση"

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης



 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού στην προσπάθειά της να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες.  Η πολιτική κάλυψη που επεφύλαξε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χ.Παπουτσής στην απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών να απαγορεύσει προληπτικά την οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης  των αγροτών στις Σέρρες, δείχνει ότι το δόγμα της μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης στις λαϊκές αντιδράσεις αγγίζει πλέον τα όρια της εκτροπής από τη δημοκρατία και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΠΑΛΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ!-Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Τελείωσε πολιτικά τον Χόσνι Μουμπάρακ ως πρόεδρο της Αιγύπτου η μεγαλειώδης εξέγερση του λαού της ανεξάρτητα από το πότε ακριβώς θα παραιτηθεί, φαίνεται όμως ότι βάλθηκε να τελειώσει και την κατ' όνομα... αντιπολίτευση! Τσάκισε κυριολεκτικά τις συνομιλίες καθεστώτος - αντιπολίτευσης το κολοσσιαίο πλήθος που συνέρρευσε προχθές στη θρυλική πλέον σε όλον τον κόσμο πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Τις απονομιμοποίησε πλήρως, καθιστώντας εμφανές ότι όλες οι αντιπολιτευτικές οργανώσεις, προσωπικότητες και κόμματα που προσήλθαν στις συζητήσεις υπό τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, άνθρωπο του Ισραήλ και των ΗΠΑ, δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τον εξεγερμένο λαό.
Τεράστια πολιτική σημασία έχει το γεγονός ότι η σημαντικότερη οργάνωση που απεδείχθη ότι δεν έχει πολιτική σχέση -πόσω μάλλον ηγετική- με τους διαδηλωτές ήταν οι... Αδελφοί Μουσουλμάνοι!
Καταπλήσσοντας τους πάντες και αναιρώντας προηγούμενες διακηρύξεις τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι προσήλθαν πανηγυρικά στις συνομιλίες με το καθεστώς την Κυριακή.

22:15: Ενθουσιασμός επικρατεί αυτή την ώρα στην κατάμεστη πλατεία Ταχρίρ παρά τις αντικρουόμενες φήμες και πληροφορίες για το αν θα φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.


Από την www.enet.gr

Στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί τις επόμενες ώρες ο Χόσνι Μουμπάρακ από τη θέση του προέδρου της Αιγύπτου αναφέρονται διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Μήνυμα στον Αιγυπτιακό λαό ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη «συντεταγμένη και γνήσια» μετάβαση στη Δημοκρατία έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Σε δηλώσεις του στο Reuters στέλεχος της αιγυπτιακής κυβέρνησης ανέφερε πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί σύντομα, ωστόσο η εικόνα κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη είναι, με τον υπουργό Πληροφοριών να διαψεύδει τα περί παραίτησης του Αιγύπτιου προέδρου.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Ερώτηση για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/50 για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα



Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων:
 Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Θέμα: Ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/50 για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα

 Στις 24/11/2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε αιτιολογημένη γνώμη στην ελληνική κυβέρνηση διότι δεν γνωστοποίησε, ως όφειλε, τα μέτρα ενσωμάτωσης της οδηγίας 2008/50 σχετικά με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Η προθεσμία ενσωμάτωσης της οδηγίας παρήλθε στις 11 Ιουνίου του 2010.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ. Στοχοποιούν τον εχθρό λαό


Στοχοποιούν τον εχθρό λαό
Στιγμιότυπο από την άσκηση. Στρατός επιτίθεται κατά «διαδηλωτών» που κρατάνε πανό που γράφει PEACE (ειρήνη). Ακολουθούν στη συνέχεια τεθωρακισμένα που εκκαθαρίζουν την περιοχή!
Η άσκηση - επίδειξη ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων αντιμετώπισης διαδηλώσεων και καταστολής πλήθους, που έγινε στις 3 και 4 Φλεβάρη 2011 στην Αργυρούπολη Κιλκίς, στο πλαίσιο του «σεμιναρίου» των «Σχηματισμών Μάχης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις στοχεύσεις και το περιεχόμενο ανάλογων ασκήσεων που έγιναν και στο παρελθόν.
Οι εικόνες από την άσκηση, που κυκλοφόρησαν ευρέως, ξεσκεπάζουν τα όσα ετοιμάζονται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία σε βάρος των λαών και κάνουν σκόνη αυτά που κατά καιρούς λέγονται, με αφορμή τέτοιες ασκήσεις, ότι τάχα αφορούν στην προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» του εξωτερικού για την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας» σε περιοχές κρίσεων. Αποκαλύπτεται ότι στο στόχαστρο μπαίνει ο λαός και το κίνημά του και πως οι Ενοπλες Δυνάμεις ασκούνται και διαπαιδαγωγούνται για μια τέτοια προοπτική.

Σημεία ομιλίας Ηρ. Διώτη στο ν/σ για τις κάμερες - «Υπό επιτήρηση είναι η δημοκρατία και όχι οι δημόσιοι χώροι»



Με εκτεταμένες αναφορές στον οργουελιανό χαρακτήρα (κράτος-πανόπτης, Μεγάλος Αδελφός κ.α.) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταγραφή και διατήρηση δεδομένων, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη τόνισε ότι «το αμερικανοτραφές δόγμα της “μηδενικής ανοχής” που πολλοί υποστηρίζουν εδώ σε αυτή την Αίθουσα, οδηγεί σε βάρβαρες κοινωνίες και καταστάσεις κι εν τέλει σε κοινωνίες με υπερτροφικό ποινικό κράτος, σε κοινωνίες επιτήρησης. Στην φιλοσοφία του νομοσχεδίου όλα αυτά είναι παρόντα και όλοι οι πολίτες είναι ύποπτοι και πρέπει να παρακολουθούνται».

Ο αγώνας των μεταναστών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης


Την Πέμπτη 10/2 στις 5:30 μμ στο χώρο της βίλας ‘Υπατία’ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένων συμβούλων από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και δημοτικά σχήματα, για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη, την ηθική και υλική συμπαράσταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας.Την Παρασκευή 11/2 συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης 6.00 μμ στο Μουσείο

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες που βρίσκονται σε απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Εκτός από την διαστρέβλωση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος, τώρα στοχοποιεί και την επανάσταση του 1821



Η αντιΚΚΕ παράκρουση του συγκροτήματος Αλαφούζου, η διαστρέβλωση της Ιστορίας και ο ρόλος του «εισαγγελέα» κατά των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων δεν είναι τυχαία. Για τον ιδιοκτήτη και τα στελέχη του σταθμού «νόμος» είναι τα κέρδη και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Στήριξε όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι αναφανδόν υπέρ των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - τρόικας που οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, υπέρ της πιο άγριας καταστολής των λαϊκών αντιστάσεων και κινητοποιήσεων. Αυτός ο ρόλος τους, καθώς και η προκλητική, χλευαστική αντιμετώπιση των εργατικών λαϊκών διεκδικήσεων και αγώνων έχει ως αποτέλεσμα να φουντώνει η λαϊκή κατακραυγή που εκφράζεται και με διαδηλώσεις απεργών έξω από το σταθμό τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9/2/2011
Το συνεχιζόμενο όργιο καταστολής της κυβέρνησης εναντίον του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας κάνει όλο και μεγαλύτερη την ανάγκη της αλληλεγγύης όλων μας σε αυτόν τον αγώνα. Οι οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς που διοργάνωσαν την διαδήλωση στην Κερατέα στις 16/01, διοργανώνουν εκδήλωση- συζήτηση, την Δευτέρα 14/02, στις 7 μ.μ, στην αίθουσα του συλλόγου τραπεζοϋπαλλήλων Σίνα 16, με θέμα τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στους ΧΥΤΑ και ομιλητές από τα συντονιστικά και τις επιτροπές αγώνα Κερατέας, Γραμματικού, Λευκίμμης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΑΚΟΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και
Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), ΚΟΕ, Κόκκινο, Κομμουνιστική
Ανανέωση, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ΝΑΡ, ν.ΚΑ,
Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ «Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας»


ΠΡΟΤΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

«Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα
των μεταναστών απεργών πείνας»

Οι 237 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν την απεργία πείνας για 3η βδομάδα, διεκδικώντας από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα τους για νομιμοποιητικά χαρτιά.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρόνια τώρα εργαζόμενοι στη χώρα μας και είχαν χαρτιά παραμονής και εργασίας. Λόγω της κρίσης δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τους όρους για την ανανέωσή τους.
Οι Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουν τα ίδια συμφέροντα και πρέπει μέσα από την κοινή δράση και πάλη τους, πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα να αντιπαλέψουν την βάρβαρη, αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο


Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου υπερασπίζεται την αναγκαιότητα και τον αυτονόητο χαρακτήρα των αλλαγών που επιχειρεί η κυβέρνηση του αποδεικνύοντας τελικά πως το  μνημόνιο είναι  το μέσο  για να προωθήσει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές της μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια στιγμή, όπως ο ίδιος ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε τη διακυβέρνηση της χώρας  για μια αλλαγή της ζωής των πολιτών προς το καλύτερο. Ποιος λαός όμως εξουσιοδότησε την κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου να προσπαθεί να διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και να καταργήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων; 

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά: Χάος χωρίζει πλέον τη γραμμή των αγορών και των κυβερνήσεων από τις ανάγκες του κόσμου


Νομιμότητα και Ανυπακοή


Το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» –με τον εύγλωττα απειλητικό τίτλο «Να τελειώνουμε»– δήλωνε ότι «ο νόμος και η τάξη δεν αποτελούν χουντική εμμονή, αλλά θεμελιώδες συστατικό κάθε σοβαρής κοινωνίας…».

«Νόμος και τάξη»
Στη γραμμή αυτή –στο αίτημα για επιβολή του «νόμου και της τάξης», πέρα από «εμμονές» σε δημοκρατίες και δικαιώματα– συνωθείται ήδη ένα μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ, όλο το κοινοβουλευτικό «τόξο» υποστήριξης του μνημονίου και ένα τμήμα της διανόησης που βάζει τη «σοβαρότητα» πάνω απ’ όλα. Στη συζήτηση για το άσυλο είχαμε την προσχώρηση σε αυτή την άποψη και ενός τμήματος της Αριστεράς, της Δη.Αρι. του Φ. Κουβέλη.

Δεν πρόκειται για συζήτηση ακαδημαϊκή. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και άλλων θεσμών του κράτους δείχνουν ότι αυτή τη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε απειλές συγκεκριμένης-εφαρμόσιμης πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των Πορτογάλων εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Το ΠΑΜΕ που εκφράζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των Πορτογάλων εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενάντια στη μείωση των αποδοχών και την πολιτική λιτότητας από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας σας.
Στην χώρα μας συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στο νομοσχέδιο της σοσιαλδημοκρατικής ελληνικής κυβέρνησης που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα τους στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και