Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

KOE: Εκτός από την οικονομία, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβέρνηση «εθνικής» ενότητας θα μας «διασώσουν» και στα εθνικά ζητήματα;


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ - 1/12/2011

Δεν έφτανε στην Κομισιόν που έχει αναλάβει την οικονομική «διάσωση», δηλαδή την ερήμωση και ισοπέδωση της χώρας και του λαού, φαίνεται ότι αναλαμβάνει τώρα και ρόλο «διασώστη» στα εθνικά μας ζητήματα. Η αποκάλυψη βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για το σχετικό χάρτη της Κομισιόν δεν αφήνει αμφιβολίες. Σε ένα λεπτομερέστατο χάρτη για τη ζώνη του ευρώ όπου –σύμφωνα με τους βουλευτές- αποτυπώνονται με ακρίβεια όλα τα άλλα ελληνικά νησιά αλλά ακόμη και υπερπόντια εδάφη άλλων κρατών μελών, απουσιάζει εντελώς το ελληνικό νησί του Καστελόριζου. Η Τουρκία αυθαίρετα και σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο δεν αναγνωρίζει στο Καστελόριζο ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδα), που είναι όμως κρίσιμη για το συνολικό καθορισμό των ΑΟΖ Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου στη Μεσόγειο.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Κοινή  Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, με θέμα: «Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον  κ. Υπουργό Οικονομικών

ΑΘΗΝΑ 1-12-2011

ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Π.Α.ΜΕ- 6 Δεκεμβρίου : Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα σπίτια



Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα! Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα οργανώνουμε συγκεντρώσεις μπροστά μπροστά στις εφορίες. Απαιτούμε: Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα σπίτια. Να σταματήσει η φοροληστεία. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Δυναμώνουμε την πάλη μας, οργανώνουμε την οργή μας και τις δυνάμεις μας. Το απόγευμα συνεχίζουμε με συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο.

Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


O Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, συμμετείχε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, όπου και έκανε  τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές κοινωνικό κραχ. Η ανεργία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η φτώχεια εξαπλώνεται επικίνδυνα και η νέα τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση δικομματισμού και ακροδεξιάς συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική. Κόβει συντάξεις επικουρικά, καταργεί ακόμα και το επίδομα τοκετού στις νέες άνεργες γυναίκες.
Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ασχολείται με δωράκια σε εργολάβους, με δωράκια σε εφοπλιστές, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, σε τραπεζίτες.

O υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, δήλωσε πως θα αναβληθούν οι εκλογές.



Στη Süddeutsche Zeitung έκανε δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα αναβληθούν, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων: «Όπως στην Ιταλία έτσι και στην Ελλάδα ενδέχεται η μεταβατική κυβέρνηση να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία από όσο σχεδιάστηκε αρχικά.
Στην Ελλάδα η ΝΔ άσκησε πιέσεις για διεξαγωγή των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Τώρα διαφαίνεται ότι το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!



Το ΠΑΜΕ καλεί στο νέο αγωνιστικό ραντεβού που δίνουν την Κυριακή 4/12, οι εργάτες και οι εργάτριες του Λεκανοπεδίου στη μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στις 11 το πρωί στο χώρο μπροστά από το εργοστάσιο.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΜΕ της Πέμπτης 1ης Δεκέμβρη προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΜΕ  της Πέμπτης 1ης Δεκέμβρη.

Προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης,



Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι της Ευρώπης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρό και δύσκολο ταξικό αγώνα που διεξάγετε στις χώρες σας. Να ξέρετε ότι κάθε κινητοποίηση και αγώνας σας μας δίνει νέα ώθηση και κουράγιο ώστε πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε την πάλη μας. O αγώνας του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και του δικού σας αγώνα. 
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα.Μαζική συμμετοχή πολιτών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.Γράφει ο Red Star.

Πηγή: news247.gr
 Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια των συνδικάτων στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας.Σε όλη την χώρα χιλιάδες λαού ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.ΟΣ. Στην Αθήνα η πορεία του ΠΑΜΕ ήταν η μαζικότερη από όλες.Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια με σημαίες του ΠΑΜΕ και πανό.Τουλάχιστον 15.000 με 20.000 κόσμου πήρε μέρος στην πορεία προς το Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα όπως « ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ, ΓΡΑΝΑΖΙ, ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ»
Πηγή: news247.gr

Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε Αλέκα Παπαρήγα που βρέθηκε όπως πάντα στο πλευρό του λαού δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο λαός ξέρει σήμερα τα πάντα, με όποιους έχει να κάνει και μέσα και έξω από την Ελλάδα.Επομένως είναι δική του η ευθύνη, αποκλειστική.» Να αντέξει, να μη φοβάται, να αντεπιτεθεί», 
«Γιατί τα επόμενα χρόνια αν δεν αντέξει ο λαός θα ζήσει μεγάλη τραγωδία», εκτίμησε, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι «ο λαός θα τα βγάλει πέρα».
Πηγή: www.tvxs.gr
Στο Πεδίο του Άρεως συγκεντρώθηκαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ . Το συλλαλητήριο ήταν από τα μικρότερα των τελευταίων μηνών.

Εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στην Ρόδο.



Ο εργαζόμενος του ΟΤΕ που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο όταν η κολώνα που εργαζόταν έσπασε, φέρνει στην επιφάνεια τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Οι ευθύνες για το νέο έγκλημα της εργοδοσίας πρέπει να αναζητηθούν στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που παρέδωσαν αυτές τις επιχειρήσεις στο ιδιωτικό κεφάλαιο.