Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

To Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας "ψηφίζει" ΚΚΕ !

  Το ΚΕΙ αναγνωρίζει ότι αυτές οι εκλογές διεξάγονται σε δύσκολες συνθήκες. 


Από τη μια μεριά, η ΝΔ και η ΕΕ επιδιώκουν τη διαμόρφωση ενός κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, απειλώντας τον ελληνικό λαό με τις δήθεν συνέπειες που θα προκύψουν, αν οι πολιτικές τους επιλογές δε στηριχτούν στην κάλπη. Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηριχτές του στο ΚΕΑ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να αποπροσανατολίσουν τη δικαιολογημένη οργή του λαού, σπέρνοντας αυταπάτες ότι μπορεί να διαχειριστεί το καπιταλιστικό σύστημα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

”Το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει, θα είναι καθαρή, έντιμη, δημιουργική, αλλά δυναμική αντιπολίτευση κοντά στο λαό μας".Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς Βήμα fm [21/1/2015].

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ρ/ς Βήμα fm



Καλημέρα. Πώς πάει ο αγώνας; Πώς πάνε οι συγκεντρώσεις;

«Πολύ καλά πάνε οι συγκεντρώσεις».

Πολύ καλά ήταν στη Θεσσαλονίκη, το είδαμε.

«Δυναμώνει το προεκλογικό κλίμα. Χθες ήμουν στη Θεσσαλονίκη, προχτές αλλού. Θήβα, Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα, σε όλη την Ελλάδα». 

Γίνεται χαμός με την Αθήνα όμως με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα βλέπουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Ναι. Την έχουμε εξαγγείλει εδώ και ένα μήνα, έχουν βγει ανακοινώσεις, διαφημιστικά, πανό. Συζητούσαμε τότε ποιος άλλος έχει, δεν είχε κανείς.

Εξορμήσεις στελεχών και υποψηφίων του ΚΚΕ την Τετάρτη 21 Γενάρη.

Συνεχίζονται και την Τετάρτη 21 Γενάρη οι περιοδείες και οι εξορμήσεις στελεχών και υποψηφίων του ΚΚΕ σε διάφορους χώρους, ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη 2015.

Κομματική Οργάνωση Αττικής
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με επικεφαλής το Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Β΄Αθήνας.
  • Στις 9 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ομιλητές τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Αττικής και τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, υποψήφιο βουλευτή Β’ Πειραιά.
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή.

Αλλά να μεν μου φοάσαι τους κουμμούναρους, της Μαρίνας Σάββα.


Αλλά να μεν μου φοάσαι τους κουμμούναρους, της Μαρίνας Σάββα.



Εντυπωσιακή η ατάκα του κυρίου της Επιτροπής Διαιτησίας που φέρεται να είναι και έντονα κομματικοποιημένο πρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού, προς το διαιτητή «να μεν μου φοάσαι τους κουμμούναρους», αφήνοντας να νοηθεί πως αν ο διαιτητής αδικούσε κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες και ευνοούσε κάποιες άλλες θα είχε και στήριξη και κάλυψη. Μόνο που η «παράγκα» δε στεγάζει μόνο το ποδόσφαιρο. Αλήθεια, δε μπορεί κανένας να φανταστεί αυτή τη φωνή να παρακινεί τόσους και τόσους άλλους «να μη φοβούνται τους κουμμούναρους»;

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη !

Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο ΓΓ της ΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο χώρος του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου αποδείχτηκε τελικά μικρός για να χωρέσει όλους όσους συνέρρευσαν για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Κάθε γωνία της αίθουσας γέμισε με κόσμο. Το ίδιο έγινε και με το αίθριο, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που άκουσαν τελικά την ομιλία έξω από το Βελλίδειο. Στο χώρο έφτασαν με μαζική προσυγκέντρωση και πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα, οι κλαδικές Οργανώσεις του Κόμματος και οι νεολαίοι της ΚΝΕ. Με τα συνθήματά τους, ξεσήκωσαν το κέντρο της πόλης: «Κανένας φόβος, καμία ανοχή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης.
Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,