Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στο Αλιβέρι.

Σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή 20 Φλεβάρη.

Ο Γ. Μαρίνος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της περιοχής για τη στήριξη του ΚΚΕ, και τους κάλεσε «να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και τη δράση τους στους χώρους δουλειάς, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της πάλης για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα και να απορρίψουν τα καλέσματα των σειρήνων, που τους θέλουν υποταγμένους στην εργοδοσία και χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μίσος Γερμανών κατά Ελλήνων.Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Άκρως αποκαλυπτικό για το πώς οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποτελές κράτος ήταν το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου. Αυτό που κυκλοφόρησε την Πέμπτη το απόγευμα. Αυτό που απέρριπτε εκ των προτέρων τις άκρως συμβιβαστικές (απαράδεκτα υποχωρητικές για πολλούς αριστερούς) προτάσεις της Αθήνας για το Eurogroup της Παρασκευής.

Νέα απόλυση εργαζόμενης από την αλυσίδα καφέ «ΜΙΚΕL» καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.

Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της γνωστής αλυσίδας καφέ «ΜΙΚΕL», η οποία προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα του Αλίμου, επειδή διεκδικούσε να τηρούνται οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:
«ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η γνωστή αλυσίδα καφέ ''MIKEL'' που αναπτύσσει επιχειρηματική δράση σε όλη τη χώρα, αξιοποιεί ταυτόχρονα όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο σε καταστήματα που είναι εταιρικά και franchise. Μετά τα γεγονότα σε Λάρισα και Δράμα, προχωρά σε απόλυση εργαζόμενης-μέλος του Συνδικάτου στο κατάστημα του Αλίμου, επειδή δεν ήταν ''φρόνιμη'' και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της.

Νομίζουν ότι θα μας τρελάνουν…Της Κάλι Καρά.

Νομίζουν ότι θα μας τρελάνουν

Η τρόικα άλλαξε προβιά και έγινε θεσμοί οι οποίοι θα συνεχίσουν την αυστηρή εποπτεία και την αξιολόγηση!
Το σκίσιμο του μνημονίου έγινε τετράμηνη παράταση της «δανειακής σύμβασης» που δεν είναι... μνημόνιο, αλλά συμπεριλαμβάνει και τις μνημονιακές υποχρεώσεις!

Μια δρασκελιά...Άρθρο από τον Ριζοσπάστη.

Μια δρασκελιά...


Παραξενεύει το πώς από το σκίσιμο του μνημονίου περάσαμε στο αίτημα εξάμηνης επέκτασης της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης», δηλαδή της δανειακής σύμβασης που συμπεριλαμβάνει, με τον ένα ή άλλο τρόπο, και τις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Πρόκειται για «κωλοτούμπα»; Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρωτοτυπήσει, όπως επανειλημμένα και κουραστικά επαναλαμβάνει ο πρόεδρός του και πρωθυπουργός; Μήπως πρόκειται για έναν τακτικό ελιγμό με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο τελικός σκοπός; Μια έξυπνη τακτική, δείγμα εξαιρετικής καπατσοσύνης;