Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, 25/8/2010

Αγαπητοί σύντροφοι,
Communist Party of Vietnam flag.svg
Communist Party of Vietnam
Đảng Cộng sản Việt Nam

Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον σύντροφο στρατηγό Βο Νγκουγιέν Γκιαπ τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμότερες ευχές μας με αφορμή τα εκατοστά του γενέθλια.
Ο στρατηγός Βο Νγκουγιέν Γκιαπ είναι μια εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα που διεξήγαγε ο βιετναμέζικος λαός υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και την ηγεσία του Χο Τσι Μινχ. Έπαιξε ηγετικό ρόλο στη στρατιωτική συντριβή του ιαπωνικού, γαλλικού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Υπήρξε θρυλική στρατιωτική και πολιτική μορφή στον πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας και τον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές του απελευθερωτικού αγώνα όπως οι μάχες του Λάνγκ Σον, του Ντιεν Μπεν Φου, η εκστρατεία Χο Τσι Μίνχ κα.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο

Ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του Κ.Κ.Ε

Την πρώτη κοινή υποψηφιότητα για τις τοπικές εκλογές ανακοίνωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, επί δύο τετραετίες δήμαρχο της Σκύρου. Μάλιστα, ο υποψήφιος σε συνέντευξή του δηλώνει ...«ανεξάρτητος» και πως «η Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που λόγω και της οικονομικής κρίσης πρέπει να ξεπεραστούν τα ταμπού της κομματικής ταυτότητας. Η Αυτοδιοίκηση είναι έξω και πάνω από τα κόμματα». Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δηλώσει ότι τον στηρίζουν...

Ένας πιλότος νεκρός μετά τη σύγκρουση δύο F-16



Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένας από τους πιλότους των δύο F-16 που συγκρούστηκαν κοντά στο Γαϊδουρονήσι, στον εναέριο χώρο νοτίως της Κρήτης, στις 2:05 το μεσημέρι. 

Στην Κρήτη μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δύο από τους τρεις χειριστές εντοπίστηκαν σώοι και περισυνελέγησαν από παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη. Οι ψαράδες μετέφεραν τους πιλότους στην ακτή, από όπου τους παρέλαβε ελικόπτερο, με το οποίο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 25/08/2010 εξέτασε την πορεία οργάνωσης της μάχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 25/08/2010 εξέτασε την πορεία οργάνωσης της μάχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Επεσήμανε σοβαρές αδυναμίες και καθυστερήσεις στην έγκαιρη προετοιμασία των αναγκαίων διεργασιών  όλη την προηγούμενη περίοδο και υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την οργάνωση της σπουδαίας αυτής μάχης.
Σημείωσε τη σημασία να κινηθούμε στη λογική των αποφάσεων της πρόσφατης Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων μετωπικής δράσης και όχι στενά κομματικής καταγραφής.

Βρέθηκαν τραυματισμένοι οι 2 από τους 3 χειριστές των δυο F16 που συγκρούστηκαν μεταξύ τους.Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τρίτο.

Εντοπίστηκαν οι δύο χειριστές των δύο F16 που συγκρούστηκαν νωρίτερα νότια της Κρήτης, νοτιοανατολικά της νήσου Χρυσή (Γαϊδουρονήσι). Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου χειριστή- Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι έχει εντοπιστεί. Οι πιλότοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.



Ο ένας από τους πιλότους υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ενώ στο δεύτερο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες υπέστη κατάγματα.



Τα δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F16 συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με αποτέλεσμα να συντριβούν. 

Σύγκρουση δύο F16 πάνω από την Κρήτη.




Δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F16 συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την Κρήτη. Τα μαχητικά ανήκουν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη. Οι έρευνες εστιάζονται νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσή.

Το ένα αεροσκάφος είναι μονοθέσιο και το άλλο διθέσιο.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ένας από τους χειριστές έκανε χρήση του μηχανισμού εκτόξευσης του καθίσματος του.

Πηγές:www.nooz.gr, MEGA 

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ - Η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Η επικαιροποίηση του μνημονίου της Κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ εγκαινιάζει νέα κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων.
Το νέο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο δεν είναι απλά εξειδίκευση του γνωστού μνημονίου αλλά προσθέτει νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να γίνει ακόμη πιο φθηνή η εργατική δύναμη.
- Καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις δίνοντας υπεροχή στις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών που ανοίγει τον δρόμο για την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων.

Μεγάλα λόγια - αντιλαϊκή πολιτική...



ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΛΑΘΟΣ ο Πεταλωτής. Ετσι είναι τα πράγματα: Θα έχουμε έναν «νέο κύκλο μεγάλων πολιτικών αλλαγών με μοναδικό επίκεντρο τον πολίτη» αυτό το φθινόπωρο.
Μόνο που αν το ...μεταφράσει κανείς σωστά, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος (βλ. «πολίτης») θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» (βλ. «νέο κύκλο αλλαγών»).
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδειξε απλά ότι ακόμη και οι πλέον αντιλαϊκές πολιτικές μπορούν να ειπωθούν με ...εντυπωσιακές λέξεις.
Το μόνο πρόβλημα (τους) είναι πως ο κοσμάκης έχει αποκρυπτογραφήσει (θέλοντας και μη) τι ακριβώς σημαίνουν αυτές ... οι μπαρούφες: Αγρια λιτότητα, ακρίβεια και γκρέμισμα των δικαιωμάτων που απέμειναν. Απλά πράγματα...

Πείραμα 2 δισ. δολαρίων Ανιχνευτής αντιύλης θα εκτοξευτεί με την τελευταία πτήση διαστημικού λεωφορείου


O AMS θα μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Γενεύη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ

O AMS θα μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Γενεύη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ(Φωτογραφία:  Associated Press )


Γενεύη, Ελβετία

Έτοιμο να αναλάβει δράση είναι το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, ένας ανιχνευτής αντιύλης που κατασκευάστηκε στο CERN και κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γιγάντιο όργανο μεταφέρεται στις ΗΠΑ για να εκτοξευτεί το Φεβρουάριο του 2011 με την τελευταία αποστολή στην καριέρα των διαστημικών λεωφορείων. 

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ φορτώνει τον AMS σε αεροπλάνο C-5 Galaxy που αναχωρεί την Πέμπτη από τη Γενεύη για το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.