Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ



Με την ευκαιρία του Πάσχα το ΑΚΕΛ απευθύνει στον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.
Το φετινό Πάσχα βρίσκει το λαό μας κάτω από το βάρος και το άλγος της συνεχιζόμενης για 39 χρόνια, κατοχής του 37% της πατρίδας μας από την Τουρκία αλλά και των επαχθέστατων - καταστροφικών όρων του μνημονιακού ζυγού, όπως αυτοί επιβλήθηκαν από τους «εταίρους» μας στις συνόδους του eurogroup της 15ης και 25ης Μαρτίου 2013.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - Αντιγραφή όσων έκαναν οι χιτλερικοί



Σε ευθεία διασύνδεση με τις πρακτικές των ναζί είναι οι «θέσεις» και «κοινωνικές δράσεις» που αναπτύσσει η φασιστική Χρυσή Αυγή. Η «ανεύρεση εργασίας», οι διανομές τροφίμων και αιμοδοσίες (όλα «μόνο για Ελληνες») που στήνει προσπαθώντας να δείξει φιλολαϊκό προφίλ. Στην πραγματικότητα, ταυτιζόμενη πλήρως με τα μεγάλα συμφέροντα, το μεγάλο κεφάλαιο, που τάχα καταγγέλλει, παίρνοντας το νήμα από τις αστικές κυβερνήσεις και στο ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο, ετοιμάζει ένα νέο Καιάδα για τους εργάτες και το λαό, εμπνευσμένο κατ' ευθείαν από το εφιαλτικό Γ' Ράιχ.

 Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»



Κύριε Κουτσούμπα, αναλαμβάνετε τα ηνία του ΚΚΕ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και μια δύσκολη εποχή. Και είναι σαφές ότι θα επιδιώξετε να υλοποιήσετε τις στοχεύσεις που έχει θέσει το Κόμμα σας, υπάρχουν όμως κάποιες προτεραιότητες που θέτετε εσείς στον εαυτό σας;
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και της θέλησης να αναμετρηθούμε με αυτές.

Ανάσταση νεκρών κι Επανάσταση των ζωντανών - ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ




Μέρες Γολογοθά. Μέρες του Ανθρώπου. Πορείες έως Λαμπρής. Επαναλαμβανόμενες χιλιάδες χρόνια τώρα. Με την Ανάσταση να συμπυκνώνει σ' εκείνο το αβίωτο κι ανερμήνευτο «θανάτω θάνατον πατήσας» , κάθε ανθρώπινη προσδοκία για πραγματική κι επομένως καλύτερη ζωή.

Αλαβάνος: Μεταξύ Γκρίλο Ιταλίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ελλάδας


Αλαβάνος: Μεταξύ Γκρίλο Ιταλίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ελλάδας


Κάτι μας θύμιζε από την πρώτη στιγμή η πρόταση του Αλ. Αλαβάνου για το «Σχέδιο Β'». Σα να τα 'χουμε ξανακούσει αυτά... Από τον Γκρίλο στην Ιταλία... Από το κόμμα «κατά του ευρώ» που έστησαν επιχειρηματίες στη Γερμανία... Από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. «Αριστερό Ρεύμα») που κάτι ψελλίζουν για έξοδο από το ευρώ, πάντα προσαρμοσμένοι στην προοπτική της κυβερνώσας αριστεράς εντός ΕΕ και καπιταλισμού.