Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σχόλιο του K.K.E. για την τοποθέτηση του Π. Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου  της ΚΕ του ΚΚΕ για την τοποθέτηση του Π. Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ 



Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το λαό η θέση της κυβέρνησης για ανάπτυξη των πολεμικών επιχειρήσεων χωρών της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής και στη Σομαλία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πειρατείας. Αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ δίπλα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που οι εξελίξεις εγκυμονούν έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Λιθουανία: Συνεχίζονται οι αντικομμουνιστικές διώξεις.


Στη Λιθουανία συνεχίζεται η υστερική αντισοβιετική καμπάνια! 
                 Ο Αλγκιρντας Παλέτσκις,προέδρος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου της Λιθουανίας


Αυτή τη φορά με διώξεις των μαρτύρων στην υπόθεση του Άλγκιρντας Παλέτσκις, προέδρου του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου της Λιθουανίας (ΣΛΜΛ), ο οποίος καταδικάστηκε στις 12 Ιουνίου το 2012 σε βαρύ χρηματικό πρόστιμο επειδή δημόσια αμφισβήτησε την επίσημη αντικομμουνιστική εκδοχή των αιματηρών γεγονότων του Γενάρη του 1991 στη λιθουανική πρωτεύουσα, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα.

Αλλαγή ονομασίας του μπλογκ.Το Κ.Κ.Ε.4ever αλλάζει σε Κ.Κ.4ever, δεν αλλάζει όμως πολιτική γραμμή ! Γράφει ο Red Star.

K.K.4ever 



Μετά από την έντονη και μακροχρόνια διαμαρτυρία και ενόχληση του συντάκτη του μπλογκ CHE , το μπλογκ, αλλάζει ονομασία και βαφτίζεται Κ.Κ.4ever.

Τώρα πια μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο σύντροφος CHE ( αλήθεια αυτό το ψευδώνυμο μου θυμίζει κάποιoν μεγάλο αγωνιστή από την Αργεντινή ,προφανώς θα έχει πάρει το copyright ο σύντροφος ).

Σαφέστατα στο Κ.Κ.4ever δεν θα έχει θέση ως συντάκτης το συγκεκριμένο άτομο, αφού ολοκλήρωσε το έργο ζωής του.

H διεύθυνση του παραμένει ως έχει  δηλαδή  http://kke4ever.blogspot.com μέχρι να βρούμε μια εναλλακτική τοποθεσία που θα μας φιλοξενεί.

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα - "Τώρα να σταματήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό ".


Σε τοποθέτηση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γεώργιος Τούσσας τόνισε τα εξής:



"Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τη δολοφονία 91 Παλαιστίνιων, μεταξύ των  θυμάτων 24 παιδιά,  αρκετές γυναίκες  και εκατοντάδες τραυματίες.
Επιχειρήσεις προγεφύρωμα  γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που έχουν καταστρώσει και προωθούν τα επιτελεία  ΗΠΑ -  ΝΑΤΟ - ΕΕ και του Ισραήλ,  για  τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας,   των πηγών του  πετρελαίου  και   φυσικού αερίου  και την εκμετάλλευση των λαών της ευρύτερης περιοχής .

KKE: Σχόλιο για το Eurogroup.


Σε σχόλιο για το Eurogroup το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

"Ο λαός πρέπει να απορρίψει και το μείγμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης – Γερμανίας και το μείγμα ΔΝΤ - Ιταλίας - Ισπανίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη : Αρχίσανε οι «διευκρινίσεις»...


«άλλα λέω, κι άλλα εννοώ»...
«...Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».
*
Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την περασμένη Πέμπτη, στη ΛΑΡΚΟ.
Αλλά αυτό το... υποδεέστερο έγκλημα - τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δηλαδή - φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑΡΙΣΑ: Ενάντια σε απεργούς με μπαμπούλα τη Χρυσή Αυγή.


Με τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής φέρεται να απείλησε «μέτοχος» της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα» εργαζόμενους του καταστήματος, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας 6 και 7 Νοέμβρη.


Αυτό καταγγέλλει, σε δελτίο  Τύπου που εξέδωσε, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, σημειώνοντας συγκεκριμένα:

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ..."ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"...;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ..."ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"...;



Αναρτήθηκε από τον Δημήτρη Ν. άρθρο δημοσιευμένο στην εφημ. Προλεταριακή Σημαία με τίτλο "ΚΚΕ. Tο αδιέξοδο της γραμμής του και οι καιροσκοπικές διαφυγές".

Τί θέλει να μας πει με αυτό το άρθρο; Πολλά και μεταξύ άλλων:

1. Ότι το ΚΚΕ "έχει επιλέξει εδώ και χρόνια τον επαναστατικό βερμπαλισμό σαν γραμμή αναχώρησης από την ταξική πάλη".

2. Ότι "...όσο ανέβαιναν, κάπως, τα εκλογικά ποσοστά του ... άλλο τόσο ενίσχυε τον απομονωτισμό του και τις αντικινηματικές του πρακτικές..."

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους ΟΤΑ.

                                   Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους ΟΤΑ


Στην κλιμάκωση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, είναι ανάγκη να απαντήσουν με κλιμάκωση ανυπακοής και δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς δημοσίου - ιδιωτικού τομέα, σε κάθε λαϊκή γειτονιά για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα όρια του «αριστερού» κυβερνητισμού

Κυκλοφόρησε από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το σχέδιο διακήρυξης πάνω στην οποία θα συγκροτηθεί ο «ενιαίος πολιτικός φορέας» του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα», όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται.
Κυρίως όμως η διακήρυξη αποτελεί μια νέα προσαρμογή στις προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 27% στην προοπτική της κατάχτησης της κυβερνητικής εξουσίας. Μία προσπάθεια ομογενοποίησης όλου του «δυναμικού» που συγκροτεί, πλέον, αυτόν το χώρο στις άμεσες προτεραιότητες μιας κυβερνητικής διαχείρισης, μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και διεθνές «περιβάλλον» που σφραγίζεται από την ολομέτωπη επίθεση αστικών κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών στην εργατική τάξη και το λαό από τη μια και την όξυνση της αντιπαράθεσης και του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα ΗΠΑ – Ευρωπαίων.

ΚΚΕ. Tο αδιέξοδο της γραμμής του και οι καιροσκοπικές διαφυγές

Πάει καιρός από τότε που το ΚΚΕ επέλεξε τον επαναστατικό βερμπαλισμό σαν γραμμή αναχώρησης από την ταξική πάλη. Σε πρώτη φάση τού ήταν αναγκαίος, για να φορτώσει τις δικές του ευθύνες για την κατρακύλα του στον ενιαίο τότε Συνασπισμό στους οπορτουνιστές του ΣΥΝ.
Βεβαίως το ίδιο ποτέ δεν άλλαξε τη βασική του αντίληψη, του εκλογικού κρετινισμού. Η ανασυγκρότησή του, από τη σχεδόν διάλυση των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του '90, βασίστηκε στις εκλογικές μάχες που για πολλά χρόνια τού έδωσαν τη δυνατότητα να πάρει κεφάλι από τους οπορτουνιστές του ΣΥΝ και αργότερα ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κάποια στιγμή τους είδε με ανακούφιση να μένουν εκτός Βουλής. Όσο ανέβαιναν, κάπως, τα εκλογικά ποσοστά του όλο και πιο άνετα αισθανόταν και άλλο τόσο ενίσχυε τον απομονωτισμό του και τις αντικινηματικές του πρακτικές.