Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ποτάμι .«Ανοιχτή γραμμή» με ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Τα προεκλογικά παζάρια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας επιβεβαιώνει δημοσίευμα των «Financial Times»βασισμένο σε δηλώσεις του Στ. Θεοδωράκη. 


Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνεται το σχέδιο του Ποταμιού να βάλει πλάτη στη συγκυβέρνηση, ώστε να επιταχυνθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο.
Γράφουν οι FT για το Ποτάμι: «Το νέο κόμμα σχεδίαζε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενο στις συνομιλίες που είχε κάνει πριν από τις εκλογές για ένα κοινό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και πολιτικής.

Ναρκοπέδιο.Από τη στήλη Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ του σημερινού Ριζοσπάστη.

 Ναρκοπέδιο



«Η Αθήνα "υπερασπίζεται τη συμφωνία" της 20ής Φεβρουαρίου και καταβάλλει "μεγάλη προσπάθεια" για την εφαρμογή της» και «υπεγράφη μια συμφωνία με την Ευρώπη που προβλέπει ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και αυτές υλοποιεί η κυβέρνηση». Με αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση προσπαθεί, δυο μέρες τώρα, να αποδείξει πως ενώ η ίδια είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε στις 20 Φλεβάρη, οι δανειστές δεν είναι. Ρίχνει την ευθύνη στα λεγόμενα «τεχνικά κλιμάκια» (την τρόικα δηλαδή) και ζητά «πολιτική διαπραγμάτευση» για να υπάρξει «έντιμος συμβιβασμός» και «αμοιβαία επωφελής λύση» με τους δανειστές.