Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δέκα σκέψεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την πλατεία Συντάγματος.


alt
 
 
 
Πρώτο :Ένα «συμβάν» με ασύλληπτες διαστάσεις 
 
Το Σύνταγμα είναι ήδη ένα συμβάν στον «αδύναμο κρίκο», του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.  
Είναι λαϊκή εξέγερση. Δεν είναι ένας ανοιχτός δρόμος. Εμπεριέχει όμως ασύλληπτες ανατρεπτικές δυνατότητες. 
 
Δεν ήρθε από  το πουθενά. Υπάρχει βαθιά διεργασία πίσω του. Διεθνής και εθνική. Η πλατεία Ταχρίρ. Η επανάσταση του γιασεμιού. Η πλατεία Ντελ Σολ. Ο Δεκέμβρης. Η Κερατέα. Οι μεγάλες εργατικές απεργίες. Τα κινήματα «δεν πληρώνω» 
 

Αλέκα Παπαρήγα: Θα υπονομεύσουμε το δημοψήφισμα.



Αυταρχικά μέτρα παρεμπόδισης των οργανώσεων της εργατικής τάξης που απειλούν το συμφέρον του συστήματος θα φέρει το δημοψήφισμα, ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το κόμμα της θα το υπονομεύσει.

Σχολιάζοντας το τελεσίγραφο που φέρεται να στέλνει η Ε.Ε. στην Ελλάδα σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για την εκταμίευση της 5ης δόσης, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να στείλει το δικό του τελεσίγραφο.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ε.Ε. και ότι το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και η αστική τάξη χρωστούν στον λαό.

Δημοσκόπηση GPO για το MEGA.Πέφτει και άλλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Εκτιμήσεις εκλογικής δύναμης των κομμάτων από τον Red Star.


Τα στοιχεία του γκάλοπ της GPO παρουσιάστηκαν στις ειδήσεις του MEGA.Το πρώτο ποσοστό είναι το πραγματικό ποσοστό της έρευνας και το δεύτερο το ποσοστό  με την αναγωγή στους αποφασισμένους (με στρογγυλοποίηση δεκάτων στην μισή μονάδα).

  
                                            Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                  20,1 %                                   27,5  % 
Ν.Δ                                           21,0 %                                  29 %
Κ.Κ.Ε                                        9,2  %                                   12,5 %
ΛΑ.Ο.Σ                                      6,5 %                                      9 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                  4,0 %                                      5,5 %

ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ                     3,0 %                                        4 %

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου.



Το γεγονός ότι η ΝΔ συμφωνεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για  άμεση ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην ψηφοφορία,  αποδεικνύει την επί της ουσίας συναίνεση μεταξύ των δύο κομμάτων, παρά την εικόνα που θέλουν να οικοδομήσουν προς τα έξω.
Η ΝΔ κάνει μια επικοινωνιακή και μόνο αντιπολίτευση, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ κάνει όλη τη «βρώμικη δουλειά». Ο εκβιασμός, όμως, εις βάρος του ελληνικού λαού στήνεται πρώτα μέσα στη χώρα και από τις δύο πολιτικές δυνάμεις που δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο και τώρα συναινούν στην πολιτική ύφεσης, ανεργίας και φτώχειας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά.



Η συμφωνία της ΝΔ στην άμεση ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων δεν είναι συμφωνία μόνο επί της διαδικασίας αλλά και επί της ουσίας.
Οι φραστικές αντιπαραθέσεις και οι διακηρύξεις της για άλλο μείγμα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι για λαϊκή κατανάλωση. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν σε αυτούς και στην πλουτοκρατία που υπηρετούν με 48ωρη απεργία και πολιτική τιμωρία.

ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.





ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει ένα νέο πακέτο σκληρών αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων για να αφαιμαχθεί παραπέρα το εργατικό - λαϊκό εισόδημα προς όφελος της πλουτοκρατίας. Είναι επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα προσχεδιασμένες εδώ και δεκαετίες οι οποίες εφαρμόζονται πλέρια στην παρούσα φάση με άλλοθι το δημοσιονομικό εκτροχιασμό (εξωτερικό χρέος - δημοσιονομικό έλλειμμα) στο έδαφος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Με το σημείωμα αυτό επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης κωδικοποιημένα το τι θα στοιχίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά κανόνα για μια εργατική - λαϊκή οικογένεια, για τους συνταξιούχους κλπ.

Το ΠΑΜΕ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατείται.



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Την Πέμπτη 23 Ιούνη δικάζονται στη Ζάκυνθο 3 στελέχη του ΠΑΜΕ γιατί αφαίρεσαν συμβολικά καγκελόπορτα που είχε βάλει η πολυεθνική CLUB MED σε παραλία της περιοχής.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της πολυεθνικής και των κερδών της. Η κυβέρνηση παραδίνει παραλίες, βουνά, δάση και ορεινούς όγκους στο μεγάλο κεφάλαιο. Γι΄ αυτό και σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση – πολυεθνική και αξιοποιώντας την ταξική δικαιοσύνη στοχεύουν στο να τρομοκρατήσουν, να βάλουν εμπόδια στη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, να φοβίσουν το λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ- Πανικός επικρατεί από την Τετάρτη και την Πέμπτη στους ηγετικούς κύκλους της ΕΕ εξαιτίας των εξελίξεων στην Ελλάδα.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ -"ΠΡΙΝ"

Πανικός επικρατεί από την Τετάρτη και την Πέμπτη στους ηγετικούς κύκλους της ΕΕ εξαιτίας των εξελίξεων στην Ελλάδα. Βλέποντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της Αθήνας να διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Μνημονίου που συνυπέγραψε το ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ και το ΔΝΤ και τις φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται στο κυβερνών κόμμα λόγω της λαϊκής πίεσης, οι δεξιοί ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι απειλείται με ανατροπή το τυφλό όργανό τους, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Εξαγριωμένοι Έλληνες επιτίθενται εναντίον της Βουλής» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής Ντι Βελτ την Πέμπτη.

Ο Σηφουνάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για δημοκρατία.



Τις τελευταίες μέρες ο Ν. Σηφουνάκης και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο αντί να απολογηθούν για το περιστατικό της επίθεσης του υπουργικού αυτοκινήτου σε διαδηλωτές από τους Αγανακτισμένους της πλ. Σαπφούς το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιούνη, έχουν επιδοθεί σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, με ανακοινώσεις που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στο διαδίκτυο, αντιστροφής των γεγονότων, συκοφαντίας της Αριστεράς και στοχοποίησης του Α. Σγατζού του δασκάλου που μόνο από τύχη γλίτωσε από την επίθεση.
Ο Ν. Σηφουνάκης στήριξε σαν υπουργός και βουλευτής κυβερνήσεις που οδήγησαν στη σημερινή χρεοκοπία. Συμμετείχε στις κυβερνήσεις που υποθήκευσαν τη χώρα στη Siemens, στις κυβερνήσεις των υπερκοστολογημένων ολυμπιακών έργων μιας χρήσης.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;



Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις ελληνικές καταθέσεις στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Στη σκιά του Μεσοπρόθεσμου και της ψήφου εμπιστοσύνης, το πολιτικό σύστημα κλείνει τώρα το μάτι και στους φοροφυγάδες που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό. Αν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί να απαλλαγούν από ελέγχους όσοι τις επαναπατρίσουν, θα πρόκειται στην κυριολεξία για απροκάλυπτη συνέργεια στη φοροδιαφυγή.

ALCO- Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τον ανασχηματισμό-Πρώτη η ΝΔ στους αγανακτισμένους και στο σύνολο των ψηφοφόρων.

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς για 48 ώρες!
Την κρίσιμη σημασία της 48ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας ανέδειξαν οι κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου

«Η πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα γενική 48ωρη απεργία προχώρησε. Από σήμερα αρχίζουμε την προετοιμασία της. Αυτή είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στα τεχνάσματα της κυβέρνησης να ξεφύγει από τη λαϊκή κατακραυγή». Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από το βήμα της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ που στην Αθήνα ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας. «Οι αγωνίες των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ελλάδα, αλλά και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες δεν είναι και δικές μας αγωνίες. Αυτοί αγωνιούν για τα κέρδη τους, για τη σωτηρία του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η δική μας αγωνία έχει να κάνει με τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας, με το μέλλον του τόπου», συνέχισε. Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, με τη συμπαράταξη ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, ανέδειξαν ότι, για τα λαϊκά στρώματα, η 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που ξεκινά τη μέρα που θ' αρχίσει η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή πρέπει ν' αποκτήσει χαρακτήρα παλλαϊκού ξεσηκωμού στην κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων για την ανατροπή της πολιτικής που «σαρώνει» τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Μπλόκο στην ψήφο εμπιστοσύνης !


Ραντεβού για την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δίνουν οι «Αγανακτισμένοι», με σύνθημα «εμείς δίνουμε την ψήφο μη εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» που συγκεντρώθηκαν και τη Δευτέρα, για 27η ημέρα, μπροστά από τη Βουλή, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» από το πρωί, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης και τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Μάλιστα, οι πολίτες θα στήσουν τη δική τους κάλπη, ενώ σχεδιάζουν τον αποκλεισμό της Βουλής.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:«Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την ‘νέα’ του κυβέρνηση.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:Ο κ. Σηφουνάκης, καλυμμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί.



Ο κ. Σηφουνάκης, σήμερα ξεπέρασε ακόμα και τον Θ. Πάγκαλο. Το ακατάσχετο υβρεολόγιο του, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών και στελεχών του στη Μυτιλήνη, έρχεται σε συνέχεια, του αντίστοιχου υβρεολογίου, του κ. Πάγκαλου προχτές. Με αυτόν τον τρόπο και ο κ. Σηφουνάκης δικαιολογεί την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για μια επικίνδυνη  αντιδημοκρατική τακτική.