Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι δυνατότητες συσπείρωσης της Λαϊκής Συμμαχίας.Μια απάντηση στο ειρωνικό άρθρο της Αυγής της Κυριακής.


Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή συμμαχία μπορεί να συσπειρώσει εκατομμύρια εργαζόμενους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους που πλήττονται από την βαναυσότητα της εξουσίας των μονοπωλίων.

Και οι λόγοι για αυτή τη συσπείρωση είναι πολλοί μα πάνω από όλα είναι αντικειμενικοί. Είναι συμφέρον αυτών των στρωμάτων να συμπράξουν και να συμμαχήσουν με την εργατική τάξη γιατί μόνο έτσι θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, μόνο έτσι θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους και θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, συμβάλλοντας στην κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

Ευχές και άλλες υποκρισίες από τους ψευτοδημοκράτες του ίντερνετ , Antinews.gr και άλλα συστημικά sites που στηρίζουν το σύστημα και συκοφαντούν τον σοσιαλισμό και το Κ.Κ.Ε. Με αφορμή τις "ευχές" των Φιλιππινέζων των Σαμαρά ,Βενιζέλου και Κουβέλη ένα σχόλιο του Red Star.


Αγνόησε τους ψευτοδημοκράτες, το δίκιο το έχει ο εργάτης,
ο εργαζόμενος, ο άνεργος Έλληνας. Πατριωτικό κόμμα είναι αυτό 
που νοιάζεται για τον λαό μιας πατρίδας και όχι 
για την οικονομική ολιγαρχία μερικών εκατοντάδων ατόμων.
Το Κ.Κ.Ε. έχει λύσεις, 
Εμπρός λαέ ,μην σκύβεις το κεφάλι !

Λαέ sites όπως το antinews.gr σου 
κάνουν πλύση εγκεφάλου...
Οι δεξιοί συνάκτες του στηρίζουν
αυτούς που τόσα χρόνια σου πίνουν το αίμα.

Υμνούν τον Σαμαρά , σου λένε ότι 
δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από 
αυτός των μνημονίων και της Ε.Ε.

Κάνουν πως διαμαρτύρονται για κάθε νεό μέτρο,
αλλά σε δουλεύουν ψιλό γαζί.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ : Εορταστικές εκδηλώσεις και προτάσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».


ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ένα σημαντικό βήμα στην παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο χώρο του πολιτισμού αποτελεί η συγκρότηση της Επιτροπής Φεστιβάλ του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, που σηματοδοτεί την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων όλο το χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Έχοντας μια σημαντική εμπειρία από τη διοργάνωση του μοναδικού αυτού θεσμού, που διαρκώς αναβαθμίζεται στο περιεχόμενο και στις μορφές του, απαντώντας στη δίψα της νεολαίας για τον πολιτισμό που της στερούν και στην ανάγκη να δοθεί βήμα και σε νέους δημιουργούς, εκφράζοντας μια γνήσια προοδευτική αντίληψη για την τέχνη και το ρόλο της, η ΚΝΕ συστηματοποιεί την πολιτιστική παρέμβασή της.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ.Δελαστίκ 

Βαθύτατη κρίση εμπιστοσύνης προς το πολίτευμα της χώρας έχει προκαλέσει η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική. Μια κρίση η οποία αποτυπώνεται με τρόπο που τρομάζει στις δημοσκοπήσεις τόσο του Ευρωβαρόμετρου της Κομισιόν όσο και της Marc που δημοσιεύθηκε στο «Εθνος της Κυριακής».
Τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, δημοσκόπησης που διενεργείται περιοδικά και στις 27 χώρες της ΕΕ κατ' εντολήν της Κομισιόν από ξένη εταιρεία και επομένως είναι άσχετη με εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες και επιρροές, προκαλούν τρόμο σε όποιον τα διαβάσει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ! Απεργία την Κυριακή, 30/12, από σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε εμπόριο και υπηρεσίες.


Απεργία την Κυριακή, 30/12, από σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε εμπόριο και υπηρεσίες

 
Με απεργία την Κυριακή 30 Δεκέμβρη απαντούν σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τονίζοντας ότι αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο αλλά τους αφορά όλους.
Επισημαίνουν ότι δεν λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει αλλά του λείπουν τα χρήματα και καταγγέλλουν τα ψέματα ότι, δήθεν, έτσι θα τονωθεί η αγορά και θα μειωθεί η ανεργία.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: