Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά



Είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για μια διμερή συνάντηση η οποία έγινε μέσα σε ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές προσεγγίσεις, θέλω όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι διμερείς συναντήσεις μεταξύ των κομμάτων, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κοινός τόπος είναι μια θετική διαδικασία για τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή.

ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ: ΕΘΑΨΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ! ΜΟΝΟ 2 ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ...ΚΑΤΙ


Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΚΚΕ, για τα αστικά ΜΜΕ, δεν πέρασε ούτε σαν είδηση. Ακόμη και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, που έδωσαν μερικά δευτερόλεπτα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν αναφέρθηκαν καν στο συλλαλητήριο. Οι εφημερίδες, στην ίδια ρότα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αλλά αυτές που ακολούθησαν την εκκωφαντική σιωπή για να θάψουν το συλλαλητήριο ήταν «Τα Νέα» και το «Εθνος». Ειδικά γι' αυτές τις δυο εφημερίδες, αυτό το μεγάλο πολιτικό γεγονός δεν υπήρξε. Τι φοβούνται και το έθαψαν; Μήπως ενισχύσουν τις φυγόκεντρες τάσεις λαϊκών δυνάμεων από το σάπιο πολιτικό σύστημά τους και ενισχύσουν το ΚΚΕ που το χτυπάνε πολύμορφα; `Η πιστεύουν πως έτσι τις εμποδίζουν και συμβάλλουν στην αποδυνάμωσή του; Ο,τι και να 'ναι, αυτό είναι το ποιόν της δήθεν δημοκρατικής, αντικειμενικής, πλουραλιστικής ενημέρωσης για την οποία κόπτονται. Να γιατί οι λαϊκοί άνθρωποι που συνεχίζουν να τις εμπιστεύονται πρέπει να πάψουν μια και καλή να τις διαβάζουν. Δεν τους σέβονται ούτε στο ελάχιστο, να τους ενημερώνουν. Είναι κόντρα στο δίκιο τους. Διαβάστε και διαδώστε τον «Ριζοσπάστη». Ενημερωθείτε από τον «902».

ΤΑΪΛΑΝΔΗ-Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Σταματήστε να σκοτώνετε τον κόσμο, λέει η πικέτα της μικρής, σε διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή από το στρατό

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζεται να βρίσκεται η Ταϊλάνδη, με τους νεκρούς στις αιματηρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα «Κόκκινα Πουκάμισα» με τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις να φτάνουν τους 37, από την Πέμπτη, που ξεκίνησαν. Η έκρηξη μεταξύ του στρατού και των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών, σημειώθηκε όταν «ελεύθερος σκοπευτής» πυροβόλησε στο κεφάλι τον στρατηγό Κατίγια Σαουασντιπόλ, που ανήκε στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο οποίος και κατέληξε χθες. Μετά από πέντε μέρες συνεχών συγκρούσεων, ο ηγέτης των «Κόκκινων Πουκάμισων», Ναταβούτ Σαϊκούβα, πρότεινε εκεχειρία στην κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να δείχνει πρόθυμος να αποσύρει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, από το επιχειρηματικό κέντρο της Μπανγκόκ, το οποίο και τελεί υπό κατάληψη εδώ και δύο μήνες.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-Καμιά ψήφος χαμένη

Αύριο ανοίγει η κάλπη, μετά τις βάρβαρες επιθέσεις της κυβέρνησης στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Αύριο φοιτητές και σπουδαστές θα κληθούν να ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια, όσο ποτέ άλλοτε. Η κυβέρνηση περιμένει, στη γωνία, για να πει ότι η νεολαία αντιλαμβάνεται τα μέτρα. Το σύνολο των ψήφων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ θα θεωρηθεί απ' όλους ως κατανόηση για τις «κρίσιμες ώρες» που περνάει η χώρα στην «εθνική μάχη» ενάντια στην κρίση. Η μάχη αυτή, όμως, δεν είναι εθνική. Είναι ταξική.
Σε αυτή τη μάχη το «δε με ενδιαφέρει» μετριέται σαν «συμφωνώ». Η αποχή και τα λευκά θα καταμετρηθούν κι αυτά στη στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής. Δεν τους πειράζει η αδιαφορία, δεν τη θεωρούν - και δεν είναι - διαμαρτυρία. Υπάρχει η εμπειρία απ' τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές, αλλά και από προηγούμενες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Συνέχισαν αλώβητοι. 

Κλείνει το μοναδικό κέντρο για παιδιά με προβλήματα όρασης

Στα όρια της απόγνωσης ακροβατεί τις τελευταίες μέρες το μοναδικό στη χώρα μας κέντρο για παιδιά με πρόβλημα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Ιριδα».
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων «Αμυμώνη», που έχει την ευθύνη διοίκησης του κέντρου, αναστέλλει προσωρινά από αύριο τη λειτουργία του. Απευθύνει, παράλληλα, έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να «σεβαστεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή καθημερινότητα 50 παιδιών, που έχει με θυσίες κατακτηθεί, και να ανταποκριθεί στην εκ του νόμου υποχρέωσή του χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων».

O ένας εκ των τριών Κυβερνητών της Ελλάδος Ντομινίκ Στρος - Καν ζήτησε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.Ο υπάλληλος του Γιωργάκης Παπανδρέου αναμένεται να πει ναι ...για το καλό της "πατρίδας"

Μείωση μισθών εισηγείται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο Ντομινίκ Στρος - Καν εμφανίστηκε μεν αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, αλλά έθεσε ζήτημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας κλειδί για την ανάκαμψη και ταυτόχρονα μεγάλο ερώτημα την Ανάπτυξη.
"Για το λόγο αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί, κάτι το οποίο είναι οδυνηρό, αλλά απολύτως αναγκαίο", τόνισε. "Είναι ο μοναδικός τρόπος να πουλήσει αυτά που παράγει, όταν οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερες τιμές", πρόσθεσε.


Ο ΣΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤOY ΚΟΜΜΑΤΟΣ «Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (DIE LINKE)

Στο συνέδριο του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), που έγινε στο Ροστόκ της Γερμανίας το Σάββατο 15/4, τον ΣΥΝ εκπροσώπησε η Άννα Φιλίνη, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο συνέδριο εξελέγη νέα ηγεσία με συμπροέδρους τους Γκεζίνε Λετς και Κλάους Ερνστ.
Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού της Α. Φιλίνη στο 2ο συνέδριο του κόμματος Die Linke.
«ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  DIΕ LINKE
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ
ROSTOCK, ΚΥΡΙΑΚΗ 16/5/2010
Αγαπητοί σύντροφοι, χαιρετίζουμε το συνέδριό σας και αντλούμε αισιοδοξία από τις επιτυχίες σας. Θερμά συγχαρητήρια για την σημαντική νίκη σας στις τελευταίες εκλογές στη Ρηνανία- Βεστφαλία. Σας φέρνω τον θερμό χαιρετισμό του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα με τις θερμές ευχές του για την επιτυχία του συνεδρίου σας.