Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την αιματηρή καταστολή του αγώνα των Περουβιανών μεταλλωρύχων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Περού, επιστρατεύοντας πάνω από 1000 άνδρες, κατά του αγώνα των περουβιανών μεταλλωρύχων την Κυριακή 4 Απριλίου, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών εργατών και τον τραυματισμό δεκάδων από τα πυρά της αστυνομίας.
Η ωμή καταστολή και το αιματοκύλισμα εργατών που αγωνίζονταν για τα δικαιώματά τους αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. Η κυβέρνηση του Αλαν Γκαρσία είναι υπόλογη για τη σφαγή. Το ίδιο συνένοχοι είναι οι διεθνείς οργανισμοί και οι κυβερνήσεις που σιωπούν μπροστά σε αυτό το έγκλημα.

Κατά του ευρώ τάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των Σουηδών! Εάν γινόταν σήμερα δημοψήφισμα το 55% των Σουηδών θα τασσόταν κατά της αντικατάστασης της κορώνας από το ευρώ

Ποσοστό - ρεκόρ των Σουηδών τάσσονται κατά του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε μια περίοδο που το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα περνά μία από τις δυσκολότερες περιόδους του λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων πολλών χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Εάν γινόταν σήμερα δημοψήφισμα το 55% των Σουηδών θα τασσόταν κατά της αντικατάστασης της κορώνας από το ευρώ. Μόνο το 37% θα ψήφιζε υπέρ, σημειώνεται στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Demoskop για λογαριασμό της τράπεζας SEB.Πριν από έξι μήνες το ποσοστό του "όχι" στο ευρώ ήταν 44% και του "ναι" 42%.

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποβάθμιση από την Fitch και τις πληροφορίες για συμφωνία των όρων πιθανού δανεισμού από ΕΕ- ΔΝΤ


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην υποβάθμιση από την Fitch και στις πληροφορίες για συμφωνία των όρων πιθανού δανεισμού από ΕΕ- ΔΝΤ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Με ευθύνη και κάλυψη της κυβέρνησης, αυτή την ώρα παίζονται από τις κεφαλαιαγορές και τα διευθυντήρια της ΕΕ και της «παγκοσμιοποίησης» τα πιο άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και δε διαθέτει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση για να βάλει τη χώρα, με την «ομπρέλα» της ΕΕ, στο σφαγείο του ΔΝΤ, πράγμα που θα υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού για  δεκαετίες.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο ρ/ς «ΘΕΜΑ 9.89»



Δημοσιογράφος: Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τις τελευταίες ώρες, είπε ότι δεν θα χρειαστεί να προσφύγουμε στο μηχανισμό και αν δανειστούμε τον επόμενο μήνα, θα δανειστούμε με τα επιτόκια που τρέχουν. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;
Α. Παπαρήγα: Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να παίρνει τις μετρητοίς όλα όσα λέγονται. Λένε ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πρόβλημα προπαγάνδας. Λένε ότι οι κερδοσκόποι, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ληστεύουν ή θέλουν να ληστέψουν τα ελληνικά ομόλογα γιατί γίνεται πολλή συζήτηση στα Μέσα Ενημέρωσης. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά ότι η καπιταλιστική οικονομία, η καπιταλιστική αγορά έχει τους δικούς της νόμους κίνησης και δεν καθορίζονται αυτά από τα σχόλια που γίνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Δεν είναι ζήτημα προπαγάνδας, ούτε ψυχολογίας. Οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες, και εδώ είναι και έλληνες επιχειρηματίες που παίρνουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι, κοιτάνε αντικειμενικά οικονομικά στοιχεία, κοιτούν τα κέρδη τους, τον εαυτό τους. Ψυχολογικά είναι πάρα πολύ καλά, δεν πανικοβάλλονται χωρίς λόγο.
Δημοσιογράφος: Είχατε προβλέψει ότι αυτά τα οικονομικά μέτρα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.

Πένθος στο Κιργιστάν



Ημέρα εθνικού πένθους έχει ανακηρυχθεί η σημερινή στο Κιργιστάν για τους τουλάχιστον 75 νεκρούς από τις αιματηρές αναταραχές που οδήγησαν στην αποπομπή της κυβέρνησης.
Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το κατεστραμμένο κυβερνητικό κτήριο για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, ενώ συγγενείς και φίλοι τοποθέτησαν λουλούδια δίπλα σε μία πλάκα με τα ονόματα των νεκρών. Οι κηδείες πολλών από τα θύματα πραγματοποιούνται σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης.
Εν τω μεταξύ, ο αποπεμφθείς πρόεδρος Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ, που έχει διαφύγει στο νότιο τμήμα της χώρας, αρνείται να παραιτηθεί αλλά δηλώνει διατεθειμένος να συνομιλήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία που αφορούν την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και τον υψηλό πληθωρισμό


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την καθίζηση κατά 9,2% της βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο, τη μεγάλη άνοδο στο 3,9% του πληθωρισμού το Μάρτιο, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 
Τα αλλεπάλληλα αντικοινωνικά κυβερνητικά πακέτα μέτρων δεν επιφέρουν μόνο μια πολύ βαθιά ύφεση στην οικονομία, αλλά και τη χαριστική βολή στο παραγωγικό και βιομηχανικό δυναμικό της χώρας, το οποίο ήδη είχε καταρρεύσει εξαιτίας των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών εδώ και δεκαετίες.

Σάλπισαν ξεσηκωμό και στη Θεσσαλονίκη. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, διαδήλωσαν και στη συμπρωτεύουσα


Η πορεία κατέληξε στην Αριστοτέλους

MotionTeam
Καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης, καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Αυτό το μήνυμα διαδήλωσαν χθες το απόγευμα χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες και φοιτητές, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην άγρια φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο κάλεσμα για εθνική συναίνεση ώστε να στηριχθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, απάντησαν επιλέγοντας το δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη επίσκεψη της στην θεραπευτική κοινότητα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του ΚΕΘΕΑ


Διεκδικούμε ανυποχώρητα να γίνουν προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ και να μην εξαρτάται μόνο από τον ΑΣΕΠ. Προσλήψεις μαζικά, γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες. Το πρόβλημα της εξάπλωσης των ναρκωτικών σε συνθήκες κρίσης ίσως γίνει μεγαλύτερο. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που αποφάσισε η κυβέρνηση, στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας, να τολμήσει να κόψει μέρος της χρηματοδότησης στο ΚΕΘΕΑ. Στις θεραπευτικές δηλαδή κοινότητες με τα στεγνά προγράμματα που αποδεδειγμένα εδώ και 27 χρόνια έχουν αποτελέσματα στη δουλειά τους, έχουν συμβάλει στην απεξάρτηση πολλών παιδιών.

"Σκοτώνουν" και πάλι τον Αλέξη!


Το δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι ιερό. Αρκεί να μην προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του θύματος. Και η υπεράσπιση είναι υποχρεωμένη να επιλέξει την πιο πρόσφορη τακτική για τον πελάτη της, αρκεί να μην επιχειρεί να διασύρει τη μνήμη του θύματος και να μην δημιουργεί εντυπώσεις που εμποδίζουν την ανεύρεση της αλήθειας.
Οι αρχές αυτές όμως φαίνεται πως αποτελούν ψιλά γράμματα για την υπεράσπιση του αστυνομικού Κορκονέα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ανακοίνωση σχετικά με τις μεθοδεύσεις και επιθέσεις στη δίκη των δολοφόνων του Αλ. Γρηγορόπουλου




diki_1.gifΑνακοίνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ:
. 
Να δικαστούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, όχι οι μάρτυρες και το μαζικό κίνημα
.
Με νύχια και με δόντια, χωρίς πολιτικούς, ανθρώπινους φραγμούς και όρια, συγκεκριμένοι μηχανισμοί του κράτους, “διαβασμένοι” και “μιλημένοι” υπερασπιστικοί παράγοντες στη “δίκη της Άμφισσας”, επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.
 
Στόχο έχουν να ρίξουν στα μαλακά το δολοφόνο Κορκονέα, να ισχυροποιήσουν, και δια της δίκης, τους μηχανισμούς καταστολής και τα απειλητικά τους μηνύματα προς το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ κατά του φορολογικού

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η τελική μορφή του οποίου ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα. 

Εργαζόμενοι και νεολαίοι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ διαδήλωσαν το απόγευμα στο Σύνταγμα, με βασικό σύνθημα "καμία θυσία για την πλουτοκρατία", κατά του φορολογικού νομοσχεδίου με την παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν η Αλέκα Παπαρήγα.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στα νέα μέτρα μετά τους έμμεσους φόρους που παίρνει η κυβέρνηση και υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν την πάλη για την καλύτερη προετοιμασία της 48ωρης απεργίας ,21 και 22 Απριλίου, με κεντρικό αίτημα την υπογραφή των ΣΣΕ και να μην περάσουν τα "βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα". 

Αποκαλυπτική είναι η εκτίμηση του επικεφαλής οικονομολόγου της Goldman Sachs στην Ευρώπη, την οποία απέστειλε σήμερα το πρωϊ σε άλλα κορυφαία στελέχη του ομίλου: Εκτιμά 18μηνη εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα αρχής γενομένης από τα τέλη Απριλίου καθώς και περικοπές μισθών έως 20% στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως ενημέρωσε με email τους κορυφαίους συνεργάτες του λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις δηλώσεις Τρισέ, ο Ερικ Νίλσεν εκτιμά ότι συμφωνία για εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ πιθανό να κλεισθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Στο εμπιστευτικό του σημείωμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Εθνους online, ο επικεφαλής οικονομολόγος αφού "ομολογεί" ότι «δεν ήταν μια καλή εβδομάδα για την Ελλάδα» θεωρεί δεδομένη την ανάμειξη του ΔΝΤ αν και όπως λέει «παραμένουν ακόμη μερικές αβεβαιότητες όπως: