Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΕΚ : "ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΤΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ." ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει και στηρίζει την πρώτη διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση των ζώων που διοργανώνεται την ίδια μέρα και ώρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Aνακοίνωση του K.K.E για τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα και τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόϊκα


 Η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικα έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου, το οποίο, μέσω των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, αλλά και μέτρων που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα, όπως οι ομαδικές απολύσεις και οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και το ασφαλιστικό, αποκτά πρόσβαση σε πάμφθηνη εργατική δύναμη και εργαλεία για τον εκτοπισμό των μικρών επαγγελματιών από την αγορά.

ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγέλλει κυβέρνηση «μεγάλου πολιτικού εύρους».

 Κυβερνητικό σχήμα που να «κουμπώνει» με τη διαχείριση που θέλει να ασκήσει υπέρ της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, προαναγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας, με συνέντευξή του στη «Real News», όπου αναφέρει: 


«Θα προσπαθήσουμε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει όλα τα παραγωγικά στρώματα και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας... Θα κληθούν να αναλάβουν ευθύνες και προσωπικότητες που δεν ανήκουν κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ... έχουμε προχωρήσει σε βολιδοσκοπήσεις αρκετών τέτοιων προσωπικοτήτων και βρίσκουμε θερμή ανταπόκριση... Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει... και με το πολιτικό εύρος της».

Βενεζουέλα: Για στήριξη των αποσταθεροποιητικών σχεδίων κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Μαδούρο.

Μετά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια από ομάδες κρούσης της αντιδραστικής αντιπολίτευσης για δημιουργία εστιών βίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, να σταματήσει να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας και να στηρίζει τους ακραίους δήθεν διαδηλωτές.


Ο Μαδούρο κατήγγειλε τη δράση ανθρώπων της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, ωστόσο κάλεσε στη δημιουργία επιτροπής για να πραγματοποιηθεί διάλογος στο πιο υψηλό επίπεδο ανάμεσα στις δύο χώρες.