Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής: «Αναπόφευκτη η πτώχευση, αν συνεχιστεί ο καπιταλιστικός δρόμος»


  Αποσπάσματα από την συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στον Αγγελιοφόρο της 

Κυριακής.


Η ίδια η ΕΕ είναι «μνημόνιο διαρκείας» είπε μεταξύ άλλων η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη της στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, παράλληλα ερωτηθείσα για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «είτε με ευρώ είτε με ένα άλλο νόμισμα, όπως Geuro ή δραχμή, η πορεία πτώχευσης του λαού είναι αναπόφευκτη όσο συνεχίζεται ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπαρήγα τόνισε  ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξεμασκαρεύεται -πράγμα απαραίτητο αφού καλείται να παίξει ρόλο στο πλαίσιο της λεγόμενης "κυβερνώσας αριστεράς" και αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί αντιφάσεις».

Πολιτικές συμπεριφορές και ευθύνες στην Αριστερά


του Γρηγόρη Ανδρεάτου
Υπολογίζοντας τη στάση κινήματος που μέχρι τις εκλογές της 17 Ιούνη θα έχει φτάσει τους τέσσερις μήνες, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, δεν είναι να απορεί κανείς  γιατί αυτό που, κατ’ ουσία δημιουργείται, στο πολιτικό προσκήνιο, είναι ένας νέος αποπροσανατολισμός, με τον κόσμο της δουλειάς και της ανεργίας θεατή.
Ο εργαζόμενος λαός ενώ συνεχίζει να δίνει, ακόμα, μάχες σε κάποιους χώρους δουλειάς, από την άλλη μεριά, δέχεται μία ομοβροντία επίθεσης με τα τρομοκρατικά διλήμματα των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων , τους  ωμούς εκβιασμούς κεφάλαιου-ιμπεριαλιστών και τον ξέφρενο αντικομμουνισμό όλων των απολογητών του συστήματος της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.
Καθημερινά , πλέον, κλιμακώνεται η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις του με κορυφαία ζητήματα της περιόδου την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την επιβολή συνθηκών γαλέρας στους χώρους δουλειάς, την ανεργία να καλπάζει και την καταστροφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και όλων των κοινωνικών υποδομών έτσι όπως υπήρχαν.

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: διαχείριση της κρίσης, προσαρμογή της εξάρτησης


Στο επικαιροποιημένο κυβερνητικό  πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι τακτοποιημένα και προσαρμοσμένα σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο «ανόρθωσης» που χωρίς ταξικές συγκρούσεις με το κεφάλαιο και αντιπαραθέσεις με τους «θεσμούς της ΕΕ» θα οδηγήσουν στην «ανακούφιση» του λαού και την «σταθεροποίηση-ανάκαμψη» της οικονομίας της χώρας. Ενώ ταυτόχρονα η έξοδος από το ΝΑΤΟ παραμένει «στρατηγική επιδίωξη» (ποιος μιλάει για δευτέρα παρουσία;) και η αμερικανο-νατοϊκή βάση της Σούδας παραμένει ως έχει και κριτικάρεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο η «χρήση» της.
Και «καταγγελία των μνημονίων» αλλά και «επανένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στον διεθνή καταμερισμό εργασίας».

Σε πλήρη εξέλιξη η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.


Στο χέρι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκων στρωμάτων είναι να βάλουν εμπόδια στα σχέδια των αστικών επιτελείων, αλλάζοντας την ψήφο του στις 17 Ιούνη, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ.



Το σκίτσο είναι του Κώστα Γρηγοριάδη


«Στην Ελλάδα, καθώς εμφανίζονται δυσκολίες πραγματοποίησης της δικομματικής εναλλαγής, γίνονται διεργασίες και συζητήσεις για τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, προετοιμασίες για εναλλακτικές λύσεις κυβερνήσεων συνεργασίας. Η επιχείρηση αυτή έχει στο κέντρο της προσοχής της την οργανωμένη και μελετημένη επίθεση στο Κόμμα, με σαφή στόχο να αλλάξει ο συσχετισμός και η διάταξη των δυνάμεων στο "χώρο της αριστεράς", ώστε να υπερκεράσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ.

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου στο ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο, κ. Κώστα Σαββόπουλο για το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.


     Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία:
Θα είμαι ειλικρινής. Θα ήθελα να είχε επικρατήσει το «όχι». Να σημειώσω εδώ δύο πράγματα. Πρώτον, ότι επικράτησε μεν το «ναι» με 60% αλλά με αποχή που άγγιξε το 50%. Και δεύτερον η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη με το σύνολο των κομμάτων να είναι υπέρ του «ναι» και την κυβέρνηση να προσπαθεί να φοβίσει τους πολίτες για το μέλλον τους, στην περίπτωση επικράτησης του «όχι». Είναι η ίδια εκφοβιστική εκστρατεία του κ. Σαμαρά στη χώρα μας.

ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρθρο του Νίκου Φελέκη.


Εξελίξεις, σε επίπεδο ηγεσίας, αναμένεται να υπάρξουν και στο τρίτο παραδοσιακά ισχυρό κόμμα της μεταπολίτευσης, στο ΚΚΕ.

Η ψήφος στις 17 Ιουνίου δεν θα αναδείξει μόνον κυβέρνηση, αλλά πιθανότατα θα δρομολογήσει και αλλαγές στις ηγεσίες των κομμάτων.
Αν η Νέα Δημοκρατία έλθει πρώτο κόμμα, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνον σταθεροποιείται στην ηγεσία της Δεξιάς Παράταξης, αλλά θα δει το όνομά του να εγγράφεται και στον κατάλογο των πρωθυπουργών της χώρας. Θεωρείται σχεδόν απίθανο, από όσους συμμετέχουν στη συμμαχική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να τεθεί θέμα για τον επικεφαλής της κυβερνήσεως.

Tο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κ.Κ.Ε.


K.K.E ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνος, Μέλος της ΚΕ, ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Βουλευτής. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, του Δημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ΧΙΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, του Νικολάου, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Αριστείδη, Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος της ΕΠ Αττικής, Στέλεχος του ΠΑΜΕ.

ΚΚΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.


Σε επιχειρηματικά συμφέροντα αποδίδει το ΚΚΕ την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις, σε σχόλιο που δημοσιοποίησε «για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος». 


«Μπροστά στα αδιέξοδα να διαχειριστούν την κρίση σε βάρος του λαού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δικαιολογημένα έχουν χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν για μια μεταβατική περίοδο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη θέση του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου», είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Περισσού που συνεχίζει:

Αλογο και γαϊδούρι...Της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.


Της Λιάνας Κανέλλη



H ζωή στην Ελλάδα μας βιώνεται σε δυο παράλληλους κόσμους, σύντροφοι. Το νιώθουμε όλοι. Μα όλοι! Απ' τη μια η πλειονότητα, βυθισμένη στην ανασφάλεια και το χάος, με τη φτώχεια να θερίζει όχι πια μόνον όνειρα και δη πολυτελείας, αλλά παιδικά στομάχια και γεροντικά κόκαλα. Γέμισαν οι δρόμοι από καλοντυμένους ζητιάνους που δε σε κοιτάνε στα μάτια και ζητάνε μια βοήθεια για τα φάρμακά τους. Στα εργοστάσια, στα ξενοδοχεία, στα γραφεία εταιρειών, χιλιάδες απολυμένοι παλεύουν με επισχέσεις, με απεργίες, με συνελεύσεις και ιδρωμένα απ' την αγωνία χαρτιά που μοιράζουν σε πεζοδρόμια, πασχίζουν να γνωστοποιήσουν στην κοινωνία πώς βρέθηκαν στο δρόμο όλοι ή μερικοί για την ώρα, καθώς πολλαπλασιάζονται οι χαλυβουργίες.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ :Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ !


Του Γιώργου Δελαστίκ

Βαθιά απογοήτευση κυριάρχησε στα εκατομμύρια Αιγυπτίων που είχαν πιστέψει στην επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ, όταν διέρρευσαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, πριν καν ανακοινωθούν επίσημα. Πρώτος με 25% ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μουρσί, τον οποίο οι ούτως ή άλλως αναξιόπιστες στην Αίγυπτοδημοσκοπήσεις έδιναν... πέμπτο! Δεύτερος με περίπου 24% ο αιμοσταγής τελευταίος πρωθυπουργός του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, ο Αχμέντ Σαφίκ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : «Κοίτα μπροστά! Έξω από τα όρια του συστήματος» Κάλεσμα στους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα ψηφίσουν στις 17 Ιούνη.


Στους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα ψηφίσουν στις 17 Ιούνη απευθύνεται η ΚΝΕ με προκήρυξή της που θα μοιραστεί σε σχολεία και στέκια νεολαίας, καλώντας τους να δυναμώσουν το ΚΚΕ.



Η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:
«Τα όνειρα και τα θέλω σου από τη ζωή κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες! Οχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους δυνάστες του λαού. Δεν θα στα χαρίσουν οι κυβερνήσεις τους. Τσακίζουν τα δικαιώματά σου για μόρφωση, δουλειά και σου προσφέρουν ανεργία, δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί.
Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, δώσε δύναμη, ψήφισε το ΚΚΕ! Δυνάμωσε το λαϊκό αγώνα, κάνε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν"! Το ΚΚΕ πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών. Δεν φοβάται να συγκρουστεί με την πλουτοκρατία, την ΕΕ και το σύστημα. Ο,τι και να γίνει θα είναι δίπλα σου.
Μαθητή, μαθήτρια