Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Βηματοδότες του συστήματος οι δήθεν ανεξάρτητοι.Άρθρο του Ηλία ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ,μέλους της ΤΕ Μυτιλήνης του ΚΚΕ.

Άρθρο του Ηλία ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ, μέλους της ΤΕ Μυτιλήνης του ΚΚΕ
 
Οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας στις οποίες απευθύνεται το ΚΚΕ δεν είναι «ανεξάρτητες», αλλά ταξικά προσδιορισμένες
Πολύ παλιά αυτή η ιστορία με τους «ανεξάρτητους». Τόσο παλιά όσο ο καπιταλισμός. Μόνο που τότε είχαν άλλα ονόματα. Παραδείγματος χάριν Ζορό. Ποιος δεν ξέρει τον αριστοκράτη μασκοφόρο και τιμωρό των αρχόντων για την κτηνώδη μεταχείριση των δούλων στο Μεξικό, πετυχαίνοντας έτσι μ' έναν σμπάρο δύο τρυγόνια... Και να γίνει θρύλος και να καταλαγιάζει τους σκλάβους για να διαιωνίζεται το εκμεταλλευτικό σύστημα.

 
Με την εξέλιξη του καπιταλισμού εξελίχθηκαν και αυτοί. Αλλαξαν ονόματα και τακτική. Ας θυμηθούμε τη 10ετία του '90 τον κ. Αβραμόπουλο, που ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας «άφησε την κομματική του ταυτότητα στα γραφεία της ΝΔ» για να υπηρετήσει ως «υπερκομματικός» το λαό της Αθήνας.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών τις μέρες των γιορτών.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την προστασία και την ανακούφιση των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, τις ημέρες των γιορτών:

«Ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες απαιτούμε:

Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση 1000 ευρώ για να πάρουν μια ανάσα οι άνεργοι, μπροστά στις γιορτές.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να υλοποιηθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για:

Κατά της γνωστής αλυσίδας καφέ Mikel στρέφεται το ΠΑΜΕ !

Κατά της γνωστής αλυσίδας καφέ Mikel στρέφεται το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναγκάζονται να συνάπτουν ιδιωτικά συμφωνητικά τα οποία μεταξύ άλλων τους δεσμεύουν με ρήτρα «πολλών χιλιάδων ευρώ», εάν για ένα χρόνο μετά την απόλυση, ή την αποχώρηση τους εργαστούν οι ίδιοι ή συγγενείς τους σε άλλη επισιτιστική επιχείρηση.

 


Η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού του Π.Α.ΜΕ. και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής που κάνουν και τη σχετική καταγγελία, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι η τακτική αυτή που ακολουθούν τα Mikel καθιστά τους εργαζόμενους «ομήρους» της επιχείρησης «ακόμη και μετά την απόλυση τους» και προσβάλει τα «βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά» τους.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: