Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 :Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στη Μαγνησία !


ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παντελή, Επαγγελματίας,
ΛΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ,
ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Γεωργίου, Βουλευτής, Δημοτικός Σύμβουλος,

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ) 24/4/2012.


Για την Υγεία και το ΝΙΜΙΤΣ



Για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, το ΝΙΜΙΤΣ, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες που, κατά τη γνώμη μας, έχουν βάση και εμείς το λέμε αυτό γιατί έχουμε άλλη φιλοσοφία από τα άλλα κόμματα, που συνήθως διαπιστώνουν εκ των υστέρων. Εμάς μας ενδιαφέρει να προλαβαίνουμε κάτι. Και δυστυχώς, να πω την αλήθεια, πολλές φορές είπαμε πράγματα, αλλά ο ελληνικός λαός ή συγκεκριμένοι χώροι ήθελαν πρώτα να δουν να γίνεται και μετά να παρέμβουν. Στο παρα πέντε και ιδιαίτερα στο και πέντε είναι πάρα πολύ αργά. Οι πληροφορίες, λοιπόν, που έχουμε είναι ότι αυτό το νοσοκομείο, γιατί τάχα δε γεμίζει πολλά κρεβάτια, γιατί έχουμε πολλά νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας, λέτε και είναι το θέμα γεωγραφικό και χωροταξικό, μπορεί να πουληθεί και να μετατραπεί σε ένα οικόπεδο και να υπάρχουν συμβάσεις με άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία, δεν ξέρω, το Ναυτικό, της Αεροπορίας, να πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι που έρχονταν εδώ στο ΝΙΜΙΤΣ, είτε είναι ένστολοι είτε και ευρύτερος κόσμος.

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΗΔΗ !


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Δεν παρουσίασαν καμία έκπληξη τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Ο πολιτικά ξεγραμμένος ήδη απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε καν μια «νίκη παρηγοριάς» επικρατώντας του σοσιαλιστή αντιπάλου του, έστω μόνο στον πρώτο γύρο, ώστε να μπορεί τουλάχιστον να ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν υπέρτερος του Φρανσουά Ολάντ στη διαπροσωπική τους αναμέτρηση, αλλά έχασε στον δεύτερο γύρο επειδή δεν είχε αξιόλογους συμμάχους. Ο Ολάντ προηγήθηκε του Σαρκοζί και στον πρώτο γύρο με μιάμιση εκατοστιαία μονάδα διαφορά - 28,6% έναντι 27,1%.
Οποιος έχει άγνοια της γαλλικής πολιτικής πραγματικότητας θα αισθάνεται σίγουρα έκπληκτος από τον ισχυρισμό ότι ο δεξιός Σαρκοζί έχει ήδη χάσει τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ντροπή Πύρρο ,πήγες με τους πουλημένους:Ο Πύρρος Δήμας επικεφαλής στο επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Δείτε το ψηφοδέλτιο της ντροπής.


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε ο πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Πύρρο Δήμα να κατέχει τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε αναφορικά με την επιλογή του κ. Δήμα, ως του εκλεκτού για τη θέση του επικεφάλης, ότι πρόκειται «για μια προσωπικότητα που έχει τιμήσει την Ελλάδα και έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία, ένα πρόσωπο που συμβολίζει την εθνική μας ενότητα».
Υπογράμμισε, ακόμα ότι «με αυτό το ψηφοδέλτιο το κόμμα δίνει τη μάχη για την πρωτιά στις εκλογές» και για τη «νίκη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο:
1. Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης
2. Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός, τ. Υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δ.Α.Σ.


Προς: την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ



  • Σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών οι εργοδότες με απειλές, εκβιασμούς και ωμή τρομοκρατία εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο και προκλητικά μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, αλλάζουν τα ωράρια εργασίας, ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους κλάδους είναι ακόμα σε ισχύ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Σε αρκετούς επίσης κλάδους παράλληλα έχουν οι ίδιοι οι εργοδότες καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις και απαιτούν την υπογραφή νέων με μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που οι προηγούμενες συμβάσεις προέβλεπαν.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.


Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως και  οι προκάτοχοί του προπαγανδίζει διαρκώς την ανάγκη υλοποίησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, υπερέβη την αρμοδιότητά του και παρενέβη απροκάλυπτα στην προεκλογική περίοδο. Μόνο ψήφο στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν ζήτησε ανοιχτά ο  τραπεζίτης που, πέραν των άλλων, ευθύνεται για την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων και άλλων δημόσιων οργανισμών με τη μέθοδο του κουρέματος του χρέους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις Προβόπουλου 24/4/2012


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε 

Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας περιέχει μια αλήθεια και έναν εκβιασμό. Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι υπαρκτό. Ο εκβιασμός βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Γ. Προβόπουλος καλεί το λαό να σκύψει το κεφάλι και να υποστεί ακόμα περισσότερα συναινώντας στον πόλεμο της πλουτοκρατίας εναντίον του, προκειμένου να διασωθεί δήθεν η χώρα, δηλαδή η αστική τάξη.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ για την αντιμνημονιακή κυβέρνηση.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ



«Πώς θα μπει το Κόμμα σε μια κυβέρνηση η οποία όχι απλώς δεν μπορεί να λύσει, αλλά θα επιδεινώσει τη θέση του λαού και το κυριότερο, θα σπείρει τέτοια απογοήτευση που ο λαός θα αντιδραστικοποιηθεί. Εμείς ένα πράγμα βλέπουμε. Δεν έχει κριθεί αν το κίνημα θα κάνει ένα γενναίο και οριστικό βήμα προς τα μπρος ή θα κάνει δυο βήματα πίσω και θα ηττηθεί. Δεν έχει κριθεί ακόμα. Το κίνημα είναι ανερχόμενο αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν έχει γείρει η πλάστιγγα υπέρ του κινήματος. Όποια κυβέρνηση και να έχουμε θα είναι μειοψηφική στο λαό. Γιατί ο λαός θα ζητάει μέτρα υπέρ του. Και εμείς θα είμαστε με την πλειοψηφία, με το λαό. Και αν το ΚΚΕ αναδιπλωθεί στις θέσεις του σήμερα θα λογοδοτήσουμε στους κομμουνιστές, θα μας πάρουν με τις πέτρες, θα περάσουμε στην ιστορία σαν προδοτικό κόμμα και όχι σαν κόμμα που έκανε λάθη.

Η νοθεία του αποτελέσματος των εκλογών ξεκίνησε ήδη ! Αποκλείονται κόμματα... λόγω έλλειψης χαρτιού!


Μεγάλο θέμα ανακύπτει για τις εκλογές της 6ης Μαΐου λόγω της «αδυναμίας» του κράτους να διαθέσει τις προβλεπόμενες δεσμίδες χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. 



Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες τουnewpost.gr, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα! 



Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις κάλπες [Του Γιώργου Δελαστίκ].


Του Γιώργου Δελαστίκ


Yπεκφυγές και ψευδαισθήσεις, τέλος! Αποφυγή ευθυνών, αδύνατη! Οι εκλογές, έστω και στη ζούλα, προκηρύχτηκαν. Ενώπιος ενωπίω, λοιπόν. Λαός και αστικό πολιτικό σύστημα. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν τόσο καθαρά σε παλιότερες εκλογές. Και τα δύο κόμματα - πυλώνες του πολιτικού συστήματος συγκυβέρνησαν επί πέντε μήνες και υπερψήφισαν μαζί το νέο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση εξανδραποδισμού του λαού και υποδούλωσης της χώρας. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρανοήσεων στους ψηφοφόρους ως προς το ποια πολιτική θέλουν να ακολουθήσουν, συνεχίζοντας να σπέρνουν τον όλεθρο στους εργαζόμενους.
 
Και ο λαός όμως τώρα πια δεν δικαιούται να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει ή ότι δεν έχει καταλάβει επαρκώς τι σημαίνει αυτή η πολιτική που υπηρετούν πιστά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο.


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.






Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να εμφανίσει ως «νέο μοντέλο» την επιτάχυνση στον γνώριμο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε ήδη σε τροχιά χρεοκοπίας τη λαϊκή οικογένεια και στη βαθιά οικονομική κρίση, ενώ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα βάσανα χωρίς τέλος για το λαό, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Με την ομιλία του εμφανίστηκε να «ξέχασε» το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη Δανειακή Σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ.