Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γαλλία: Διαρροή αερίου από χημικό εργοστάσιο προκαλεί ανησυχία.


Η διαρροή, χθες, ενός δύσοσμου αερίου από ένα χημικό εργοστάσιο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, εξακολουθεί και σήμερα να προκαλεί ανησυχία, από την Νορμανδία και το Παρίσι ως την νότια Αγγλία, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των αρχών και τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου από χθες το βράδυ.

Η διαρροή σημειώθηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Lubrizol, περίπου 110 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, έπειτα από μια απρόβλεπτη χημική αντίδραση που έγινε σε ένα ντεπόζιτο μερκαπτάνης. Το αέριο μερκαπτάνης χρησιμοποιείται για να δίνει οσμή στο φυσικό αέριο προκειμένου να εντοπίζονται διαρροές και να αποφεύγονται ατυχήματα.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 24/1 έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω περιοδείες των σωματείων σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ και κατάρτισης.


Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 24/1 έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω περιοδείες των σωματείων σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ και κατάρτισης.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΕΠΑΣ Υπ. Παιδείας Ιλίου Τρίτη 22/1, 16.30
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πειραιά Τετάρτη 23/1
ΣΤΕΦ Πειραιά Τρίτη 22/1

Metaman : μεταναποδιές μαν Ι

μεταναποδιές μαν Ι


-τι είναι μεταμαν;

Αντιδραστικό υποπροϊόν (ή/και κατασκεύασμα).Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Νίκος Μπογιόπουλος


H τρομοκρατία (και όχι οι αγώνες των λαών που οι κεφαλαιοκράτες και τα όργανά τους τους βαφτίζουν και τους συκοφαντούν σαν «τρομοκρατία») είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο εκμεταλλευτικό κράτος.
Με μοχλό και την τρομοκρατία

Ανακοίνωση Μ.Α.Σ : Για τις συλλήψεις φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά παραβίασης του ασύλου και εισβολής των δυνάμεων καταστολής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Τελευταίο παράδειγμα η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, ύστερα από κλήση που πραγματοποίησε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, και οι συλλήψεις  27 φοιτητών.

ΚΚΕ: Να μην περάσει ο εκβιασμός της κυβέρνησης για αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων.


Προϋπόθεση των επενδύσεων είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους, τονίζει το ΚΚΕ για την κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

Οι κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί της προβοκάτσιας των λαϊκών αγώνων, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό των εργαζομένων και της νεολαίας, έδρασαν για μια ακόμα φορά πίσω από την πλάτη του λαού, με την τοποθέτηση βόμβας στον πολυχώρο του Mall που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό δύο εργαζομένων.

Κορνηλία Ερνστ, Die Linke: "Σαν εγκληματίες αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στην Ελλάδα" - Συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη


Για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στις "φυλακές" που βαφτίζονται κέντρα φιλοξενίας μίλησε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Die Linke, Κορνήλια Ερνστ. Η ευρωβουλευτής βρέθηκε στην Ελλάδα για το τριήμερο συνέδριο για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που διοργάνωσε τον Δεκέμβρη το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπουργκ. Μετά την επίσκεψη της στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο, ένα από τα πολλά που έχει φυτέψει η ελληνική κυβέρνηση σε δίαφορα σημεία της Ελλάδας, μας μίλησε για την εμπειρία της αλλά και για την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά τη μετανάστευση.