Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ :Προκλητική παράσταση «φιλανθρωπίας»
Παράσταση φαρισαϊσμού και υποκρισίας με φόντο τη «φιλανθρωπία» έδωσαν χτες ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, εξαγγέλλοντας «μέτρα» και πρωτοβουλίες ελεημοσύνης για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος αφού πρώτα επισκέφτηκαν το κέντρο σίτισης αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στη συνέχεια και μπροστά στις κάμερες, παρόντων των υπουργών και με αφορμή το νομοσχέδιο για την «ιθαγένεια των μεταναστών», χρησιμοποίησαν τις εικόνες εξαθλίωσης για να αναδείξουν το «φιλάνθρωπο» έργο τους και να κρύψουν πίσω από αυτό τα πραγματικά αίτια που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση.
Το όλο σκηνικό είχε χαρακτήρα «ευχελαίου» υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Που εφαρμόζει μια άκρως αντιλαϊκή πολιτική, υπηρετώντας το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννάει τη φτώχεια. Μέσα από την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος επιχείρησαν να πείσουν ότι τα συσσίτια, τα κουπόνια σίτισης και τα επιδόματα είναι κάτι σαν «μάννα εξ ουρανού» για να αντιμετωπιστεί κάποιο ...φυσικό φαινόμενο. Εξάλλου, η κυβέρνηση το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των λίγων λεπτών το έχει μετατρέψει σε κορωνίδα της δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής της.
Μέσω της «φιλανθρωπίας», που είναι ένα από τα ευρήματα του καπιταλισμού, το οποίο χρησιμοποιούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις για να συγκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα από τα πραγματικά αίτια και τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Θέλουν να κρύψουν ότι, αφού πρώτα με τους νόμους τους και την ταξική πολιτική τους ισοπεδώνουν και καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, έρχονται μετά με τη «φιλανθρωπία» τους να σκεπάσουν τις πληγές που προκάλεσαν.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να πατήσει πάνω στα προβλήματα των εξαθλιωμένων ανθρώπων, χαρακτηρίζοντάς τα «θεμέλιο λίθο της συνεργασίας κράτους - Εκκλησίας»! Πρόσθεσε ότι «η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στο Υπουργικό Συμβούλιο υπογραμμίζει την τιμή που περιποιεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στην ανθρωπιστική προσφορά της Εκκλησίας». Ενισχύοντας ακριβώς την πολιτική της ελεημοσύνης ο Γ. Παπανδρέου τόνισε «την αναγκαιότητα στήριξης των προγραμμάτων εκ μέρους του κράτους» και υπογράμμισε την «πρόταξη της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας», φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί: «Αν δεν υπάρχουν αυτά, όσους νόμους κι αν φτιάξεις και όσα χρήματα κι αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι «το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι στην πρώτη γραμμή». Πρόσθεσε ότι η Εκκλησία «πέραν των αστέγων και απόρων έχει εκπονήσει προγράμματα για χρόνια πάσχοντες» και μάλιστα με έμφαση τόνισε ότι πρέπει να«βοηθηθεί η Εκκλησία με τα δεσμευμένα κτήματά της ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας, τα χρήματα του οποίου δε θα γίνουν ούτε μετοχές της Εκκλησίας, ούτε θα πηγαίνουν στον κρατικό κορβανά, αλλά θα γίνουν προνοιακές δομές»! Στο όνομα δηλαδή της «φιλανθρωπίας» να μείνει στο απυρόβλητο (βλέπε αφορολόγητο καθεστώς) η αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας και παράλληλα να της επιστραφούν τα ...«δεσμευμένα» περιουσιακά της στοιχεία.
 
ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κ.Κ.Ε:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα κυβερνητικές εξαγγελίες για τους μετανάστες


Η τακτική του καρότου για μια μικρή κατηγορία μεταναστών και του μαστίγιου για την πλειοψηφία θριάμβευσε στα κυβερνητικά μέτρα για τους μετανάστες. Από τις εξαγγελίες για την ιθαγένεια δεν θα ωφεληθούν ούτε τα μισά από τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, αφού μπαίνει ως προϋπόθεση η 5ετής νόμιμη διαμονή των γονέων, τη στιγμή που οι μέχρι τώρα πολιτικές νομιμοποίησης των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν και εξακολουθούν να αφήνουν στην παρανομία χιλιάδες μετανάστες που ζουν κι εργάζονται επί χρόνια στη χώρα μας. Τα μέτρα για την κτήση ιθαγένειας διατηρούν τον εισπρακτικό χαρακτήρα αφού παραμένει σε υψηλά επίπεδα το απαράδεκτο παράβολο και δεν προτάθηκε κανένα μέτρο για την επιτάχυνση των διαδικασιών που καθυστερούν απαράδεκτα.
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών, θα εφαρμοστεί ακόμη μεγαλύτερη καταστολή, το κυνηγητό στα σύνορα και την ενδοχώρα με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του Frontex, ο απόλυτος εγκλωβισμός στην Ελλάδα και η απέλαση όσων έχουν τελικό προορισμό άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία μεταναστών και προσφύγων σαν να επρόκειτο για μεταφορά εμπορευμάτων και όχι ανθρώπων, γεγονός που αποκαλύπτει την υποκρισία στα περί σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το ΚΚΕ απαιτεί και αγωνίζεται για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να δοθεί άσυλο στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, πλήρη δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες της επιλογής τους με την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.