Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Από την enet.gr


Πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο του Λονδίνου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.Ο εκλιπών είχε μεταβεί στο Λονδίνο τη Δευτέρα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειοχειρουργική επέμβαση.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά.


Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Κοινό Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ,ΜΑΣ,ΟΓΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και το Μέτωπο αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλουμε τη φιέστα της κυβέρνησης που στήθηκε με τη βοήθεια των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΒ.
Την κυβέρνηση δεν την έπιασε ο πόνος για τους άνεργους. Την λαϊκή καταδίκη προσπαθεί να αποφύγει. Τη λαϊκή ψήφο προσπαθεί να υφαρπάξει εν όψει Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επενδύοντας στην αγωνία και τον πόνο των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, στις μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, επιχειρεί ταυτόχρονα και να δώσει μέσω του ΟΑΕΔ νέο «ζεστό» και άφθονο χρήμα στους μεγαλοεργοδότες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ακόμα πιο φτηνής και ευέλικτης εργατικής δύναμης για λογαριασμό των εργοδοτών.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ : Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

ΟΧΙ στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ - Να μειωθούν τώρα οι πολυδάπανοι εξοπλισμοί

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ.Αντερς Ρασμούσεν.
Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που μετατρέπει την ατλαντική συμμαχία σε «παγκόσμιο χωροφύλακα» είναι απαράδεκτο και πηγή νέων κινδύνων για την παγκόσμια ειρήνη. Θα υπονομεύσει παραπέρα τον ΟΗΕ, καθώς και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Θα τροφοδοτήσει νέες εντάσεις και νέους διχασμούς στην Ευρώπη, αλλά και στην ταραγμένη περιοχή μας.
Οι νέες προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα, με κορυφαία την οικολογική καταστροφή, δεν επιδέχονται στρατιωτικές απαντήσεις.

Αποσπασματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Nομική

Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν και χθες ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για τα τοπικά όργανα του κράτους, για την περιφέρεια και για το δήμο έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα και μάλιστα ανέδειξε ο ίδιος το δίλημμα, το τρομοκρατικό λέμε εμείς, που συνδέεται με αυτές τις εκλογές: Ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει. Και κάλεσε τον ελληνικό λαό βεβαίως να ψηφίσει υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας και κατά της χρεοκοπίας.
Η ΝΔ δίνει το δικό της πολιτικό χαρακτήρα. Δεν τον αρνείται. Λέει πχ ότι οι τοπικές εκλογές συνδέονται με την καταδίκη του μνημονίου και κάνει μάλιστα έναν ψεύτικο διαχωρισμό στις πολιτικές δυνάμεις, οι μνημονιακές και οι αντιμνημονιακές, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το όχι του ΚΚΕ με το δικό της όχι.

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Συνάντηση εργασίας με τη ΔΕ του ΤΕΕ στη Λάρισα

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΝΑΙ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας είχε συνάντηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ελένη Αναστασοπούλου-Μίχη και τους υποψήφιους συμβούλους Δανάη Κολτσίδα και Γεράσιμο Μπετσιμέα. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του συνδυασμού, ο Κ. Πουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα μεγάλα “όχι” και στα μεγάλα “ναι” της “Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, δηλαδή όπως επεσήμανε «λέμε ΟΧΙ στην εκτροπή του Αχελώου αλλά ΝΑΙ στα μικρά φράγματα που αξιοποιούν τα τοπικά ,θεσσαλικά νερά και που κοστίζουν λιγότερο από τον Αχελώο ενώ παρέχουν την ίδια σχεδόν ποσότητα νερού (500εκ.κυβικα).

Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα σωματεία



ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Της Ζακλίν Γκόρου, μέλους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην Vodafone

Συνεχίζοντας την επίθεση στα εργατικά κεκτημένα η κυβέρνηση πλέον ξεκάθαρα και χωρίς καθυστέρηση προχωράει στον πυρήνα τους, δηλαδή τον μισθό και άλλα βασικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων των συνδικάτων. Μετά και την υπογραφή του αναθεωρημένου Μνημονίου σειρά έχουν η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΕΓΣΣΕ), των Κλαδικών και ύστερα των επιχειρησιακών  Συμβάσεων, καταλήγοντας επί της ουσίας στις ατομικές συμβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Με την καθιέρωση του  μισθού των 592 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών, η κυβέρνηση επί της ουσίας καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.