Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Aνακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την διενέργεια της δίκης για τον φόνο του Αλέξη στην Άμφισσα.


 "Ένα χρόνο μετά, η ανάγκη τιμωρίας των ενόχων της δολοφονίας του, που έλαβε χώρα στις 6.12.2008, επείγει. Καθένας έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, όμως παράγοντες σε αυτή τη δίκη, είναι και η οικογένεια του Αλέξη, οι φίλοι και οι συμμαθητές του, η ελληνική κοινωνία, που κατέγραψε την οργή της, ένα χρόνο πριν.", επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καλεί δε την Εισαγγελία "αντί να αναζητά εναγωνίως τόπο διεξαγωγής της δίκης, που θα περιορίσει αναγκαστικά τη δημοσιότητα της, ας την προσδιορίσει άμεσα στην Αθήνα, για να υπάρξει κάθαρση στο δράμα της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, χωρίς κανένα λόγο".

Ο Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο γιορτάζει με παρέα τους συμμάχους του ιμπεριαλιστές ,τη νίκη της αντεπανάστασης και του καπιταλισμού

Και βέβαια από τον εορτασμό για την πτώση του τείχους του Βερολίνου δεν μπορούσε να λείψει ο αγαπημένος πρωθυπουργός των Η.Π.Α, ο Γεώργιος Τζέφφρευ Α.Παπανδρέου.


«Ιστορική μέρα, ιστορική επέτειος, όταν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν "γκρεμίστε το τείχος", "γκρεμίστε τα τείχη", που εγκλωβίζουν μέσα σε απολυταρχισμούς, αυταρχισμούς, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις τόσο κόσμο, τους πολίτες αυτής της Ηπείρου, "γκρεμίστε τα τείχη", ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», δήλωσε ο πρωθυπουργός  από το Βερολίνο.

"Σήμερα στο Βερολίνο, η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασσάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους - ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός - πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους.

Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση, για την ανατροπή του σοσιαλισμού, πιστεύοντας ότι αυτή η ανατροπή θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Στο βάθος όμως καταλαβαίνουν ότι η ροή της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει και αργά ή γρήγορα η επικαιρότητα του σοσιαλισμού θα γίνει πραγματικότητα", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα από την Καισιαριανή.

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια σύντροφοι... Ο Γιωργάκης ,γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, που φώναζε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "Έξω οι Αμερικάνικες βάσεις από την Ελλάδα",δεν χρειάζεται να λέει συνειδητά ψέμματα όπως ο πατέρας του για να εξαπατήσει τον κόσμο της αριστεράς.

Είναι πιστός φίλος των ιμπεριαλιστών και μέσα σε μια λέξη ,την απολυταρχικότητα, συμπύκνωσε το σοσιαλιστικό πείραμα στην Ανατολική Ευρώπη.
Ένα πείραμα που απέτυχε μεν αλλά είχε και πολλά θετικά στοιχεία που ξέχασε να αναφέρει ο Παπανδρέου ο Τρίτος, της "δημοκρατικής"δυναστείας των Παπανδρέου.
Από το 1956 στην ΕΣΣΔ καθιερώθηκε η 7ωρη και η 6ωρη εργάσιμη μέρα, η πενθήμερη εργάσιμη βδομάδα,εξασφαλίστηκε για όλους τους εργαζόμενους ο ελεύθερος χρόνος.Δωρεάν παιδεία,δωρεάν σύστημα υγείας κ.α πολλά.Ο Παπανδρέου του 2009 έχει πετάξει την αριστερή μάσκα που φορούσε ο Παπανδρέου του 1974.Δεν έχει ενδοιασμούς να εκφράζει τον αντικομμουνισμό του.Δεν έχει πρόβλημα να ορίζει αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του ένα κοινό συκοφάντη της αριστεράς και του Κ.Κ.Ε,τον Θ.Πάγκαλο.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ καμμιά σχέση δεν έχει με τον σοσιαλισμό ,δεν έχει καν σχέση με "κίνημα" και είναι καιρός να αλλάξει το όνομα του.Ας διαλέξει κάτι αμερικάνικο,κάτι πιο trendy,κάτι που να του ταιριάζει.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο


Νιώσαμε την ανάγκη σήμερα να βρεθούμε εδώ, σ' αυτόν τον ιερό για το λαό τόπο, όπου Έλληνες παρέδωσαν στους Γερμανούς, κομμουνιστές πιστούς και αμετανόητους στην υπόθεση της λευτεριάς της πατρίδας, εν γνώσει του ότι θα εκτελεστούν ή, στην καλύτερη περίπτωση, ότι θα τους στείλουν στα γνωστά στρατόπεδα της Γερμανίας. Προτίμησαν νεκρούς τους αμετανόητους και μαχητικούς κομμουνιστές παρά ζωντανούς αγωνιστές για τη λευτεριά.

Νιώσαμε την ανάγκη να έρθουμε εδώ γιατί σήμερα στο Βερολίνο, η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασσάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους - ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός - πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους.
Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση, για την ανατροπή του σοσιαλισμού, πιστεύοντας ότι αυτή η ανατροπή θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Στο βάθος όμως καταλαβαίνουν ότι η ροή της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει και αργά ή γρήγορα η επικαιρότητα του σοσιαλισμού θα γίνει πραγματικότητα. Ενός σοσιαλισμού για τον οποίον δεν ξεχνάμε τα μεγάλα επιτεύγματά του. Τις κατακτήσεις του που ωφέλησαν ολόκληρη την ανθρωπότητα, όπως κανείς δεν μπορεί να παραγράψει το γεγονός ότι η ανατροπή του σοσιαλισμού οδήγησε τον ιμπεριαλισμό σε ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα εναντίον των λαών.
Πανηγυρίζουν και καταλαβαίνουμε γιατί πανηγυρίζουν. Γιατί γι' αυτούς η ελευθερία και η δημοκρατία εμπεδώνονται πάνω σε μια ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία. Γι' αυτούς ελευθερία και δημοκρατία είναι να καταπατούνται τα δικαιώματα των λαών, να ληστεύουν την εργατική τάξη, να διαιρούν λαούς, να κατακερματίζουν ή βίαια να προσαρτούν κράτη. Γι' αυτούς η ελευθερία και η δημοκρατία είναι συνώνυμες με τον πόλεμο του κεφαλαίου, αλλά και με τον πόλεμο με τα όπλα.
Όλοι αυτοί που μαζεύονται στο Βερολίνο έχουν ξεχάσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τείχος που υψώνουν οι Ισραηλινοί μέσα στην Παλαιστίνη.
Θα ήθελα όμως να θυμίσουμε το εξής, για να κατανοήσουν οι λαοί και ιδιαίτερα οι νεότεροι άνθρωποι: Το Δυτικό Βερολίνο, όπως και το Ανατολικό, ήταν μέσα στην καρδιά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ρωτάμε: Δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της; Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις- τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό Κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες βγες; Γιατί η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ, με τους Αμερικανούς σαν στρατός Κατοχής. Απ' τη μία μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της.
Εμείς για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι είμαστε με την πλευρά του σοσιαλισμού. Υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε για τη μεγάλη συνεισφορά του και στους λαούς που γνώρισαν το σοσιαλισμό και για την ανθρωπότητα. Και είχαμε το θάρρος και την τόλμη να βαθύνουμε και να αναδείξουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Γι' αυτό παλεύουμε με νύχια και με δόντια και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την πάλη για το σοσιαλισμό, έναν σοσιαλισμό που στην Ελλάδα θα έχει όλα τα καλά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και βεβαίως θα ενσωματώσει τα διδάγματα από τις αρνητικές εμπειρίες.
Αν νομίζουν αυτοί που μαζεύονται σήμερα στο Βερολίνο ότι οι λαοί θα συμφιλιωθούν με την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα πέφτουν έξω. Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα σηκωθούν πολύ ψηλά, ακόμα ψηλότερα απ' ότι έγινε στον 20ο αιώνα.

Κατηγορίες για κατασκοπεία αντιμετωπίζουν τρεις Αμερικανοί στο Ιράν

Σάρα Σόουρντ , η μια κατηγορούμενη για κατασκοπεία

Η Τεχεράνη απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπεία σε τρεις Αμερικανούς που κρατούνται στο Ιράν,σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna. Να αφεθούν ελεύθεροι, ζητά η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.«Οι τρεις κατηγορούνται για κατασκοπεία. Οι έρευνες σχετικά με τους τρεις Αμερικανούς που κρατούνται στο Ιράν συνεχίζονται» δήλωσε ο γενικός Εισαγγελέας της Τεχεράνης, Αμπάς Τζαφάρι Ντολαταμπάντι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.Στα τέλη Ιουλίου τρεις Αμερικανοί πολίτες, ο Σιν Μπάγερ, δημοσιογράφος από τη Μινεσότα με έδρα τη Μέση Ανατολή, η σύντροφός του Σάρα Σόουρντ και ο Τζόσουα Φάταλ από την Πενσιλβάνια, ο οποίος είναι ιρακινής καταγωγής, συνελήφθησαν από Ιρανούς αστυνομικούς, όταν πέρασαν τα σύνορα.Οι ίδιοι δηλώνουν ότι έκαναν πεζοπορία και ότι πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα, κάτι που η Τεχεράνη απορρίπτει.Την Δευτέρα η Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν οποιαδήποτε κατηγορία».«Και θα επαναλάβουμε το αίτημά μας, εκ μέρους αυτών των τριών νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, να δείξει η ιρανική κυβέρνηση συμπόνια και να τους απελευθερώσει, έτσι ώστε να επιστρέψουν σπίτι» πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να επιμένουν σε αυτό.

ΠΗΓΗ:www.in.gr

Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων καρτοκινητών.

Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων καρτοκινητών. Οι κάτοχοι καρτοκινητών πρέπει να προσέλθουν έως τις 30 Ιουλίου του 2010 στα κατάστηματα και να δηλώσουν τα στοιχεία της ταυτότητας τους, ενώ η σύνδεση καρτοκινητού θα διακόπτεται σε κείνους που μέχρι τότε δεν θα τα έχουν δηλώσει. Καινούριες συνδέσεις καρτοκινητών θα ενεργοποιούνται πλέον, εφόσον ο κάτοχος δηλώσει τα στοιχεία του.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Αμερικανικό ελικόπτερο έπεσε στο Ιράκ.

Δύο αμερικανοί πιλότοι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε στην επαρχία Σαλαχεντίν του Ιράκ, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

«Δύο πιλότοι του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο τους πραγματοποίησε άσχημη προσγείωση στην επαρχία Σαλαχεντίν στις 8 Νοεμβρίου», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Συνολικά 4.362 αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από το Μάρτιο του 2003 όταν άρχισε ο πόλεμος στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία της ανεξάρτητης ιστοσελίδας icasualties.org.

ΠΗΓΗ:A.Π.Ε

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα-΄Εκτακτο Δελτίο Καιρού

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, σταδιακή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (Δευτέρα 9-11-09) το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την ΄Ηπειρο , τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και πιθανώς στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν το 8 Μποφόρ.

Αύριο Τρίτη 10-11-09 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση εως 8 μποφόρ.
Την Τετάρτη 11-11-09 τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΠΗΓΗ:www.nooz.gr

Μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών Το ΚΚΕ είχε διακηρύξει προεκλογικά ότι από την επομένη των εκλογών, και με δεδομένη την εκτίμησή του ότι έρχεται θύελλα νέων αντιλαϊκών μέτρων, θα ...                                                                ολόκληρο το κείμενο »

92 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση


Ψεύτικες Υποσχέσεις




Πηγή: Του Τάσου Αναστασίου
"ΤΑ ΝΕΑ"

Μετά την «αγαθοεργία»…Φοροληστεία και σκληρή ευρωεπιτήρηση



Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έδωσε μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα της «αναδιανομής εισοδήματος» που θέλει να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: 4,5 δισ. ευρώ είναι οι πρόσθετοι φόροι που για το 2010 σκοπεύει να αρπάξει η κυβέρνηση από τον λαό! Το ποσό αυτό πρέπει βέβαια να προστεθεί στα αντίστοιχα άλματα φοροκαταλήστευσης που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να γίνει πιο κατανοητό το σημείο συμπίεσης στο οποίο οδηγείται το λαϊκό εισόδημα. Αλλά η καταλήστευση προωθείται πλέον ακόμα και με την άμεση φορολόγηση καθώς η παρέμβαση της κυβέρνησης στη φορολογική κλίμακα σκοπεύει να βάλει σε ετήσια εισοδήματα των 40.000 € φόρο 40%! Από την άλλη, η «αναδιανομή» προβλέπει «αυξήσεις» έως 1,7%, που στον βασικό μισθό σημαίνουν λιγότερο από 0,5 € την ημέρα!Πριν από την ανακοίνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού η κυβέρνηση επιχείρησε ένα επικοινωνιακό μπαράζ ανακοινώνοντας το λεγόμενο «επίδομα αλληλεγγύης» το οποίο αποτελούσε «προεκλογική υπόσχεση» του ΠΑΣΟΚ και το οποίο πραγματοποιείται «παρά τις πιέσεις από την ΕΕ». Κατ’ αρχήν, το ίδιο το «επίδομα» αποτελεί μια ανατριχιαστική ομολογία εκτεταμένης εξαθλίωσης, η οποία παραμένει και επεκτείνεται. Για παράδειγμα, 1.500 οικογένειες με 6 ή περισσότερα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 21.500 € θα πάρουν «επίδομα» 1.300 €! Αυτό είναι και το μέγιστο ποσό που δίνεται στο πλαίσιο του επιδόματος καθώς άνεργοι, συνταξιούχοι του ΕΚΑΣ και του ΟΓΑ και άλλες κατηγορίες εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων… φιλοδωρούνται με 300 ή με 400€! Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι σύμφωνα με την πασοκική κατασκευή, η κυβέρνηση αφού πραγματοποίησε την «αγαθοεργία» της και υλοποίησε το «φιλολαϊκό» σκέλος του προγράμματός της, μπορεί και «δικαιούται» πλέον να ασχοληθεί με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή να υλοποιήσει τις επιταγές του κεφαλαίου και της Κομισιόν! Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα της «αγέρωχης» στάσης του Παπακωνσταντίνου απέναντι στον Αλμούνια και σε όσα η Κομισιόν ανέδειξε ως δεδομένα για την οικονομία της χώρας: έλλειμμα στο 12,7%, δημόσιο χρέος που κινείται προς το 135% και ανεργία που καλπάζει προς το 11%! Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν η Κομισιόν απεφάνθη ότι απαιτείται το πέρασμα της χώρας από τον Γενάρη σε «στενή επιτήρηση», δηλαδή σε «διαρθρωτικά μέτρα». Σε αυτή τη γραμμή ήταν και η ομιλία του Παπανδρέου κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.Δεν γνωρίζουμε αν οι χειρισμοί κατασκευής «φιλολαϊκού αποθέματος» θα αντέξουν ως τον Γενάρη ή αν ακόμα μέχρι και την κατάθεση του προϋπολογισμού θα προστεθούν και άλλες αποκαλύψεις της κυβερνητικής ρότας. Τηρουμένων των αναλογιών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διανύει μια περίοδο σαν εκείνη της κυβέρνησης Καραμανλή κατά την οποία προσπαθούσε να πείσει τον λαό ότι αυτό που θα του… συμβεί θα είναι μόνο μια «ήπια αναπροσαρμογή». Αλλά βέβαια η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο άγρια. Γιατί η καπιταλιστική κρίση έχει ήδη εξελιχθεί και, με την καθυστέρηση που πάντα εμφανίζουν χώρες με την (μη) παραγωγική συγκρότηση της Ελλάδας, φτάνει πλέον και σφίγγει σαν βρόχος τη χώρα και τους εργαζόμενους. Αλλά και γιατί ο λαός και η νεολαία βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση και κάθε νέο χτύπημα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους είναι ιδιαίτερα επώδυνο. Γι' αυτό ακριβώς τα κυβερνητικά τεχνάσματα μπορεί κάποιους να τους θαμπώνουν –επειδή θέλουν να θαμπωθούν–, αλλά δεν πείθουν ούτε μπερδεύουν τον λαό, που έχει σαν μέτρο τη δικιά του κατάσταση, τα δικά του μεγάλα προβλήματα. Αυτή την υποβόσκουσα κοινωνική-ταξική οξύτητα τη γνωρίζουν βέβαια τα κέντρα του συστήματος και γι' αυτό με τόση επιμέλεια σιγοντάρουν και υποθάλπουν την κυβέρνησή τους. Τη γνωρίζει και η κυβέρνηση που στήνει όλη αυτή την πολιτική προετοιμασία μαζί με τα μέτρα τρομοκρατίας και καταστολής που παίρνει, όπως με τα «κρούσματα» των εισαγγελέων στις μαθητικές καταλήψεις. Τέλος τη γνωρίζουν πολύ καλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των κυρίαρχων δυνάμεων, που όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν να συγκροτήσουν τα μέτωπα πάλης ενάντια σε αυτή την πολιτική, αλλά λειτουργούν και σαν απολογητές-υπερασπιστές της. Είναι λοιπόν αναγκαίο να σπάσει αυτό το κλίμα απαγόρευσης των αγώνων, να ανατραπεί η πολιτική «συνωμοσία» που επιδιώκει άνωθεν να επιβάλει καθεστώς υποταγής. Ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης της νεολαίας, το δίκιο του εργάτη, το συμφέρον του εργαζόμενου, πρέπει να βγουν έξω, στον δρόμο του αγώνα και της μαζικής πάλης!



φ.629, 7/11/09
© Προλεταρική Σημαία