Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες έκανε την εξής δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους, το Προεδρείο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες και να μας εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Έχω την αίσθηση ότι σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται πρώτες είναι αυτές που χρήζουν της άμεσης κοινωνικής στήριξης. Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας στους συμπολίτες μας, που χρήζουν αυτής της άμεσης στήριξης διότι αυτό δεν αφορά μονάχα τη δυνατότητά τους να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά τη δυνατότητά τους σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Και η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ένα βαθύ κοινωνικό και πολιτικό θέμα.

Μ-Λ ΚΚΕ : Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη


Στο όνομα της «σωτηρίας της Ελλάδας» (που πριν δύο μήνες την κήρυξαν σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», και τώρα την κηρύσσουν σε «κατάσταση πολέμου») η κυβέρνηση του ΠΑΣOK, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις επιταγές της ΕΕ, εξαπολύει τη μεγαλύτερη εδώ και πολλές δεκαετίες, ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού. Βάζοντας στη λαιμητόμο μισθούς-συντάξεις-ασφάλιση-εργασιακές σχέσεις, εξαπολύοντας ακόμα πιο εκτεταμένη φοροληστρική επιδρομή, προαναγγέλοντας εφιαλτικό άπλωμα της ανεργίας, αφαιμάζοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά όλους τους εργαζόμενους και λεηλατώντας με βαρβαρότητα κάθε πόρο της ελληνικής οικογένειας.

Ποιος φοβάται το ΔΝΤ;

«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη», θα μπορούσε να είναι η απάντηση! Οπου θεριό το ΔΝΤ και ο …βασικός του μέτοχος, οι Αμερικάνοι, και Γιάννης η ΕΕ και τα όργανά της (ΕΚΤ, Κομισιόν). Και κάπου στη μέση η Ελλάδα, στην υπόθεση της οποίας φαίνεται να συγκεντρώνονται όλες οι αντιθέσεις ανάμεσα στους δυο βασικούς ιμπεριαλιστικούς πόλους. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

ΔΝΤ: Η οικονομική συγκρότηση του ιμπεριαλισμού

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι ένας οργανισμός από 186 χώρες, που εργάζεται για να ευνοήσει τη διεθνή νομισματική συνεργασία, να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο, να προωθήσει την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσει τη φτώχεια σε όλον τον κόσμο.» (από την ιστοσελίδα του ΔΝΤ).
Αυτό είναι το περιτύλιγμα. Η σάλτσα. Το περιεχόμενο είναι άλλο. Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό τον οποίο ελέγχουν οι ιμπεριαλιστικές χώρες και βασικά οι ΗΠΑ, που στόχο έχει την προώθηση της οικονομικής πολιτικής του ιμπεριαλισμού, δηλαδή τη ληστεία του πλούτου των εξαρτημένων χωρών. Ταυτόχρονα, αποτελεί πεδίο εκδήλωσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και έκφρασης των συσχετισμών που κάθε φορά προκύπτουν από αυτές.
Η ιδέα για τη δημιουργία του ΔΝΤ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1944, με την περίφημη συμφωνία του Μπρέτον Γουντς, και ο οργανισμός ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 1945 από 29 χώρες. Στόχος ήταν η συνεργασία και ο έλεγχος πάνω στο διεθνές νομισματικό σύστημα, ώστε να προφυλαχθεί συνολικά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα από τις επιπτώσεις κρίσεων όπως αυτή -τότε πρόσφατη- της δεκαετίας του ’30. Φυσικά, υπήρχε κι άλλος ένας κίνδυνος, το σοσιαλιστικό στρατόπεδο που λίγα χρόνια μετά θα αγκάλιαζε το 1/3 του πληθυσμού της γης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ


Ζητιάνος δεν είναι ο λαός. Ζητιάνο θέλουν να τον κάνουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους. Τη δραματική επιδείνωση της ζωής του λαού και την κρίση την προκαλεί ο ΣΕΒ και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας, όχι οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων.

Όσο για τον 14ο μισθό, ο ΣΕΒ «ξεχνάει» ότι η κυβέρνηση δίνει τόσα στην πλουτοκρατία που θα χαθεί και ο 13ος μισθός.



Φραγμός στο μεσαίωνα! Να ξεσηκωθούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
Ενάντια στον εφιάλτη της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας που φέρνουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.
Ενάντια σε αυτούς που, μετά από δεκαετίες λεηλασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, τολμούν να μας ζητούν να ξαναγίνουμε θυσία στο βωμό της κρίσης που αυτοί και το χρεοκοπημένο σύστημά τους δημιούργησαν. Ενάντια σε αυτούς που έβαλαν υποθήκη τις ζωές και το μέλλον μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Αλ. Τσίπρας: Ωραίο το παραμύθι με τον δράκο της χρεωκοπίας

Η μαζική συμμετοχή στην αυριανή νέα 24ωρη απεργία, αλλά και η συνεδρίαση της ΚΠΕ το Σαββατοκύριακο, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι θέσεις (είναι ανοιχτό ακόμη πόσα κείμενα θα κατατεθούν) ενόψει του συνεδρίου του Ιουνίου, είναι τα δυο κεντρικά ζητηματα που απασχολούν τον ΣΥΝ, την ίδια ώρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας με καθημερινές παρεμβάσεις του κλιμακώνεται την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απέδωσε στην κυβέρνηση μεγάλα λάθη κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι λειτούργησε ως κράχτης όταν έλεγε ότι η χώρα κινδυνεύει με χρεωκοπία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "ωραίο το παραμύθι (σ.σ.: Τα περί χρεωκοπίας) με τον δράκο, αλλά πολύ παραμύθι για να το πιστέψουμε".

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ! - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 67 ΠΟΛΕΙΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 67 ΠΟΛΕΙΣ


  • Με σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν εντατικά τις προετοιμασίες για την πανεργατική πανελλαδική απεργία.
  • Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Στον Πειραιά, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού




Αγκαλιές και φιλιά του φιλοχουντικού Μάκη Βορίδη με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ




Και αδέλφια να ήταν που είχαν χρόνια να βρεθούν, έτσι δεν θα ‘καναν, αλλά ούτε και τόση θέρμη θα έδειχναν στη μεταξύ τους συνάντηση, σαν αυτή που έδειξαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, και ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Μάκης Βορίδης, στους διαδρόμους της Βουλής.


Πλατιά χαμόγελα και αγκαλιές σε ένα τυχαίο συναπάντημα.



«Είστε οι καλύτεροι υποστηρικτές της Κυβέρνησης. Τι σας έχουν τάξει;», ρώτησε χαμογελαστός ο Σπύρος Παπασπύρος τον Μάκη Βορίδη.


Δήλωση Π. Τριγάζη, υπεύθυνου Τμ. Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΝ σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ


Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Όπου ακούς πολλά κεράσια κράταγε μικρό καλάθι». Απαιτείται εγρήγορση και αντικειμενική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, μακριά από σκόπιμες θριαμβολογίες και την καλλιέργεια αυταπατών, που και άλλοτε είχαν σερβιριστεί στην ελληνική κοινή γνώμη αλλά είχαν διαψευστεί σύντομα. Καλό είναι να μην μας διαφεύγει ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από εκείνη των προκατόχων του.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συνάντηση Παπανδρέου – Ομπάμα



Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν αφορούν το λαό και τα συμφέροντά του.
Οι τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο κατά της «διεθνούς τρομοκρατίας» και ότι έχει με τις ΗΠΑ κοινές αξίες, σημαίνουν ότι η ελληνική πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό θα συμμετέχουν πιο αποφασιστικά στην επιδρομή των ιμπεριαλιστών - τρομοκρατών κατά των λαών. Αυτή είναι η βάση για τη  στήριξη που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ξεπέρασε ακόμα και τον πιο άθλιο εαυτό του ο Κούγιας ! Ζήτησε συλλήψεις μαρτύρων στη δίκη Κορκονέα


Να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο η αυτόπτης μάρτυρας Ξενούλα Σκούρα για το αδίκημα της ψευδορκίας αιτήθηκε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας αμέσως μετά την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Για "στρατευμένους" μάρτυρες έκανε λόγο ο δικηγόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και η κ. Σκούρα αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων "πρωταγωνιστές των επεισοδίων, οι οποίοι αμέσως μετά εξαφανίστηκαν και στη συνέχεια εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας τους κατηγορούμενους ως ψυχρούς δολοφόνους".

ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ ΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ, Β. ΕΥΒΟΙΑ - «Δονήσεις» σεισμολόγων- Περιμένουν σεισμό 6 ρίχτερ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.Επιβεβαιώνεται η ανησυχία του blog μας μετά τον σεισμό της Χιλής για ντόμινο σεισμών σε όλο των κόσμο.


Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν στις 4 και στις 5 παρά 5 χθες το πρωί, αντίστοιχα, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ βόρειας Εύβοιας και Σκοπέλου. Ιδιαίτερα η δεύτερη δόνηση έγινε αισθητή από τους κατοίκους του νησιού. Και οι δύο σεισμοί προέρχονται από τον ίδιο εστιακό χώρο.

Ωστόσο, περισσότερη ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις των σεισμολόγων. Ο Ακης Τσελέντης από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας δήλωσε στη ΝΕΤ ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρέπει να περιμένουμε σεισμό κοντά στα 6 Ρίχτερ στη Λαμία». Συνέστησε προσοχή.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ: Σφάζουν μισθούς και συμβάσεις απελευθερώνουν τις απολύσεις !


ΚΚΕ: Πανεργατικός ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς, συσπείρωση στη γραμμή: Να μην πτωχεύσει ο λαός, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Ολοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Να αποκρούσουμε τα άγρια μέτρα, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι

Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει σαρωτικά αντεργατικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης για να υπάρξουν επενδύσεις, καπιταλιστική ανάπτυξη. Τέτοιες αποφάσεις πήρε χτες το Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης στις Βρυξέλλες, το επιβεβαίωσαν τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν. Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Περικοπές μισθών, επιδομάτων και δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων - καλοκαιρινής άδειας, δραστική περικοπή και παραπέρα υποβάθμιση παροχών Υγείας - Πρόνοιας, επέκταση της ελαστικοποίησης της εργασίας, εφαρμογή του ενεργού - ανενεργού χρόνου εργασίας, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων κ.ά. Τις νέες αντιδραστικές αλλαγές επιχειρούν ήδη να τις επιβάλουν με την τρομοκρατία οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς.

Πηγή:Ριζοσπάστης

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ....

Από Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ: 
Πάγωμα μισθών, συντάξεων - μείωση  13ου και 14ου μισθού -  ΦΠΑ +2% -  Σύνταξη στα 67 - αύξηση φόρων στα ποτά, τρόφιμα, καύσιμα τσιγάρα –
ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ….

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πτωχεύσουν οι Έλληνες για να μην «πτωχεύσει» η Ελλάδα. Να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, να κάνουμε θυσίες, για να βγούμε από την κρίση, γιατί είναι εθνικό ζήτημα.
ΠΟΙΟΙ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αυτοί που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, ενώ ο λαός εργάζεται ελαστικά και ανασφάλιστα; Αυτοί που επιβάλλουν τη διάλυση της ασφάλισης, της παιδείας και της περίθαλψης, τη στιγμή που πληρώνουν τις καλύτερες κλινικές και τα ακριβότερα κολέγια; Αυτοί που μέσω του Ευρώ κερδίζουν κάθε χρόνο τη στιγμή που η ακρίβεια κλέβει το λαϊκό εισόδημα; Αυτοί που έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τη στιγμή που ο λαός ζει όλο και χειρότερα; Αυτοί που μέσω του «υγιούς ανταγωνισμού» επέβαλλαν μονοπώλια και αυξάνουν κάθε μήνα τις τιμές; Αυτοί που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας και τώρα ξαφνικά θυμούνται ότι είναι πατριώτες;

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Από Προλεταριακή Σημαία (το πρώτο μέρος του άρθρου):
Α. Η παγκόσμια διάσταση

Η θρυλούμενη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας έχει αναδείξει το ζήτημα του δημόσιου χρέους, των ελλειμμάτων και όχι μόνο για τη χώρα μας. Η υπόθεση αυτή έχει μια διεθνή και μια τοπική (εθνική) διάσταση. Δεν είναι ξεκομμένες μεταξύ τους αυτές οι δύο διαστάσεις. Αλλιώς θα ήταν παράλογο και άτοπο από κάθε άποψη μια οικονομία που μόλις και μετά βίας «καταλαμβάνει» το 2% της ευρωζώνης (και πόσο άραγε της παγκόσμιας…) να «ανακατώνει» σε τέτοιο βαθμό τα οικονομικά μεγέθη της υφηλίου.
Υπάρχουν πράγματι υπερχρεωμένα κράτη με τεράστια ελλείμματα. Η χώρα μας δεν είναι μόνη. Το δημόσιο χρέος της Βρετανίας στα τέλη του 2009 και στις αρχές του 2010 σε σχέση με το ΑΕΠ της είναι περίπου όσο το ελληνικό και το αντίστοιχο (σε σχέση πάντα με το ΑΕΠ της) της Ιταλίας είναι μόλις λίγο πιο κάτω από το ελληνικό. Το δημόσιο έλλειμμα των ΗΠΑ είναι περίπου όσο και της Ελλάδας… Ηδη το επιτόκιο που πληρώνουν στις εκδόσεις δεκαετών ομολόγων τους οι Βρετανοί είναι το τρίτο πιο υψηλό στην Ε.Ε. (4,26% η Βρετανία έναντι 4,11% της Ιταλίας, 4,05% της Ισπανίας και 4,42% της δεύτερης Πορτογαλίας), ενώ το αντίστοιχο των ΗΠΑ αυξήθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες από 3,65% σε 3,80%.

ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΟΥΣ !


  • Δίνουμε συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στα μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.
  • Στην Ομόνοια στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.
  • Στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Να βουλιάξουν οι δρόμοι από απεργούς με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Όλοι στη μάχη για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Με στόχο η αυριανή πανεργατική απεργία να δώσει νέα ώθηση στην ιδεολογικοπολιτική συζήτηση με τους εργαζόμενους για τη ρίζα των προβλημάτων τους, αλλά και την οργάνωση μες στους τόπους δουλειάς, ενάντια στο μέτωπο εργοδοσίας - εργατοπατέρων που σπέρνει την υποταγή στην αντεργατική επίθεση, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν με εντατικούς ρυθμούς τη μάχη, για να φτάσει παντού το κάλεσμα αγώνα.

Νέο Αριστερό Ρεύμα-11 Μάρτη: όλοι στην Πανεργατική Απεργία. Κλιμακώνουμε!


apergia23.gifΗ απεργία στις 11 Μάρτη πρέπει να γίνει ορόσημο σε μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή των μέτρων και της κυβερνητικής πολιτικής!

Φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι ο καπιταλισμός έχει μπει σε μια παρατεταμένη κρίση, από την οποία δεν μπορεί να ανακάμψει ή αν το κάνει θα αφήσει πίσω του κοινωνικά ερείπια. Τα μέτρα αυτά θα οξύνουν την καπιταλιστική κρίση  και θα πτωχεύσουν τους εργαζομένους, στο όνομα της σωτηρίας της «χώρας» από τη πτώχευση.

Αφαιρούν εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα!


Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τη συζήτηση για περικοπή του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.


Σχετικά με τη συζήτηση για την περικοπή του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η δημιουργία κλίματος από την ΕΕ και κυβερνητικούς παράγοντες, στο όνομα τώρα της ανταγωνιστικότητας, για την περικοπή μισθών και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και για απελευθέρωση των απολύσεων, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση παίρνει τα βάναυσα μέτρα όχι για να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση, αφού μπορούσε να το κάνει με άλλους τρόπους, αλλά για  να προωθήσει μια ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των επιχειρηματικών κερδών.
Μια είναι η απάντηση. Ο μαζικός ενωτικός αγώνας και η αντίσταση των εργαζομένων. Όλοι και όλες στην πανελλαδική απεργία στις 11 Μαρτίου.

Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών στο κέντρο των Χανίων


 Ένταση προκλήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Χορτατσών στο κέντρο των Χανίων μεταξύ ομάδων νεαρών. Όλα άρχισαν, όταν νεαροί που ανήκουν σε ακροδεξιά οργάνωση μοίραζαν έντυπα, ενώ σε μικρή απόσταση άλλοι νεαροί που ανήκουν στον χώρο της αριστεράς μοίραζαν φυλλάδια για τις απεργιακές εκδηλώσεις της Πέμπτης.

Μεταξύ των δυο ομάδων των νεαρών σημειώθηκαν αρχικά αντεγκλήσεις και στη συνέχεια μικροεπεισόδια. Οι νεαροί που μοίραζαν τα έντυπα, κατέφυγαν σε μπαρ της περιοχής, όπου σε νέο γύρο έντασης προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11/3


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/3



ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠ' ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,
κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα΄ρθουν
(Μπέρτολτ Μπρεχτ).

Μέσα στο περιβάλλον της τριπλής επιτήρησης (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στη Βουλή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί στην τελική εξόντωση όλων των εργαζόμενων χωρίς καμία εξαίρεση.