Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ.



Η νέα κυβέρνηση, που συγκροτείται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση με τη συμμετοχή ακροδεξιών, θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσει την αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου και την τρόικας στη χώρα και στην κοινωνία. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η θέσπιση ειδικών οικονομικών ζωνών, τα φορολογικά χαράτσια, οι νέες απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποτελούν την κοινή συνισταμένη των στόχων του μνημονιακού μετώπου ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας δανειακής σύμβασης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η ψήφος εμπιστοσύνης σκόνταψε στα διαδικαστικά.Αναφανδόν υπέρ της συγκυβέρνησης τα στελέχη της, δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό από τις συνεννοήσεις.



Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχτηκε την ανακοίνωση της συγκυβέρνησης η ΔΗΜ.ΑΡ. Εξίσου κολακευτικά ήταν τα λόγια της και για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό. Η στάση της απέναντι στο ζήτημα της συγκυβέρνησης αποκαλύπτει και το περιεχόμενο της «αριστεράς», με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σχηματίσει «προοδευτικό συνασπισμό εξουσίας» και να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία. Την περασμένη Πέμπτη ο βουλευτής της Γρ. Ψαριανός δήλωνε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη»!
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και προηγούμενες παρεμβάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΝΑΡ: Κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, τραπεζών και ελληνικής ολιγαρχίας.



Όλοι την Δευτέρα 14/11 στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα. Καμία ψήφο εμπιστοσύνης στην αντιλαϊκή κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση καλούν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η επιτροπή "Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε" και άλλες εργατικές συλλογικότητες.
Σε ανατροπή και της νέας κυβέρνησης των πιο σκληρών μνημονίων και των τραπεζών καλεί το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως τονίζει το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή του για τον διορισμό Παπαδήμου στην πρωθυπουργία: "Πρόκειται για πρωθυπουργό που έρχεται με στολή εκστρατείας, για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού..." 

Στο διάσελο, ανοιχτά κι απέναντι!-Της Λιάνας Κανέλλη



Μ'ένα μήνα - σμπάρο, δυο τρυγόνια μετά παρελάσεως και εθνικής υπερηφάνειας ιδιωτικής βεβαίως, όπως ιδιωτικό πλέον είναι και το ταυτισμένο με γομάρια «έθνος» - κράτος;;; Γομάρια, θυμίζω, έλεγε τους ΠΑΣΟΚους ο Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ. που τώρα «ορκίστηκε» στηριγμένος στους ώμους τους. Απ' τις 11 Οκτώβρη του 2011, πριν από ένα μήνα, η Τριμερής - μια θηριώδης Μη Κυβερνητική Οργάνωση (χα! χα! χα!) που συγκεντρώνει την ελίτ των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, ιδρυμένη το 1973 και κρατημένη μυστική ως το 1990 - συνεδριάζει. Συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς τρία αστέρια. Ο Αλέξης Παπαχελάς της «Καθημερινής», ο Π. Βουρλούμης του ΟΤΕ και ο Λουκάς Παπαδήμος. Από ιταλικής πλευράς ο Μάριο Μόντι.

Αφερέγγυοι-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις στην ΚΟΕ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και ανατροπής.ς


Παπαγεωργίου Βασίλης
Ομνύουν στην ενότητα κάθε τρεις και λίγο. Ακόμα συχνότερα εγκαλούν το ΚΚΕ, γιατί, τάχα, δεν αποδέχεται τις προτάσεις τους για συνεργασία και συμμαχία. Κι όμως, ο χώρος του οπορτουνισμού δεν μπορεί να κατακτήσει ούτε την ενότητα των συστατικών του μερών. Δεν αναφερόμαστε, αν και ενδεικτικά, στα όσα κατά καιρούς είχαν διαδραματιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ΣΥΝ, με αποχωρήσεις, διασπάσεις, αλληλοκατηγορίες και αντιπαραθέσεις, που, αν χαρακτηριστούν επιπέδου καφενείου, μάλλον αδικούνται και το καφενείο και οι θαμώνες του.
Οπως έγινε γνωστό, η ΚΟΕ, που με το ένα πόδι πάταγε στον ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο στο «Μέτωπο» του Αλ. Αλαβάνου, τον οποίο στήριξε εξαρχής σε όλες του τις επιλογές, αποφάσισε να επανεξετάσει τη σχέση της με το σχήμα, διαμαρτυρόμενη ότι υποτιμάται η διάσταση της «νέας κατοχής», ότι πολύς λόγος γίνεται για «εκλογές», αλλά και για το γεγονός ότι το σχήμα εκπροσωπείται στα ΜΜΕ αποκλειστικά από τον Αλ. Αλαβάνο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 ΜΜ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».



Καμία «ψήφο εμπιστοσύνης», καμία περίοδος χάριτος στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη συγκέντρωση που διοργανώνουν με αποφάσεις τους ο συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η επιτροπή «δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε» κατά της ψήφου εμπιστοσύνης της συγκυβέρνησης των μνημονιακών δυνάμεων, των τραπεζιτών, της Τρόικας και του κεφαλαίου.