Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.

Προς τα πού βαδίζουν οι χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και της υπόλοιπης ΕΕ ; 

Τα γεγονότα βοούν, όμως κατά παράδοξο τρόπο κανένας δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους. Μόνο επιδερμικά και αποσπασματικά επιχειρείται να δοθούν μεμονωμένες, επιφανειακές ερμηνείες. Γιατί, για παράδειγμα, σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης γίνουν εκλογές, ηττάται πάντα το κόμμα που κυβερνά και οι ψηφοφόροι διώχνουν κλωτσηδόν τον εν ενεργεία πρωθυπουργό;

ΚΝΕ: Ανακοίνωση για την παρέμβαση εισαγγελέα στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για την παρέμβαση εισαγγελέα στις μαθητικές κινητοποιήσεις τονίζει :

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει τη συνέχεια και την κλιμάκωση των απειλών σε βάρος των μαθητών που κινητοποιούνται. Μετά τις απειλές του υπουργού για τη "συμμόρφωση" των μαθητών στο "Νέο Λύκειο" που έχουν ετοιμάσει κυβέρνηση και ΕΕ, ήρθε και η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σκοπό την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, των μαθητών που δεν συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση στα σχολεία και στο μέλλον τους.

Οξω λιμοκοντόρε απ’ την παράγκα! Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Οξω λιμοκοντόρε απ’ την παράγκα!
Οι εταίροι. Οι σύμμαχοι. Οι δανειστές. Οι εγχώριοι και οι ξένοι σωτήρες. Η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανεξαρτησία, η περηφάνια και η ανάπτυξη για τα οποία μιλάει ο κ.Σαμαράς. Το κοινοτικό κεκτημένο στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 
    Αντιγράφω από το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Real News» και από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του εκλεκτού συναδέλφου κ.Σωτήρη Καψώχα για τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ των κκ.Σόιμπλε – Χαρδούβελη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Βερολίνο:

Δημόσιο – Πόσο κάτω θα πέσουν οι μισθοί;

Ένα από τα θέματα που συζητούν τρόικα και κυβέρνηση είναι η ψήφιση κι εφαρμογή του νέου μισθολόγιου στο Δημόσιο, με πρόθεση έναρξης ισχύος του την 1-1-2015. 

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, θα πρόκειται για «εναρμόνιση» των αμοιβών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα! Έτσι, ο μισθός πρωτη φορά προσλαμβανόμενου εργαζόμενου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ, όσος δηλ. είναι ο μισθός ανειδίκευτου εργάτη. Σ’ αυτή την φάση τουλάχιστον…

Eξισώνουν τους ήρωες με τους προδότες. Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού 


 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκλεισε χθεσινή του ομιλία λέγοντας ότι «έχουμε χρέος απέναντι στον αρχηγό της ΕΟΚΑ, τον οποίο τιμούμε,  να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο». Προφανώς ο Πρόεδρος ξέχασε ότι ο Γρίβας ονειρευόταν μια «ενωμένη» Κύπρο στα μέτρα διχοτομικών σχεδίων, τύπου Άτσεσον.