Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται !


Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά στη Χαλκιδική. Έφτασε με την πρωτοφανή κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» να απαγορεύει ακόμα και την γνώμη ενάντια στη δήθεν επένδυση χρυσού συμφερόντων Μπόμπολα που απειλεί καταστρέψει την ευρύτερη περιοχή στις Σκουριές, προχωρώντας σε προληπτικές συλλήψεις αγωνιστών.

Προβάδισμα Θανάση Παφίλη με 41 % ανάμεσα στους αναγνώστες του μπλογκ μας.Συνεχίζεται η ψηφοφορία στο K.K.4ever. Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ; Τι ψηφίζουν οι αναγνώστες του Κ.Κ.4ever.



Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ;



2ο κύμα ψήφων


Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 380 


Έχουμε ήδη ένα καλύτερο δείγμα 380 ψήφων από τους αναγνώστες του μπλογκ μας, στην δημοσκόπηση για το συνέδριο.

Υπενθυμίζω ότι αυτή η έρευνα δεν είναι επιστημονική, σε αυτήν πιθανόν να ψηφίζουν και άτομα που δεν είναι Κ.Κ.Ε και να αλλοιώνουν το αποτέλεσμα, αλλά τέλος πάντων αφορά την προτίμηση που έχει το αναγνωστικό κοινό που μας παρακολουθεί καθημερινά ή τυχαία μπαίνει στο μπλογκ.

Σε σχέση με το πρώτο "κύμα" ψήφων δεν έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις κάτι που δεν περίμενα καθώς το αρχικό δείγμα ήταν λίγο πάνω από τους 100 ψήφους.
Ξεχωρίζουν 2 επιλογές, αυτή του Θανάση Παφίλη με 41 % (+2) και της όποιας απόφασης της ΚΕ του Κ.Κ.Ε με 33 % (-1) .

24ωρη Πανελλαδική Απεργία 20 Φλεβάρη.Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 73 πόλεις.


Συγκεντρώσεις σε 73 πόλεις


Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη
Νάουσα, 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου
Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Εδεσσα, 11 π.μ., μικρούς καταρράκτες

ΠΑΜΕ : Αλληλεγγύη με τους απεργούς της εταιρείας IBERIA.


Αλληλεγγύη με τους απεργούς της εταιρείας IBERIA.
Καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής που με εντολή της κυβέρνησης της Ισπανίας χτύπησαν τους απεργούς της εταιρείας IBERIA.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς εργαζόμενους και στηρίζει τον αγώνα τους.

Αποσύρουν την υποστήριξη τους και αποχωρούν από την δημοτικό σχήμα του Καμίνη οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Την αποχώρησή τους από το Δημοτικό Σχήμα του Δημάρχου Αθηναίων και τη ρήξη της συμμαχίας τους ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές toy 2010 με το σχήμα Οικολογική Αθήνα σε σύμπραξη με τον Γιώργο Καμίνη.

Αντιπροσωπεία της παράταξης που αποτελείτο από την Ιωάννα Κοντούλη και τον Ιάκωβο Αλαβάνο εξήγησε σήμερα στον Γ. Καμίνη ότι η συνεργασία ήταν ετεροβαρής, διότι ποτέ οι εκπρόσωποι της δεν συμμετείχαν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι οποίες παράλληλα απείχαν πολύ από τις προγραμματικές αρχές που είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά.

Πρωτόγονος αντικομμουνισμός Χρυσής Αυγής.

Με ένα υβρεολόγιο βγαλμένο από τα συρτάρια της CIA o αρχηγός των εν Ελλάδι νεοναζί Μιχαλολιάκος καταφέρεται εναντίον του σοσιαλισμού.




Γράφει σε φασιστικό ιστολόγιο: «Το 1968 μια μεγάλη ανθρωποσφαγή έγινε στην Πράγα. Οι Σοβιετικοί αντάξιοι διάδοχοι του σφαγέα Στάλιν, εισέβαλαν στην χώρα, που ήθελε την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της και κάτω από τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων τους έλιωσαν έναν ολόκληρο λαό». Τσεχοσλοβακία και Πολωνία «αυτές τις δύο χώρες για χάρη των οποίων δήθεν Αμερική, Γαλλία και Αγγλία έφθασαν στον πόλεμο, μετά την νίκη τους τις εγκατέλειψαν σκλάβες στο σοβιετικό αφέντη» κ.ά.

Του Γιώργου Δελαστίκ : ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Πεντακάθαρο ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και προδικάζει την τελική έκβαση στον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής. Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκλεγεί ο δεξιός Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προχτές πήρε το 45,46% των ψήφων.
Αντίπαλός του θα είναι ο επίτηδες ορισθείς από το ΑΚΕΛ για να ηττηθεί σίγουρα (!) Σταύρος Μαλάς. Ο... «ευρείας απήχησης» Μαλάς πήρε μόλις 26,91%, μη κατορθώνοντας να συσπειρώσει ούτε καν τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, το οποίο στις βουλευτικές εκλογές είχε πάρει 32%.

Βολιβία: Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες ανακοίνωσε την εθνικοποίηση της ισπανικών συμφερόντων εταιρείας διαχείρισης τριών μεγάλων αεροδρομίων


Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε σήμερα την εθνικοποίηση της εταιρείας διαχείρισης της λειτουργίας των αεροδρομίων της χώρας SABSA, θυγατρική των ισπανικών ομίλων Abertis και Aena και έθεσε υπό στρατιωτική φρούρηση τα αεροδρόμια της Λα Πας, Κοτσαμπάμπα και Σάντα Κρους, που διαχειριζόταν αυτή η επιχείρηση.



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κοτσαμπάμπα, ο πρόεδρος Μοράλες «ενημέρωσε τον Βολιβιανό λαό για την εθνικοποίηση της SABSA» κι υποσχέθηκε ν’ αποζημιώσει τους μετόχους της εταιρείας σε ποσό του οποίου το ύψος θα καθορισθεί κατά τις διαπραγματεύσεις με το κράτος, που αναμένονται να ξεκινήσουν εντός 180 ημερών.

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 20/2.


Στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έχει οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης στα εξής σημεία:
Στην πλατεία Κάνιγγος για Οικοδόμους, Ηλεκτρολόγους, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, Μεσογείων Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα.

Του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη: Αγρότες και ΕΕ.


 Το 1980, η Ελλάδα είχε πλεόνασμα στο γεωργικό της ισοζύγιο.



Η δραματική επιδείνωση στο ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων, συνέπεια της ένταξης στην ΕΟΚ και της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, φάνηκε από την πρώτη στιγμή:
Το 1980 η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 763 εκατ. δολαρίων στο γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά το 1981, πρώτη χρονιά της ένταξης, παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 377 εκατ. δολαρίων. Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, η εικόνα καταγράφεται πλέον παραπάνω από δραματική:

KKE (μ-λ) : Κάτω τα χέρια από τον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής !


Κάτω τα χέρια από τον αγώνα
του λαού της Χαλκιδικής!


Δευτέρα 18-2-2013

 Άρπαξαν στον αέρα την ευκαιρία για να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν το μαζικό αγώνα του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στο εργοστάσιο του χρυσού θανάτου! Η κυβέρνηση, η εταιρία, τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων, δήμαρχοι-υπηρέτες σαν τον Πάχτα και τον Μπουτάρη, και μια σειρά παρατρεχάμενοι εξαπέλυσαν ένα βρώμικο πόλεμο τρομοκρατίας και λάσπης για να λυγίσουν το μακροχρόνιο, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που ημέρα με την ημέρα δυναμώνει και συγκεντρώνει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του λαού και της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Χρειάζεται αγώνας επιβίωσης και αντεπίθεσης που μπορεί να φοβίσει τον εχθρό.


Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ μίλησε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα, πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου του νοσοκομείου, κατά την οποία επισημάνθηκαν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και οι επιπτώσεις σε εργαζόμενους και ασθενείς, αλλά και συνολικά η πορεία εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας. Μιλώντας στη συγκέντρωση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Ζούμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα των νοσοκομείων. Ειδικά για το ΚΑΤ θέλω να πω το εξής πράγμα: Επειδή από την ενημέρωση που είχα κι από τη συζήτηση με τη διοίκηση του σωματείου, φαίνεται ότι υπάρχει μια "φιλοσοφία" - τα φιλοσοφικά ρεύματα που αναπτύσσονται είναι κομμένα και ραμμένα για να κόβονται δαπάνες - με αφορμή τις ενοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις κ.λπ. που λέει ότι το ΚΑΤ μπορεί να εξελιχθεί σε γενικό νοσοκομείο...

Η Σοφία Σακοράφα απαντά τις "7 ερωτήσεις" του KK4ever. Σαφώς και χωρούν το Κ.Κ.Ε και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σε έναν συνασπισμό εξουσίας που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα μνημόνια...επιβάλλεται να συγκροτήσουμε το μέτωπο !


Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα μας έκανε την τιμή να απαντήσει στις 7 ερωτήσεις των μπλόγκερς του KK4ever .Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη της παρακάτω :
 
1)   Στις 20 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική πανεργατική απεργία σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣΕΕ. Οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν είχαν τη μαζική συμμετοχή του κόσμου που θα ανέμενε κανείς. Πιστεύετε θα αλλάξει αυτή η εικόνα στην ερχόμενη απεργία ;