Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία Δ. Στρατούλη στη συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου.


Αποσπάσματα ομιλίας Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β’ Αθήνας, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις».
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριε Υπουργέ, άκουσα πάρα πολύ προσεχτικά και τον κ. Στουρνάρα και τους ομιλητές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Δεν μπόρεσαν όμως να με πείσουν ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δεν έχει ταξικό, αντικοινωνικό χαρακτήρα ή ότι δεν έχει μια ταξική μονομέρεια υπέρ κάποιων.

ΚΚΕ: Οι εμπρηστικές επιθέσεις προσφέρουν υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν το λαό.


Σε σχόλιό του για την επίθεση κατά του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, αλλά και για τις επιθέσεις κατά κομματικών γραφείων και προσώπων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει :

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Μάλι: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Γαλλκού στρατού

Μάλι 


Συνεχίζονται στο Μάλι οι αεροπορικές επιδρομές του γαλλικού στρατού με στόχο την "εξουδετέρωση" των ενόπλων ισλαμιστών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

"Οι επιδρομές συνεχίζονται.

Σύστημα γενικευμένης εξαθλίωσης και πολεμικών απειλών
Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του!

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013
Το «πρόγραμμα» της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας και της ανθρωποφαγίας του κεφαλαίου περπατάει. Πιο σωστά, πατάει την εργατική τάξη και το λαό στο λαιμό και σπρώχνει τη χώρα στο παγωμένο σκοτάδι της εποχής που φέρνουν οι επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Με αυτή την «επιτυχία» της αναμετριέται ήδη η κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή το βασικό υπαρκτό σήμερα κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος. Στριμωγμένη λοιπόν η κυβέρνηση μέσα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, δεμένη με χίλιες «λίστες»-νήματα από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και με έκδηλη στους κόλπους της την αναζήτηση «ενός κάποιου μέλλοντος» για το ντόπιο πλουτοκρατικό κηφηναριό, συνεχίζει στη μόνη υπαρκτή ρότα για τις δυνάμεις που υπηρετεί και εκφράζει.
-Τη σταθεροποίηση της βαρβαρότητας που ο λαός και η νεολαία «πρέπει» να αποδεχτούν σαν μόνιμη κατάσταση και σαν σωτηρία. Το «πρέπει» αυτό μεταφράζεται σε κάθε πεδίο και με κάθε δυνατό τρόπο, όπως με τη φασιστικού χαραχτήρα πολυήμερη κυβερνητική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.
- Την κλιμάκωση της βαρβαρότητας με νέα μέτρα, ώστε η εξαθλίωση και ο κοινωνικός μεσαίωνας να γίνουν συντριπτικά για ακόμα πλατύτερες μάζες, ώστε η εργατική δύναμη να γίνει το πιο φθηνό, το πιο «ελαστικό» εμπόρευμα.

Περιοδεία του Ν. Σοφιανού σε Κοζάνη και Γρεβενά.


Περιοδεία του Ν. Σοφιανού σε Κοζάνη και Γρεβενά.
Σε Κοζάνη και Γρεβενά θα περιοδεύσει την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Γενάρη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Την Τετάρτη 16/1, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση - συζήτηση της ΚΟ Κοζάνης, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις - οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ».

Η ... εκ-δηλωτική δημοκρατία...Στον καπιταλισμό η έννοια του μαύρου χρήματος που πουλιέται στις μάζες ως κάθαρση, είναι η θεσμοθέτηση της έννοιας ό,τι δηλώσεις είσαι...Γράφει στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη η Λιάνα Κανέλλη.


Η ... εκ-δηλωτική δημοκρατία...



Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία στο επίπεδο σχέσεων κράτους - πολιτών θεμελιώθηκε και εξακολουθεί να ζει, πορεύεται, κινείται, υποφέρει κι εν τέλει πεθαίνει με βάση τη δήλωση του νόμου 105! Δεκαετίες τώρα για την παραμικρή πράξη το... κράτος απαιτεί μια δήλωση σε έντυπο με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής από το αστυνομικό τμήμα ότι ο χ επιθυμεί να πει, να αγοράσει, να πουλήσει, να αιτηθεί, να κ.λπ. κ.λπ. το οτιδήποτε, αλλά δεν είναι ο οποιοσδήποτε.

Π.Α.ΜΕ : Καλούμε τους νέους εργάτες που θα μπουν στα προγράμματα να μη σκύψουν το κεφάλι.


Νέα και Νέε
Άνεργοι
Μην περιμένετε από αυτούς που κατεδάφισαν τα εργατικά δικαιώματα να βρουν λύση για να έχετε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Είναι σαν την παροιμία που λέει ο λαός. Βάλαμε το λύκο να φιλάει τα πρόβατα.

ΚΚΕ(μ-λ) : Τα ΜΑΤ και η τρομοκρατία δεν θα τους σώσουν! Ο λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται.


ΚΚΕ(μ-λ)



Η επίθεση στη Βίλα Αμαλίας, σε συνδυασμό με όλο το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας που δημιουργείται το τελευταίο διάστημα (επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ και στέκια νεολαίας, βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστών και αγωνιστών), έγινε σε μια στιγμή που ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια λαίλαπα ακόμη πιο βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.