Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διάγγελμα μετά την ανακοίνωση της Μεσοπρόθεσμης ισοπέδωσης. Έκκληση Παπανδρέου για συνενόχους στη φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα.Προτείνει “κοινές ομάδες εργασίας”, ακόμη και “πρόσωπα κοινής αποδοχής”


Εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων, έπειτα απο την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προς τους Έλληνες και έμμεσο αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, έκανε εκ νέου κάλεσμα για συναίνεση. Χαρακτήρισε καλοδεχούμενη κάθε έξυπνη και αποτελεσματική πρόταση που θα μπορούσε στο πλαίσιο του εφικτού να ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προτείνοντας κοινές ομάδες εργασίας αλλά και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε θέσεις κλειδιά.
Ο Γ. Παπανδρέου, κάλεσε την αντιπολίτευση "να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας. Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις. Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους".

"Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη" τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι θα είναι προς όφελος της Ελλάδας να παρουσιάσει στην ΕΕ μία πρόταση με ευρεία πολιτική αποδοχή.

Νίκος Χουντής: «Η ‘ταμπακιέρα’ του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος βρίσκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».


Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» (Μπούλκα Μιχαλοπούλου)


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σχολιάζοντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο είχε ήδη προσυμφωνηθεί με την Τρόικα και ταυτόχρονα καταδεικνύει την αποτυχία του Μνημονίου. Είναι ένα πρόγραμμα απαράδεκτο, κοινωνικά άδικο, οικονομικά αναποτελεσματικό, προκαλεί κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την αύξηση της ανεργίας.



Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να την αντιμετωπίσουν, γιατί το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν τη γεννά από όλους τους πόρους.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους εξαναγκάσει να πάρουν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, δυναμώνοντας αποφασιστικά και οργανώνοντας την πάλη του, παλεύοντας ταυτόχρονα για την ανατροπή της πολιτικής τους, της κυριαρχίας και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ετσι στήνονται οι προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ ! Κατασκευασμένα από προβοκάτορες τα «στοιχεία» για χρηματισμό του ΚΚΕ με πετρέλαιο από το καθεστώς Σαντάμ Χουσεΐν. Απόλυτος χρονικός συντονισμός του παραποιητή και των προαγωγών της προβοκάτσιας.


Η προβοκατόρικη αναφορά στο ΚΚΕ από το Wikipedia, πριν απαλειφθεί σαν πλαστή από την παρέμβαση άλλου συντάκτη της ηλεκτρονικής «εγκυκλοπαίδειας»
Αποκαλύφθηκε πλήρως η προχτεσινή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ, με δημοσιεύματα σε ιστολόγια, σύμφωνα με τα οποία το Κόμμα ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες ιρακινού πετρελαίου από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ «Πετρέλαιο για Τρόφιμα», που διακόπηκε το 2003, με την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ από τους ιμπεριαλιστές. Το δημοσίευμα που πρωτοεμφανίστηκε στο ιστολόγιο ksipnistere.blogspot.com, εμφάνιζε ως πηγές ένα άρθρο της Wikipedia και ένα δημοσίευμα του αμερικανικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Τύπου της Μέσης Ανατολής (MEMRI), βασισμένο σε δημοσίευμα της ιρακινής εφημερίδας Al-Mada, το 2004.
Οπως αποδείχτηκε, προχτές, στις 10.08 π.μ. ο συντάκτης BubbleBabis της Wikipedia εισήγαγε τον τίτλο του ΚΚΕ, στην έτσι κι αλλιώς προβοκατόρικη λίστα των χρηματιζόμενων από το καθεστώς Σαντάμ Χουσεΐν φορέων και προσώπων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Το Μεσοπρόθεσμο να πέσει …άμεσα


Απαράδεκτο από κάθε άποψη είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας, ουσιαστικά το Μνημόνιο ΙΙ, που συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο. Κεφαλικός φόρος στους μισθωτούς (από το ιλλιγιώδες ποσό των …12.000 ευρώ το χρόνο!) και μάλιστα αναδρομικά, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια), νέες αιματηρές περικοπές και φτωχολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους, στάση πληρωμών στην κοινωνία. 
Κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής παραδίνεται στην κερδοσκοπία των επιχειρήσεων.


Θράσος του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως.Επεισόδιο στη Βουλή: Τσίπρας προς Πάγκαλο: "Σταμάτα να βρίζεις!"



Στιγμιότυπο από την ένταση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Θεόδωρου Πάγκαλου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μιλάει με τη γλώσσα των δανειστών.
 
“ Η κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει ερήμην του λαού”, υπογράμμισε. «Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ.Παπανδρέου είπε: «Το δυστύχημα με εσάς είναι ότι δεν σκέφτεστε άλλη λύση από αυτή των δανειστών μας ή δεν σκέφτεστε τη λύση να μην είστε πρωθυπουργός».

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο Αγρίνιο.


Μαζική πολιτική αφύπνιση του λαού σε ριζοσπαστική κατεύθυνση.



«Για άλλη μια φορά, από αυτό το βήμα, απευθυνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στους εργατοϋπάλληλους είτε είναι στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, είτε στις πρώην ΔΕΚΟ, στη φτωχή αγροτιά, σε αυτούς που έχουν μικρά μαγαζιά, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, στις γυναίκες που ανήκουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, αποτελεί ιστορική ευκαιρία, πραγματικά ιστορική ευκαιρία για το λαό, παρά το γεγονός ότι συνοδεύεται από τεράστια βάσανα.
Δυο εκδοχές υπάρχουν μπροστά μας, δυο εκδοχές πολύ σημαντικές.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ISKRA.GR


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
NO PASSARAN! ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα"έκτρωμα", το οποίο στέλνει στοεκτελεστικό απόσπασμα, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό,προκειμένου να "διασωθεί" η Ευρωζώνη και το δολλάριο των ΗΠΑ, πράγματα βέβαια, που μάλλον είναι απίθανο να επιτευχθούν!
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμακατατέθηκε, κουρελιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα και την ίδια τη Δημοκρατία, αφού σε αυτό εμπερικλείεται ένα απίστευτο σύνολο νομοθετικών παρεμβάσεων και μέτρων, σε ένα και μόνο άρθρο! Τέτοιας μορφής και έκτασης πραξικόπημα κατάλυσης της συνταγματικής δημοκρατίας, ίσως να μην έχει προηγούμενο!!!

Να πουν ''όχι'' «σ΄ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» κάλεσε τους βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.



Να πουν ''όχι'' «σ΄ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» κάλεσε τους βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
«Ήρθε η ώρα του λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε ''ΟΧΙ στο Μνημόνιο'', ας βροντοφωνάξουμε σήμερα ''ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο'', που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στις σάρκες του λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η ξυβέρνηση για να ψηφιστεί», τόνισε.