Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Μαρτίου



Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την αναπληρωτή Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, θα παρευρεθεί στο δείπνο που διοργανώνει η ευρωομάδα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Συμμαχία (GUE/NGL), στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/3.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΗ 4ΜΜ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-(ΣΤΑΔΙΟΥ 29)





ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΗ 4ΜΜ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-(ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Δευτέρα 1η Μαρτίου - Εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Ολι Ρεν με τον Υπουργό Εργασίας


Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς διοργανώνει την Δευτέρα, 01/03 και ώρα 16.30 το απόγευμα, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) εκδήλωση διαμαρτυρίας για την συνάντηση που θα πραγματοποιείται την ίδια ώρα του Επιτρόπου της ΕΕ, Όλι Ρεν με τον Υπουργό Εργασίας για να συζητήσουν για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την απελευθέρωση των απολύσεων.

 

Σε εκδήλωση της ΕΠΟΝ η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε Αλέκα Παπαρήγα


Η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρευρέθηκε την Κυριακή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) για τα 67 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.
Η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της για τα 67 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ δήλωσε ότι «το μέλλον για το οποίο πρέπει να παλέψουν όλοι έχει το σήμερα και το χθες. Και το χθες δείχνει ότι όταν ο λαός και η νεολαία πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους δεν υπάρχει κανένας αγώνας χαμένος. Απαιτούνται θυσίες αλλά θυσίες που είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις θυσίες που επιφέρει η μοιρολατρία, το σταύρωμα των χεριών, το σκύψιμο του κεφαλιού, το λύγισμα της μέσης».


Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.


Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.
Μια ομάδα ατόμων, που σύμφωνα με το ΠΑΜΕ είναι πλοιοκτήτες, επιτέθηκε εναντίον Αιγύπτιων αλιεργατών και προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση προκαλώντας ζημιές στις ηχητικές εγκαταστάσεις. Στην πλατεία της Νέας Μηχανιώνας έφτασαν μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικοί, με αποτέλεσμα οι πλοιοκτήτες να απομακρυνθούν σε μικρή απόσταση.

Ο 14ος ΜΙΣΘΟΣ ΣΕ... ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ!



Όλα δείχνουν, παραπέμπουν στο ότι ο κύβος για τα νέα, ακόμα πιο σκληρά και μονεταριστικά οικονομικά μέτρα έχει ριφθεί.
Και θα ανακοινωθούν αυτά τα μέτρα, ανήκοντα σε «plan C» ή... «D» ή σε κάποιο άλλο «plan», αφού ο σχετικός λογαριασμός έχει χαθεί, πριν από τις 16 του Μάρτη, για να μη φανεί, λέει, ότι... υποκύπτουμε στις πιέσεις και υποδείξεις των «σκληρών» της ΕΕ.

Δηλαδή θα πάρουμε τα μέτρα που μας υπαγορεύουν, αλλά θα τα πάρουμε πριν μας τα υπαγορεύσουν... επίσημα! Βέβαια, πάνω απ' όλα η αξιοπρέπειά μας, μάλλον η αξιοπρέπεια της κυβέρνησής μας!




Για μυστική διπλωματία κατηγορεί ο Τσίπρας τον Παπανδρέου


«Σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών οδηγούν τα κυβερνητικά μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι, που συμμετείχε σε εκδήλωση για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας», καθώς όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και τι νέα μέτρα προτίθεται να πάρει και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί δάφνες διαφάνειας.
Lothar Bisky-Αλέξης Τσίπρας

ΑΚΕΛ: Ανακοίνωση αλληλεγγύης με απεργούς εργαζόμενους στην Green Isle Foods


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη με τους απεργούς, εργαζόμενους της μεγαλύτερης αλυσίδας τροφίμων στην Ιρλανδία, Green Isle Foods. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία από τον Αύγουστο του 2009 και εδώ και μία βδομάδα, ένας απ’ αυτούς ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας δικαίωση των εργατικών δικαιωμάτων τόσο του ιδίου όσο και των συναδέλφων του.


Μεξικό: 22 νεκροί στον πόλεμο των καρτέλ σε 24 ώρες

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στο βόρειο Μεξικό. Πρόκειται για θύματα πολέμου μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών της περιοχής, όπως δήλωσαν οι τοπικές αρχές. 






Απεργία οργανώνουν τη Δευτέρα οι μετανάστες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα

Απεργία οργανώνουν τη Δευτέρα οι μετανάστες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. 

Σκοπός της κίνησης με την επωνυμία "1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς" είναι η αποχή των μεταναστών από κάθε οικονομική συναλλαγή, δηλαδή να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. 

Στη Γαλλία και τη Γερμανία οι μετανάστες καλούνται να απέχουν από τις εργασίες τους. 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία μέσω του Facebook και επεκτάθηκε γρήγορα με πρωτοβουλία των πολιτών. 

Εβδομάδα των παθών από αύριο για το λαό


Ανακοινώνεται το πρόσθετο πακέτο των αντιδραστικών μέτρων και δρομολογούνται νέες ανατροπές σε όλους τους τομείς
Εβδομάδα ανακοίνωσης των πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων είναι αυτή που ξεκινάει αύριο. Μετά την ολοκλήρωση την Πέμπτη των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, αλλά και την επίσκεψη αύριο του Ολι Ρεν, Κοινοτικού επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, τα προαποφασισμένα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Πέμπτη και περιλαμβάνουν:
  • Μείωση των μισθών στο Δημόσιο κατά 7% - ή κατάργηση του 14ου μισθού - ενώ ανοιχτή παραμένει η παραπέρα καρατόμηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, προκειμένου να φτάσει στο 20% από 10% που ήδη έχει ανακοινωθεί.
  • Αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες. Για τα είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα κ.ά.) θα φτάσει σε 11% (από 9%) και στα λοιπά εμπορεύματα σε 21% (από 19%).
  • Νέα αύξηση κατά 20% πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καύσιμα κίνησης, τσιγάρα - ποτά) σε συνέχεια αυτών που μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν και έχουν μπει σε εφαρμογή. Μέσα στους σχεδιασμούς είναι ακόμη και οι αυξήσεις φόρων πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.


Σε απεξάρτηση χιμπατζής με... ανθρώπινα ελαττώματα


Σε θεραπεία απεξάρτησης στη Ρωσία, υποβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες ο χιμπατζής Ζόρα, για να απαλλαγεί από δύο καταστροφικές συνήθειες που διδάχθηκε από τον άνθρωπο: το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Ο Ζόρα, ήταν αρχικά αστέρι του τσίρκου. Όταν όμως άρχισε να γίνεται επιθετικός, μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο της πόλης Ρόστο, της Ρωσίας. Εκεί, απέκτησε οικογένεια, έμαθε να σκιτσάρει με μαρκαδόρους αλλά "κόλλησε" και δύο κακές συνήθειες. Έγινε μανιώδης καπνιστής και λάτρης της μπύρας.

"Η μπύρα και τα τσιγάρα τον κατέστρεφαν. Εκλιπαρούσε τους επισκέπτες για ποτό", αναφέρει η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβδα, που υποστηρίζει επίσης ότι ο Ζόρα αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Καζάν για θεραπεία αποτοξίνωσης.

Πηγή:www.enet.gr