Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Καταγγελία για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Πλ. Συντάγματος.



Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον Δήμαρχο Αθηναίων υπάλληλό της, που με μια αστυνομική επιχείρηση στις 4 τα ξημερώματα εισέβαλλαν στην Πλατεία Συντάγματος και εκκένωσαν το χώρο, γκρεμίζοντας σκηνές, ξηλώνοντας πανό και συλλαμβάνοντας 8 πολίτες.
Η απαράδεκτη αυτή επίθεση εναντίον του δικαιώματος της συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης. Μόνο μέσα στην άγρια νύχτα τολμά να εκκενώσει την πλατεία και να ολοκληρώσει ότι δεν κατάφερε στις 15, στις 28 και 29 Ιούλη, όταν ο λαός αντιστάθηκε και επέστρεψε. 

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής :Aπό δήμαρχος Αθηναίων...κλητήρας της κυβέρνησης και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

 Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής


Δελτίο Τύπου
Απ’ τα λόγια στην πράξη πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Καμινης και από δήμαρχος έδρασε σαν …κλητήρας της κυβέρνησης και του υπ. δημόσιας τάξης. Σήμερα το πρωί με την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας μάζεψε τις σκηνές και τα πανό από την πλατεία Συντάγματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Κάτω τα χέρια από την Πλ. Συντάγματος. Θα γεμίσει και πάλι, μαχητικά ενάντια στην πολιτική τους!


Σήμερα, λίγο μετά τις 4 μ.μ. σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και παρουσία εισαγγελέα εκκένωσαν βίαια την πλατεία Συντάγματος. Η εκκένωση του Συντάγματος αποτελεί την κορύφωση της συντονισμένης επίθεσης κατασυκοφάντησης του κινήματος των πλατειών που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες. Με πρόσχημα τον τουρισμό, η κυβέρνηση και ο δήμος Αθηναίων, με την απόλυτη στήριξη του συνόλου των αστικών πολιτικών δυνάμεων επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα του Συντάγματος.

Στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γκαρντ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για την υπόθεση υποκλοπών.


Η βρετανική αστυνομία που ερευνά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, αποφάσισε να επεκτείνει τις έρευνές της και να εξετάσει το ενδεχόμενο να έγινε και πειρατεία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, θα συσταθεί μια νέα ομάδα για να εξετάσει την πιθανή παράνομη χρήση δεδομένων που κλάπηκαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παράλληλα με τις έρευνες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που συνεχίζονται.

Ρόδος-Δήμαρχος για το λαό ή για τα μονοπώλια;



Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, δελτίο τύπου του Δημάρχου σχετικά με επίσκεψη που πραγματοποίησε σε τοπικές βιομηχανίες τροφίμων του νησιού. Η επίσκεψη  αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου και συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των μονοπωλίων που θέλει φτηνούς εργαζόμενους, απλήρωτους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και τρομοκρατημένους στους χώρους δουλειάς. Γι ‘ αυτό και δεν βρήκε κουβέντα να πει για τους εργαζόμενους και τους όρους με τους οποίους δουλεύουν εκεί.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ.


Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
  • Σήμερα Σάββατο: Τούζλα Σερρών, στις 8 μ.μ., δίπλα στο Κάμπινγκ, με θέμα τον τουρισμό, τις διακοπές και τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Σ. Νικητόπουλος, μέλος της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.
Αύριο, Κυριακή
  • Πρέβεζα, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Λιάσκος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα στην Ποίηση «Οι Στίχοι είναι Μαχητές», συναυλία μαθητικού συγκροτήματος, μαθητικό σκετς «Μάθημα Ελευθερίας και Δημοκρατίας», αφιέρωμα στο πολιτικό και λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα του Γιώργου Ρούγκα.

Συνάντηση Χριστόφια - Καρογιάν για τη νέα κυβέρνηση στην Κύπρο.



Σήμερα αναμένεται να κριθεί το μέλλον της διακυβέρνησης στην Κύπρο, κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση των δυο κομμάτων και μετά ταύτα να οριστικοποιηθεί το σχήμα της νέας κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι από προχθές ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του, ενώ η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αποκαλυπτική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών .Απαγορευτικές οι διακοπές για το λαϊκό εισόδημα.



Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), το 62% των Ελλήνων δεν προγραμματίζει διακοπές για φέτος. Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: Οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.
Σημαντικό, επίσης, στοιχείο της έρευνας είναι αυτό που αναδεικνύει το γεγονός ότι ακόμη κι αυτοί που θα πάνε περιορίζουν όλο και περισσότερο τη διάρκεια των διακοπών τους.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»



Η κυβέρνηση έδειξε ότι δε μπορεί να ανεχθεί τη μη βία και την αυτενέργεια των πολιτών. Η νυκτερινή επιδρομή στο Σύνταγμα, αποτελεί συνέχεια της 28ης και 29ης Ιουνίου, όταν κυνηγούσαν χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες στα σκαλιά του Συντάγματος με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας για πολιτική δίωξη το νόμο κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης, μας γυρνούν στις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο, όταν ο νόμος 4.000 περί τεντυμποϊσμού ήταν σε μόνιμη χρήση εναντίον κάθε διαδηλωτή.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δε δεχόμαστε κανένα ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης από εκείνους που χτυπούσαν αδιάκριτα τουρίστες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, καμιά επίκληση  νομιμότητας από το πολιτικό σύστημα της φοροδιαφυγής και των αυθαιρέτων.

77 άτομα σκοτώθηκαν από την ένοπλη επίθεση του Νορβηγού Ακροδεξιού σε κάμπινγκ της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο Νορβηγικό νησί Ουτόγια και τις βόμβες στο Όσλο.Σχεδίαζε νέες επιθέσεις αν κατάφερνε να διαφύγει από την αστυνομία ! Η ανάρτηση ανανεώνεται τακτικά.

Ο Νορβηγός ακροδεξιός που δολοφόνησε 77 αθώους πολίτες.


 Οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του φασίστα Νορβηγού έγιναν χτες.Ο επίσημος αριθμών των ανθρώπων που δολοφόνησε ο Anders Brehing έφτασε τους 77.O 32χρονος ακροδεξιός Νορβηγός Anders Brehing  ήταν μέλος της νεολαίας του εθνικιστικού δεξιού ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ της Νορβηγίας για αρκετά χρόνια.Αποχώρησε από το κόμμα γιατί αυτός είχε ακόμα πιο ακραίες θέσεις κυρίως για τους μετανάστες.
Ο εκτελεστής ανακρίθηκε ξανά από τις Νορβηγικές αρχές ενώ εξετάστηκε από Νορβηγούς ψυχιάτρους.Την Δευτέρα θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Εκδηλώσεις του Κ.Κ.Ε σε όλη την Ελλάδα.



Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε πολλές περιοχές για την παρουσίαση της πρότασης διεξόδου του Κόμματος:
-- Σήμερα, Σάββατο, στις 9 μ.μ., στο Θέρμο, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, μέλος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ.
-- Σήμερα, Σάββατο, σύσκεψη εργαζομένων στα τρόφιμα - ποτά - γάλα, στη Λαμία.
-- Τη Δευτέρα 1/8, η ΚΟ Φωκίδας θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Καστέλια και Γραβιά και την Τρίτη 2/8 σε Λιλαία και Μαργιολάτα.
-- Την Τετάρτη 3/8, στην πλατεία Πολυδρόσου, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γ. Ιωσηφίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ «ΣΚΟΥΠΑΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


syntagma_demoΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ!
ΑΘΡΟΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ!
Κυβέρνηση και ο «προοδευτικός» δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, έδωσαν εντολή στις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας να προχωρήσουν στην προαναγγελθείσα επιχείρηση αυταρχικής εκκαθάρισης της πλατείας Συντάγματος από τους «ανεπιθύμητους» μαζί με τις σκηνές τους.
Η αστυνομία μαζί με τα συνεργεία του δήμου, σέρνοντας, κτυπώντας και συλλαμβάνοντας τους διανυκτερεύοντες, διέλυσαν τις σκηνές τους και πέταγαν τα πανό τους! Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πραγματοποιήθηκαν επισήμως 8 συλλήψεις.

Στην αυταρχική επιχείρηση «σκούπα» χρησιμοποιήθηκαν περίπου 20 φορτηγά του δήμου και πλήθος αστυνομικών και δημοτικών υπαλλήλων!

Κρυφές μειώσεις μισθών καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ


Προανάκρουσμα μεγάλων κινητοποιήσεων αποτελεί η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για το τσεκούρωμα των επιδομάτων στο Δημόσιο. Κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι με αιφνιδιαστικό τρόπο προχώρησε σε μειώσεις μισθών, πριν γίνουν οι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι οι αντιδράσεις της θα είναι δυναμικές και άμεσες. “Η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την…
επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η μεταπολίτευση του λαού μοναδική διέξοδος για τη χώρα-37 χρόνια από την πτώση της χούντας και την 24η Ιούλη 1974. Του Ρούντι Ρινάλντι.


37 χρόνια από την πτώση της χούντας και την 24η Ιούλη 1974.
Του Ρούντι Ρινάλντι.

Στις 23 Ιούλη του 1974 η φασιστική δικτατορία έπεσε. Ένα ειδικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, κατά το οποίο είχαν καταργηθεί κόμματα, Βουλή, συνδικαλιστική δράση, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, είχε φτάσει στο τέλος του κάτω από τη λαϊκή πάλη, την κρίση από τα γεγονότα στην Κύπρο και τις εσωτερικές αντιθέσεις του καθεστώτος. Στη θέση του δεν ήρθε ο σοσιαλισμός, αλλά ένα νέο πολιτικό καθεστώς, αστικό, το οποίο λειτούργησε πιο προωθημένα απ’ ό,τι πριν από το 1967 (πριν εγκαθιδρυθεί η δικτατορία), με κυριότερο δείγμα τη νομιμοποίηση των κομμουνιστικών κομμάτων και την κατάργηση μέσω δημοψηφίσματος της βασιλείας.

Οικολόγοι Πράσινοι για τη δίκη «Πυρήνων της Φωτιάς»: Μια ανοιχτή κοινωνία δεν μπορεί να εκδικείται



Σχολιάζοντας τις αυστηρές ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε επανειλημμένα καταδικάσει τον αδιέξοδο δρόμο της βίας και της τρομοκρατίας με όποια μορφή ή δικαιολογία κατά καιρούς εμφανίζονται. Ωστόσο, οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους και οι οποίες υπερβαίνουν την εισήγηση του εισαγγελέα, δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη την αρχή της αναλογικότητας της ποινής προς το αδίκημα αλλά ούτε και το νεαρό της ηλικίας των καταδικασθέντων.

Κατοχή και φτώχεια για...30 χρόνια ακόμα.Το πρωτοσέλιδο του ΠΡΙΝ


Νέο Μνημόνιο, συνέχεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ακραίας λιτότητας, θα επιβληθεί στους Έλληνες περί τα τέλη Οκτωβρίου, συνοδεύοντας το νέο δάνειο που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να πληρώνει τους ξένους δανειστές. Γερμανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανόμενης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έχουν ήδη κάνει σχετικές δηλώσεις δημοσίως, ενώ οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται και από γαλλικές πηγές.

Ταξί : Καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ύστερα από την άκαρπη συνάντηση με τον Ραγκούση.




Αιφνιδιαστικά οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν για ένα δίωρο έξω από το κτίριο του αεροδρομίου Ηρακλείου - Το πρωί η γενική τους συνέλευση για τις επόμενες κινήσεις τους !

Η πρώτη αντίδραση των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί του Ηρακλείου , μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Υπουργό Μεταφορών , Γιάννη Ραγκούση ήρθε αιφνιδιαστικά λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ ...
Ομάδα αυτοκινητιστών προχώρησε για περίπου δύο ώρες σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, προκαλώντας -όπως ήταν αναμενόμενο - μία αναστάτωση στο χώρο και ποικίλλες συζητήσεις από την πλευρά των ξένων επισκεπτών.

ΚΥΠΡΟΣ- Συνεχίζονται οι πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης



«Ο λαός με εξέλεξε και είμαι υπόλογος στο λαό, όχι στα ΜΜΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε όσους απαιτούν μέσω τηλεοπτικών δηλώσεων την παραίτησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Αναφορικά δε με τις πιέσεις που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία, από οίκους αξιολόγησης και συμφέροντα, που εμφανίζουν την οικονομία της ως παρακμάζουσα, προκειμένου να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, υπογραμμίζοντας ότι «έως τώρα η Κύπρος έχει καταφέρει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως τα τέλη του έτους. Αρα μην το παίρνετε ως δεδομένο ότι η Κύπρος θα προσφύγει σε μηχανισμούς στήριξης».

Πρόωρες εκλογές για την 20ή Νοεμβρίου προκήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο


Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία

Πρόωρες εκλογές για την 20ή Νοεμβρίου προκήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο, κίνηση που αναμενόταν να κάνει για να εκμεταλλευθεί τη βελτιωμένη εικόνα στις δημοσκοπήσεις για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη μείωση της ανεργίας στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν κανονικά το Μάρτιο του 2012.

Η Ισπανία δέχεται έντονες πιέσεις από τις χρηματαγορές μετά την έκθεση περί πιθανής υποβάθμισής της από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s - ο οποίος επικαλέστηκε την ασθενή ανάπτυξη της οικονομίας, τις ανεξέλεγκτες δαπάνες των περιφερειών καθώς και άλλα προβλήματα για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

Χαιρετισμός του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση μνήμης της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου



Η Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τιμάνε για μια ακόμα χρονιά τη θυσία της αγωνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου .
Ο δρόμος της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό, η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης  στο συνδικαλιστικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο αποτελούν όπως και πριν 31 χρόνια έτσι και σήμερα ανάγκη ζωτική για την εργατική τάξη, για όλους τους εργαζόμενους.