Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - Αντίδραση για την αύξηση της τιμής του νερού



Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο Αμπελώνα της Λάρισας, προκειμένου να εκφραστεί η αγωνιστική διαμαρτυρία του λαού της περιοχής για την τεράστια αύξηση που επέβαλε η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου στην τιμή του νερού που πίνουν οι κάτοικοι του Αμπελώνα, καθώς και στο τέλος αποχέτευσης.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη, αντιλαϊκή απόφαση, που πάρθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης που πρόσκειται στη ΝΔ και δήλωσαν ότι ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί με συγκέντρωση - συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Τυρνάβου, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, 17 Αυγούστου.

ΠΑΜΕ-Η Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC) της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος η ΓΣΕΕ ζήτησε συνάντηση με τους ηγέτες της G-20 !



Στην ιστοσελίδα της ITUC στις  8 Αυγούστου 2011 δημοσίευσαν την παρακάτω δήλωση της Γενικής  Γραμματέας της, ITUC  Sharan Burrow, " Οι ηγέτες της G-20 είπαν πριν από τρία χρόνια ότι ποτέ δε θα επιτρέψουν τις χρηματοοικονομικές αγορές να υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική, αλλά δυστυχώς οι ενέργειές τους ήταν ανεπαρκείς και τώρα υφίστανται οι συνέπειες ...."
             Γι’ αυτό το λόγο  ζήτησε  επείγουσα συνάντηση με τους ηγέτες της  G-20.
            Αυτή η  οργάνωση που ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τους εργαζόμενους  λέει ότι  «δυστυχώς οι ενέργειες των διαχειριστών του καπιταλισμού ήταν  ανεπαρκείς»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ -Μόνη λύση η διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία


Από την χτεσινή συνάντηση
Το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην περιοχή στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Ερατώς Κοζάκου - Μαρκουλλή στην Αθήνα
 
Συνάντηση με την νέα υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, η οποία πραγματοποίησε χτες την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Εκ μέρους του Κόμματος, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«Στην πολιτική του Κόμματος το Κυπριακό έχει ιδιαίτερη θέση και ιστορικά και σήμερα. Παρακολουθούμε τις προσπάθειες που κάνει η κυπριακή Προεδρία για την επίλυση του Κυπριακού, που για μας μια διάσταση πρέπει να έχει, όπως και για τον κυπριακό λαό και την κυπριακή Προεδρία, τη δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους, διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία.

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης των στημένων αγώνων



Την ώρα που η UEFA κακήν κακώς έσπευσε να διασφαλίσει το δικό της «προϊόν» λαμβάνοντας μέτρα, στην Ελλάδα εξελίσσεται μια φαρσοκωμωδία με σκοπό το κουκούλωμα της υπόθεσης των στημένων αγώνων και τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού με την πρόσφατη δήλωση «το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει και μετά να υπάρξουν τιμωρίες», έδειξε τον δρόμο.

Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ -Το ΚΚΕ επαληθεύτηκε σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του για την κρίση.



Το ΚΚΕ επαληθεύτηκε σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του για την κρίση. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο σχολιασμός του Κόμματος για τις αποφάσεις της Συνόδου στις 21 του Ιούλη, τις οποίες τα αστικά επιτελεία και οι γραφίδες τους υποδέχτηκαν σαν «σωτηρία» και «ανάσα» για την Ελλάδα και την ΕΕ. Το ΚΚΕ έκανε τότε λόγο για πρόσκαιρο και συγκυριακό συμβιβασμό ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες και τα μονοπώλια, τα οποία στο παρασκήνιο σκοτώνονται για το ποιος θα ζημιωθεί περισσότερο ή λιγότερο από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου.

Ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τις απολύσεις στο Δήμο Αθηναίων



Οι απολύσεις των συμβασιούχων στον Δήμο της Αθήνας συνεχίζονται. Πρόκειται για εργαζόμενους που για χρόνια εργάζονται στον Δήμο κανονικά, κάτω από την ομηρία των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων και  με την στήριξη των Δημοτικών Αρχών τους.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις που γίνονται στα πλαίσια των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, των κομμάτων και των Δημοτικών Αρχών που στηρίζουν την πολιτική της, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου και της Ε.Ε., που εκμεταλλεύονται την κρίση που δημιούργησαν για να χτυπήσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ρίξουν την αξία της εργατικής δύναμης για μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ





Η κυβέρνηση, αφού πρώτα με τον αντιασφαλιστικό νόμο 3863/2010 μείωσε δραστικά τις συντάξεις και αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι και 15 χρόνια, έρχεται τώρα για εισπρακτικούς λόγους και ζητά από τους ασφαλισμένους να πληρώσουν ένα επιπλέον χαράτσι για να μπορέσουν να πάρουν ή να αυξήσουν την ήδη μειωμένη σύνταξή τους.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο 12.08.2011


Η μεγάλη φάρσα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση συνεχίζεται τώρα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις δηλώσεις υπουργών και παραγόντων που άλλοι παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και άλλοι τους αγανακτισμένους. Είναι καιρός και οι πιο εύπιστοι φίλαθλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αρκετά κράτησε αυτός ο εμπαιγμός, αυτή η εκμετάλλευση.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.


Εκείνο που βυθίζεται σήμερα δεν είναι μόνο οι δείκτες των μεγάλων και μικρών χρηματιστηρίων ανά την υφήλιο, αλλά ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε κερδοσκοπικές λογικές σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Σήμερα πλέον αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσοι έσπευσαν να θριαμβολογήσουν, ισχυριζόμενοι ότι η κρίση του 2008 είναι πλέον πίσω μας, πλανήθηκαν πλάνη οικτρά.

Με προφανή στόχο να εμποδιστεί η συμφωνία και η υιοθέτηση μέτρων που θα επιλύουν τα προβλήματα της οικονομίας, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, με μία ακραία συμπεριφορά επιχείρησε, χθες, να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Γράφει η Μαρία Φράγκου.




Με προφανή στόχο να εμποδιστεί η συμφωνία και η υιοθέτηση μέτρων που θα επιλύουν τα προβλήματα της οικονομίας, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, με μία ακραία συμπεριφορά επιχείρησε, χθες, να παραπλανήσει την κοινή γνώμη σε σχέση με τα όσα υιοθετήθηκαν στην προχθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Με ύφος που απαξιούσε θεσμούς, μείωνε ανθρώπους και υπολήψεις, ο Νικόλας Παπαδόπουλος επιχείρησε να ανατινάξει κάθε γέφυρα επικοινωνίας, να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης και πανικού, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει πως οι πολίτες «δεν είδαν τίποτε απολύτως», αφού το κόμμα του αλλά και τα άλλα κόμματα, όπως έλεγε, δεν θα ψηφίσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

ΚΙΝΑ:Το πρώτο αεροπλανοφόρο με «ρότα» προς τη Νότια Θάλασσα !



Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας απέπλευσε χτες το πρωί, από ναυπηγείο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, για να αρχίσει τις πρώτες δοκιμές του στη θάλασσα. Γεγονός αναμενόμενο μεν, που πιστοποιεί, ωστόσο, την αναβάθμιση της περιοχής της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, σε μπαρουταποθήκη ενώ για πρώτη φορά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τα αεροπλανοφόρα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο μήκους 300 μέτρων, προοριζόταν αρχικά για το σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό. Η ναυπήγηση του Varyag - αρχική του ονομασία - διεκόπη το 1991 και η Κίνα το αγόρασε το 1998 από την Ουκρανία.

Σκληρότερα μέτρα για την αποφυγή επανάληψης των επεισοδίων εξετάζει ο Κάμερον .



Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει το στρατό σε περίπτωση που επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών, ώστε η αστυνομία να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να αντιμετωπίσει τους ταραξίες, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο κοινοβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με θέμα τα βίαια επεισόδια διακόπτοντας τη θερινή διακοπή των εργασιών του. 

"Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιες αποστολές που μπορεί να αναλάβει ο στρατός ώστε περισσότεροι αστυνομικοί να είναι διαθέσιμοι στην πρώτη γραμμή", δήλωσε ο Κάμερον.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ-Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για τις επόμενες μέρες, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:


Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για τις επόμενες μέρες, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
  • Σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στα Λιμενάρια Θάσου, θα μιλήσει ο Βασίλης Καταπόδης από το Γραφείο Επιτροπής Περιοχής του Κόμματος και θα ακολουθήσει λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.
  • Σήμερα Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, θα γίνουν εκδηλώσεις στην παραλία του Αγιόκαμπου Λάρισας, που περιλαμβάνουν πολιτικές ομιλίες, συζητήσεις για τη οικονομική κρίση και τα ναρκωτικά, τουρνουά ποδοσφαίρου κι άλλες αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
  • Σήμερα Παρασκευή, θα γίνει εκδήλωση στα Παλαιά Ρούματα (στο δημοτικό σχολείο), στα Χανιά, στις 8.30 το βράδυ, με θέμα «Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες». Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ.
  • Αύριο Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Μύρινας Λήμνου, εκδήλωση με χαιρετισμό από το ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ, προβολή βίντεο για τους νέους εργαζόμενους, ομιλία από ΝΕ Λήμνου του ΚΚΕ, θεατρικό σκετς.

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ, υπεύθυνου εργατικής πολιτικής, για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Μάη του 2011 και για τις απειλές του κυβερνητικού εκπροσώπου στους δημοσίους υπαλλήλους.


Τα ποσοστά ανεργίας το Μήνα Μάιο ήταν αρκετά αυξημένα σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν μειωθεί λόγω αυξημένων προσλήψεων αυτή την περίοδο σε εποχικές καλοκαιρινές εργασίες. Η κυβέρνηση, η τρόικα, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι έφεραν την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία σε κάθε νοικοκυριό.

Οργή σαρώνει την Αγγλία-της Αριάδνη Αλαβάνου,στο Αριστερό Βήμα.

alt Όπως στα παρισινά προάστια το 2005 και στην Αθήνα τον  Δεκέμβριο του 2008, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικά, η έκρηξη της νεανικής οργής σαρώνει πολλές πόλεις της Αγγλίας ύστερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 29 χρονου Λονδρέζου Μαρκ Ντάγκαν από την αστυνομία, τα ψεύδη που διέσπειραν στα ΜΜΕ ότι πυροβόλησε πρώτος και την επίθεση στους συγγενείς και συμπολίτες του που είχαν μαζευτεί ειρηνικά έξω από το αστυνομικό τμήμα ζητώντας εξηγήσεις για το θάνατό του.
 
 
      Από το περασμένο Σάββατο, η αναταραχή έχει εξαπλωθεί στο Λονδίνο, Μπρίστολ, Λιντς, Λίβερπουλ,
 
Νότιγχαμ, Μπίρμινχαμ, ,Μάντσεστερ, Σάλφορντ Γουέστ Μπρόμγουιτς και Γούλβερχαμπτον στα Μίντλαντς, όπου γίνονται εκτεταμένες ταραχές και συγκρούσεις κυρίως πολύ νέων ανθρώπων με την αστυνομία, με καταστροφές καταστημάτων, αυτοκινήτων και οικημάτων.