Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Κενή σημασίας η συγγνώμη» - Ογκώδης διαδήλωση κατά του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στο Λονδίνο


Αντιδρούν στην επίσκεψη του Πάπα, χιλιάδες Βρετανοί


Αντιδρούν στην επίσκεψη του Πάπα, χιλιάδες Βρετανοί (Φωτογραφία:  Associated Press

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βρετανία ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'. Ο ποντίφικας εξέφρασε «βαθιά λύπη» για τα σεξουαλικά σκάνδαλα, ωστόσο, συγγενείς των θυμάτων τον κατηγορούν ότι η συγγνώμη του είναι «κενή σημασίας».

Η αστυνομία έκανε λόγο για 2.000 έως 3.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στο Χάιντ Παρκ, όπου το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσει εκεί προσευχή ο Πάπας Βενέδικτος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τις 10.000. 

Οι διαδηλωτές θα κάνουν πορεία μέχρι την Ντάουνινγκ Στριτ όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη - «Όχι» στο ΔΝΤ, «ναι» σε πράσινη λύση για την κρίση, λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι στη ΔΕΘ

Την 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Σε συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι γενικά και αόριστα εναντίον της τρόϊκας, αλλά «αντιτίθενται στις ρυθμίσεις και τις πολιτικές που υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας». 

Πρόσθεσε ότι λένε «όχι» στο ΔΝΤ και προτείνουν έξοδο από την κρίση με πράσινη λύση.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι συνεκπρόσωποι Τύπου του κόμματος, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ελεάνα Ιωαννίδου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του K.K.E για τη συμφωνία της κυβέρνησης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται, είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, τα ναυπηγεία και επιζήμια για τη χώρα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της.
Το διαρκές έγκλημα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ναυπηγικής βιομηχανίας συνεχίζεται. Οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι η γερμανική πολυεθνική Τήσσεν Κρουπ και οι συνέταιροί της Άμπου Ντάμπι Μαρ. Η κυβέρνηση διασφαλίζει τα υπερκέρδη τους με νέα κρατική παραγγελία δισεκατομμυρίων και προώθηση των γενικότερων επιχειρηματικών τους σχεδίων. Την ίδια στιγμή αυτοί θα συνεχίσουν τη συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας του ναυπηγείου, καθώς αυτή θα εξαντλείται μόνο στην εκτέλεση της κρατικής παραγγελίας, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων παραμείνουν.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη Συμφωνία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar (ADM)

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ !
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ», ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη Συμφωνία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar (ADM) , έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, μετά το μεγάλο πολιτικό και οικονομικό «σκάνδαλο» παράδοσης, με μυθώδη «προίκα», το 2001 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε γερμανικά συμφέροντα, έρχεται τώρα να κλιμακώσει το ανοσιούργημα εκχωρώντας, με καινούργια χαριστική προικοδότηση, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στα αραβικά συμφέροντα της  Abu Dhabi Mar (ADM).

Στήνουν παγίδες για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού- Στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΕΦΕ, στο Δημόκριτο, μίλησε χθες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 Στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΕΦΕ, στο Δημόκριτο, μίλησε χθες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών στο Δημόκριτο, συναντήθηκε και μίλησε χθες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη«Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Θ. Παφίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιστήμονες και ερευνητές στον εργασιακό τους χώρο αλλά και στην προσπάθεια που κάνει το σύστημα να διοχετεύσει ανώδυνα, τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις τοπικές εκλογές. Ιδιαίτερα στην Αττική, όπου οι υποψηφιότητες πέφτουν βροχή. Είπε χαρακτηριστικά:
«Ας κάνουμε ένα πρακτικό απολογισμό. Ας πάρουμε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον Γιάννη Σγουρό. Τι σας έλεγε πέρσι; Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, να διώξουμε τη ΝΔ, να δημιουργήσουμε κοινωνικό κράτος, να δώσουμε αυξήσεις κ.ά. Θα τον ψηφίσετε τώρα; Τι έκανε όλα τα χρόνια που ήταν Νομάρχης; Δεν το πάω προσωπικά, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε και εφαρμόζει. Οχτώ χρόνια Νομάρχης και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, ακούσατε τίποτα εσείς στην Αττική να γίνεται; Τον τελευταίο χρόνο κάηκε ο τόπος, γύρισε η ζωή του κόσμου ανάποδα, έγιναν αγώνες και δεν φάνηκε πουθενά όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Βρίσκονταν στις θέσεις τους και υπηρετούσαν κανονικά την κυβερνητική πολιτική.

"Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο", ο τίτλος της Περιφερειακής Κίνησης του Αλ.Μητρόπουλου

    "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο": Αυτός είναι ο τίτλος της Περιφερειακής κίνησης με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο. Έπειτα από την ευρεία, χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μέλη των τριών "πασοκογενών" συλλογικοτήτων και εκπρόσωποι του Συνασπισμού, εκτός από την συμφωνία στον τίτλο, συγκροτήθηκε και ο πυρήνας της Εκλογικής Επιτροπής της κίνησης και έγινε ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων. Έτσι, πιθανότατα την Τρίτη το πρωί θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις, οι αρχές και η διακήρυξη της κίνησης. Σημειώνεται πως την κριτική του υποστήριξη στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλ. Μητρόπουλο ανακοίνωσε χθες το "Κόκκινο". Η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αναλυτική ανακοίνωση, αναφέρεται στις ευθύνες για την μη κοινή κάθοδο του σχήματος στην Περιφέρεια Αττικής, καταλογίζοντας μερίδιο τόσο στο Μέτωπο και τον Αλέκο Αλαβάνο, όσο και στην ηγεσία του ΣΥΝ,

    Τα αστικά ΜΜΕ «έθαψαν» το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». !

    Ανυπόληπτη ενημέρωση


    Τα αστικά ΜΜΕ «έθαψαν» το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». «Εξαφάνισαν» ένα σημαντικό πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, αλλά ενημέρωσαν για τη βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι και την «ανυπόφορη» ζωή - ως «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ - της Μ. Ομπάμα. Λες και αυτό ενδιαφέρει το λαό, που του «σκοτώνουν» τη ζωή με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Για τα αστικά ΜΜΕ, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» είναι ανύπαρκτο. Δεν είναι είδηση οι χιλιάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν στο Φεστιβάλ. Δε σέβονται το λαό στην ενημέρωση. Τέτοια είναι η αντικειμενικότητα, ο πλουραλισμός και προπαντός η δημοκρατία των αστών και των δημοσιολόγων τους. Τα αστικά ΜΜΕ έχουν μοναδική αποστολή την προάσπιση της αστικής εξουσίας και πολιτικής. Με την απόκρυψη του Φεστιβάλ, ομολογούν τον πραγματικό τους ρόλο.

    Tαξιδάκι στην πατρίδα του κάνει ο Γιωργάκης-Στις ΗΠΑ μεταβαίνει την Κυριακή ο Πρωθυπουργός της ΤΡΟΙΚΑΣ.

    Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου την Κυριακή. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, ενώ θα έχει σημαντικές συναντήσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.
    Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα έχει ως εξής:
    • ►Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
    • 10.30 π.μ. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Ban Ki Moon (κτίριο ΟΗΕ)
    • 11.30 π.μ. Συνάντηση με εκπροσώπους της Jewish Committee (Parker Meridien Hotel)
    • ►Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
    • 9.00 π.μ. Έναρξη εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (κτήριο ΟΗΕ)
    • 10.00 π.μ. Παρέμβαση στη θεματική ενότητα : «Addressing the Challenge of Poverty, Hunger and Gender Equality» (κτίριο ΟΗΕ)
    • 12:45 μ.μ. Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Wall Street)

    ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ! Θεριεύει η ελπίδα λαϊκής ανάτασης !

    Θεριεύει η ελπίδα λαϊκής ανάτασης
     
    Είναι όντως μια πολύ μεγάλη συνάντηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Αθήνας. Με βαθύ, ουσιαστικό πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Μια συνάντηση που έχει πίσω της τους μεγάλους αγώνες της προηγούμενης περιόδου και δίνει τα εχέγγυα ότι θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα σε αυτούς που έρχονται, στο δρόμο της ανατροπής.
    Χιλιάδες νέων και εργαζομένων πέρασαν και χτες το βράδυ τις πύλες του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, επιβεβαιώνοντας την απήχησή του ως κορυφαίου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος και την εκτίμηση ότι θα αποτελέσει φεστιβάλ - σταθμό. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο χώρος έσφυζε από ανθρώπους κάθε ηλικίας από ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

    ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Η Ελένη Πορτάλιου υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων

    Την υποψηφιότητα της κ. Ελένης Πορτάλιου για τον Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
    Η κ. Πορτάλιου είναι αρχιτέκνων μηχανικός του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ανοιχτής Πόλης» που ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα διεκδίκησε τον Δήμο της Αθήνας.