Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με 100 εκπροσώπους Συντονιστικών Επιτροπών και Φορέων συμβασιούχων και εργαζομένων με stage

Το πραγματικό πρόβλημα της εργασίας στη χώρα μας είναι ότι ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δουλεύει ανασφάλιστος, αδήλωτος και κακοπληρωμένος δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με 100 εκπροσώπους Συντονιστικών Επιτροπών και Φορέων συμβασιούχων και εργαζομένων με stage.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα προγράμματα stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών είναι σχεδόν αυτό που αντιμετωπίζει κανείς ως κυρίαρχο σήμερα στις εργασιακές σχέσεις, στον ιδιωτικό αλλά δυστυχώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κατάργηση «αυτής της ζούγκλας» και πρόσθεσε ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας δεν αναμορφώνεται, καταργείται. Και βεβαίως, συμπλήρωσε, δεν καταργείται με το να αντιμετωπίζει τα θύματα ως θύτες, να τα εξισώνει με τους θύτες, πετώντας τους στο δρόμο και δίνοντας τους τη στάμπα της «γαλάζιας γενιάς». Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα «γαλάζιας» ή «πράσινης» γενιάς, είναι το πρόβλημα της «ανασφάλιστης κακοπληρωμένης γενιάς», επεσήμανε.

ΠΗΓΗ:AΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σαμαράς χτύπησε την οικογένεια Μητσοτάκη ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο το Σκοπιανό !

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του στο  θέατρο του Μπάντμιντον στο Γουδί.Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο υποφήφιος πρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε πως η ιστορία δεν λησμονιέται ούτε σε 10 , ούτε σε 110 χρόνια! Όλοι θυμόμαστε την δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι σε 10 χρόνια θα έχουμε ξεχάσει το πρόβλημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.Το καρφί ήταν ξεκάθαρο και πόνεσε τη Ντόρα, η οποία όμως παίζει το χαρτί της αποστασίας Σαμαρά και ίδρυσης της Πολιτικής Άνοιξης.





Αν συνεχίσουν τις αναφορές στο 1993 οι δύο υποψήφιοι η διάσπαση της Ν.Δ δεν θα είναι καθόλου απίθανο ενδεχόμενο!

Η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «Εργαζόμενη Ρωσία» για το τείχος του Βερολίνου

 Η εφημερίδα Εργαζόμενη Ρωσία, όργανο του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ), απευθύνθηκε στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με το ερώτημα: «τις τελευταίες μέρες στη Ρωσία, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, παρακολουθούμε μια όξυνση της αντικομμουνιστικής υστερίας, της επίθεσης κατά των ΚΚ και των κομμουνιστικών ιδανικών. Πως σχολιάζετε αυτή την εξέλιξη».



Η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

Αυτές τις μέρες, με επίκεντρο το Βερολίνο και τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις για το τείχος, συνεχίζεται και εντείνεται η εκστρατεία του διεθνούς ιμπεριαλισμού να αμαυρώσει τη μεγάλη προσφορά στους λαούς του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Παράλληλα καταβάλλονται επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, από τις κυβερνήσεις και το σύνολο των αστικών κομμάτων, να εμφανίσουν τον καπιταλισμό ως σύστημα αιώνιο, ως σύστημα που εξασφαλίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.
Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε και την όξυνση της αντικομμουνιστικής υστερίας στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ιδιαίτερα στη Ρωσία, που αποτέλεσε και το λίκνο της πρώτης νικηφόρας σοσιαλιστικής επανάστασης, της Οκτωβριανής.
Είναι οι ίδιοι που πριν από 20 χρόνια χαρακτήρισαν την αντεπανάσταση ως «κοσμογονική αλλαγή», οι ίδιοι που διακήρυξαν τον ερχομό μιας νέας εποχής ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας. Η πείρα που συγκεντρώθηκε σε αυτό το διάστημα έχει αναποδογυρίσει αυτές τις διακηρύξεις, έχει αποδείξει ότι το περιεχόμενό τους ήταν ψεύτικο. Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε και ο διεθνής οπορτουνισμός, που εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ο καπιταλισμός μπορεί να εξανθρωπιστεί.
Σε αυτά τα 20 χρόνια υψώθηκαν πολλά νέα τείχη μπροστά στους λαούς. Η ένταση της εκμετάλλευσης, οι άδικοι πόλεμοι, η καπιταλιστική οικονομική κρίση, η αφαίρεση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων, η ανεργία, η φτώχεια, η παραπέρα εξάπλωση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας, τα μεταναστευτικά κύματα, ο θάνατος εκατομμυρίων από τη δίψα και τις αρρώστιες, είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού οδοστρωτήρα, που θεός του είναι το κέρδος και όχι οι ανθρώπινες ανάγκες. Είναι πελώριο ψέμα ότι ένωσε τους λαούς της Ευρώπης, ότι έφερε την ελευθερία η πτώση του τείχους του Βερολίνου, η αντεπανάσταση. Η μόνη ελευθερία που έφερε είναι αυτή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και όλων των ενώσεων των καπιταλιστών, να επιτίθενται από καλύτερες θέσεις στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, να ψηφίζουν τρομονόμους, να θωρακίζουν τις δυνάμεις καταστολής.
Επιβεβαιώθηκε ότι ο σοσιαλισμός του 20ου αιώνα, παρά τις αδυναμίες του και τα λάθη που έγιναν, ήταν ανώτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, απέδειξε την υπεροχή του απέναντι στον καπιταλισμό. Δικαιώματα των εργαζομένων, που είναι στις συνθήκες του καπιταλισμού άπιαστο όνειρο, ενώ ταυτόχρονα η κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων χειροτερεύει, στο σοσιαλισμό ήταν αυτονόητα. Αναφέρομαι στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, στην κατοχύρωση του 8ωρου και του 7ωρου, στη δωρεάν για όλους παιδεία, υγεία, πρόνοια, στον ελεύθερο χρόνο, στα αξιοπρεπή γηρατειά, στην κατάκτηση ενός υψηλότατου πολιτιστικού επιπέδου, στα τεράστια άλματα που έγιναν σε ελάχιστο χρόνο στις επιστήμες και στις τέχνες, στην κατάκτηση του Διαστήματος. Αναφέρομαι στην ασφάλεια για το μέλλον τους που ένοιωθαν ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές.


Πέρασαν χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι το 1961 που κτίστηκε το τείχος του Βερολίνου από την εργατική εξουσία και χιλιάδες εργάτες που υπεράσπιζαν το μόχθο τους. Αυτή η χρονική απόσταση έχει την εξήγηση και την αιτία της. Τα σύνορα ανάμεσα στο δυτικό και στο ανατολικό Βερολίνο, που ας υπενθυμίσουμε βρισκόταν ολόκληρο στο έδαφος της Λαϊκής Γερμανίας (αυτό λίγοι το γνωρίζουν) έκλεισαν όταν τα τανκς του ΝΑΤΟ μπήκαν στο έδαφος της Λαϊκής Γερμανίας και κατευθύνονταν προς το κέντρο του Βερολίνου. Ήταν την ίδια περίοδο που ο τότε υπουργός άμυνας της Δυτικής Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Στράους δήλωνε ότι πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για ένα είδος εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία. Ήταν την ίδια περίοδο που είχαν κορυφωθεί η υπονόμευση και οι δολιοφθορές στην οικονομία της Λαϊκής Γερμανίας. Την ύψωση του τείχους την επέβαλε ο ιμπεριαλισμός. Την επέβαλε η σύγκρουση ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό.


Ο σοσιαλισμός του 20ου αιώνα, που οικοδομήθηκε στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δεν ήταν μια κοινωνία χωρίς αδυναμίες και ελλείψεις, ενώ λαθεμένες στρατηγικές επιλογές που έγιναν, ιδιαίτερα τη δεκαετία του '50 και του '60 και κορυφώθηκαν στις επόμενες δεκαετίες, έφεραν σε μια πορεία την καταστροφή της εργατικής εξουσίας.


Το ΚΚΕ μελέτησε στο 18ο Συνέδριό του τα λάθη που έγιναν και άσκησε κριτική, με σκοπό να συμβάλει στην ιδεολογική θωράκιση του κομμουνιστικού κινήματος, με σκοπό να γίνει καλύτερη η πάλη του σήμερα. Ταυτόχρονα δεν κάνει το χατίρι στην αστική τάξη να παραιτηθεί από την υπεράσπιση των ιστορικών κατακτήσεων του σοσιαλισμού, δεν «πετάει το παιδί μαζί με τα νερά», όπως κάνουν οι οπορτουνιστές.


Απευθύνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη να αναζητήσει την αλήθεια για το σοσιαλισμό προσπερνώντας τις αντικομμουνιστικές κραυγές που ταυτίζουν το φασισμό με το σοσιαλισμό και που έχουν στόχο να την εμποδίσουν να βγάλει τα αληθινά συμπεράσματα. Την καλούμε να συσπειρωθεί στο πλάι των κομμουνιστών, μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Να παλέψει για αυτό που τρέμουν ακόμα και στο άκουσμά του οι ιμπεριαλιστές, γι αυτό που στέλνουν σε δίκες κομμουνιστές, ενώ απαγορεύουν και τη δράση τους σε σειρά χώρες: Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 24 Νοέμβρη !

Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, στις 24 Νοέμβρη, οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην κατεύθυνση συντονισμού και έντασης του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που υπονομεύει και χτυπάει τη μόνιμη και σταθερή εργασία, επεκτείνει τις ελαστικές και προσωρινές μορφές εργασίας, προκειμένου το κεφάλαιο να αυγατίζει τα κέρδη του εντείνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


Η ίδια η διοργάνωση των συλλαλητηρίων αποτελεί σημαντική μάχη για την αγωνιστική συσπείρωση και την αποτελεσματικότερη οργάνωση των εργαζομένων. Για το συντονισμό της αγωνιστικής τους δράσης, την ενιαία ταξική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται. Μπροστά στα συλλαλητήρια, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία τους. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ που χτυπάει τη μόνιμη και σταθερή εργασία, πραγματοποιεί στις 24 Νοέμβρη Συλλαλητήριο σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Καλεί τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τους εργαζόμενους να δώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την προστασία των ανέργων με το πλαίσιο του ταξικού εργατικού κινήματος. Να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για να έχουν επιτυχία οι συγκεντρώσεις. Να απευθυνθούν παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, για να υπάρξει μαζική συμμετοχή και να καταδικαστεί η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις».




ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ανάγκη άμεσης ενημέρωσης σχετικά με συζητήσεις της Σουηδικής Προεδρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στο επιχειρησιακό τμήμα της Frontex

Επιστολή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή στο Υπουργείο Εξωτερικών




Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα σχετικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας σε επιχειρήσεις της Frontex στο Αιγαίο, απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρ.Κοινοβουλίου Νίκος Χουντής.

Στην επιστολή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται σε συζήτηση που προκλήθηκε μετά από ερώτησή του στις 21.10.2009 στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου κατά την οποία η Σουηδή Υπουργός Ευρ. Υποθέσεων κα Μαλμστρομ αποκάλυψε ότι η Σουηδική Προεδρία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Τουρκία ώστε αυτή να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις της Frontex. Οι αποκαλύψεις αυτές, συνεχίζει στην επιστολή του ο κ.Χουντής, όπως ήταν επόμενο, «μας προκάλεσαν εύλογες ανησυχίες καθώς μέχρι σήμερα τα αεροσκάφη της Frontex, που εκτελούν επιχειρήσεις στο Αιγαίο αναφέρονται στο FIR Αθήνας, τα όρια του οποίου όμως αμφισβητεί η τουρκική πλευρά ενώ καθημερινά καταγράφονται παρενοχλήσεις των πτητικών μέσων της Frontex από την Τουρκία.»

Στην συνέχεια της επιστολής του ο Ν.Χουντής προσθέτει: «από την δημοσιογραφική έρευνα, που ακολούθησε αποκαλύφθηκε ότι έχουν ήδη υπάρξει ευρύτερες συζητήσεις και ότι και άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν την συμμετοχή της Τουρκίας στο επιχειρησιακό κομμάτι της Frontex». Νομίζω, καταλήγει ο ευρωβουλευτής, ότι «είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση ενημέρωση και διαφάνεια τόσο για τις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις Σουηδικής Προεδρίας - Τουρκίας όσο και για την θέση, που έχουν διαμορφώσει σχετικά τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας».

To Γραφείο Τύπου Συνασπισμού


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.Κ.Ε ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας : Κατάργηση όλων των διοδίων !

Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των εθνικών οδών χαράχτηκε και εφαρμόστηκε πιστά από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 17 χρόνια, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να χρυσοπληρώνει τα όποια έργα γίνονται και για την κατασκευή τους (από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολογία του) και για τη χρήση τους, πληρώνοντας πανάκριβα χαράτσια - διόδια.

Έτσι, η τιμή των διοδίων που πληρώνουν οι οδηγοί στους οδικούς άξονες, μέσα σε 1,5 χρόνο αυξήθηκε πάνω από 200%. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την Αττική οδό, κινού­νται δηλαδή στα όρια του Λεκανοπεδίου αναγκάζονται να πληρώνουν 2,70 ευρώ για κάθε διαδρομή. Το τελευταίο διάστημα «φυτρώνουν» όλο και περισσότεροι σταθμοί διοδίων, μέσα σε αυτούς και οι πλευρικοί, με αποτέλεσμα να χρυσοπληρώνουν οι οδηγοί ακόμα και για μια τοπική μετακίνηση, λίγων χιλιομέτρων, από και προς τη δουλειά ή το σπίτι του.

Οι υπέρογκες αυτές αυξήσεις, αλλά και όσες θα επακολουθήσουν, προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης τύπου Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, που μαζί ψήφι­σαν στη Βουλή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παραχωρώντας και το εθνικό οδικό δίκτυο στο μεγάλο κεφάλαιο και συγκεκριμένα σε ορισμένους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.



Το ΚΚΕ παλεύει για την κατάργηση όλων των διοδίων. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να κινούνται σε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους γιατί τους έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να τους πληρώνουν με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους φόρους στα καύσιμα



ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των διοδίων στις διάφορες κοινοπραξίες, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα των εργαζόμενων για δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους χωρίς τέλη, φόρους και διόδια.




Ο βουλευτής



Σπύρος Χαλβατζής



ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ 419 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ...ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ !

Σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, το συνολικό ποσό του επιδόματος που θα μοιραστούν 2.547.500 χαμηλόμισθοι, άνεργοι, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αυτοί που λαμβάνουν ΕΚΑΣ κλπ., ανέρχεται στο 1,068 δισ. ευρώ. Μια απλή διαίρεση του ποσού του επιδόματος διά του αριθμού των δικαιούχων, μας δείχνει ότι κατά μέσο όρο κάθε δικαιούχος θα λάβει 419 ευρώ! Και αυτά μάλιστα σε δύο δόσεις. Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι στις περιπτώσεις των μισθωτών το επίδομα δεν αφορά μεμονωμένα άτομα, αλλά ολόκληρα νοικοκυριά με παιδιά, τότε η κατά κεφαλήν «ενίσχυση» είναι αισθητά κάτω από 1 ευρώ τη μέρα. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα και η δεύτερη εντός του 2010...


Αυτή είναι η περίφημη αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των αδυνάτων, που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά. «Αναδιανομή» που αντιστοιχεί σε μια ελεημοσύνη, ένα κουλούρι όλο κι όλο την ημέρα. Μια «αναδιανομή», που γίνεται με τις ευχές του ΣΕΒ, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί ως μεθοδευμένη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.


Με 870 εκατ. ευρώ που προσδοκούν να εισπράξουν από τις επιχειρήσεις, και 180 εκατ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για να τα μοιράσουν στη συνέχεια σε ...λιανά, στις πιο εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρούν να διαγράψουν από τη μνήμη του ελληνικού λαού, την εγκληματική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία 20 χρόνια. Μια πολιτική, η οποία οδήγησε σε μία τεραστίων διαστάσεων συσσώρευση πλούτου, στα χέρια μιας χούφτας μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων και στην εξάπλωση και διεύρυνση της φτώχειας, στην ελληνική κοινωνία.

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ακόμη 5 Βρετανοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους στο Αφγανιστάν.

Νεκροί από τα πυρά Αφγανού αστυνομικού έπεσαν πέντε Βρετανοί στρατιώτες. Το περιστατικό -για το οποίο διατάχθηκε επείγουσα έρευνα- σημειώθηκε χθες, Τρίτη, σε συνοριακό φυλάκιο της επαρχίας Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν.

Οι τρεις στρατιώτες ανήκαν στη βρετανική φρουρά και οι άλλοι δύο στη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.
«Ένας αστυνομικός, αφγανικής υπηκοότητας, από το φυλάκιο άρχισε να πυροβολεί χωρίς προειδοποίηση, πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει» δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.
Σύμφωνα με το BBC, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, ενώ διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα τόσο για τον εντοπισμό του όσο και για να διαπιστωθούν τα αίτια της πράξης του.


ΠΗΓΗ: http://www.in.gr/

«Φιέστες» για να κρύψουν την προσφορά του σοσιαλισμού !

Στα πλαίσια των «γιορτών» που διοργανώνονται από όσους συνέβαλαν στην ανατροπή του σοσιαλισμού στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, το Βερολίνο ήδη έχει πάρει χρώμα υποτίθεται ...ιστορίας για τα 20 χρόνια από την «πτώση του τείχους του Βερολίνου». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία που περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας και «δρώμενα» αναπαράστασης, που στόχο έχει να παρουσιάσει την ΓΛΔ ως μια «δικτατορία», μια «φυλακή». Ολη αυτή η εκστρατεία γίνεται σήμερα από θέσεις ισχύος από τους νικητές, που θέλουν να επιδράσουν στη συνείδηση των νέων γενεών. Κρύβοντας τη λυσσαλέα προσπάθεια που κατέβαλε ο ιμπεριαλισμός από την πρώτη στιγμή, με τον «ψυχρό πόλεμο», για να διαλύσει τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Και η ανέγερση του τείχους του Βερολίνου ξεκόβεται από την ιστορική περίοδο, από τις απειλές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, από την ταξική πάλη που συνεχιζόταν και με τη μορφή της παγκόσμιας αντιπαράθεσης ιμπεριαλισμού - σοσιαλισμού και παρουσιάζεται εντελώς αντεστραμμένα.



Στις φιέστες, που θα κορυφωθούν στις 9 Νοέμβρη, περιλαμβανόταν και η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Βερολίνο όπου πήραν μέρος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, 78 χρονών, που πρωτοστάτησε στην τελική φάση ανατροπής του σοσιαλισμού και στη διάλυση της ΕΣΣΔ, ο Τζορτζ Μπους (85 χρονών) ο πρεσβύτερος και ο Χέλμουτ Κολ (79 χρονών), πρώην καγκελάριος. Οι τρεις τους θυμήθηκαν τα επιτεύγματά τους: Ο Κολ (σε καροτσάκι, που με δυσκολία μιλάει λόγω πρόσφατου εγκεφαλικού) εξήρε τον Μπους, λέγοντας «ήταν πάντα εκεί για να σου φτιάχνει τη διάθεση». Ο Γκορμπατσόφ, που ευχαρίστησε για τη βοήθεια που του δόθηκε (να φέρει εις πέρας την αποστολή της παλινόρθρωσης του καπιταλισμού), δεν ξέχασε να πει ότι αρχικά με τον Κολ «δεν ξεκίνησαν καλά», αφού μαζί με τους ηγέτες Αγγλίας και Γαλλίας, Μ. Θάτσερ και Φρ. Μιτεράν, «ήθελαν να υπάρχουν δύο Γερμανίες». Ο Μπους, που στεκόταν με μπαστούνι, αναφέρθηκε στον Κολ «ως τον μεγάλο πολιτικό του 20ού αιώνα».


Η επόμενη «φιέστα» θα είναι στις 9 του Νοέμβρη όπου πρόκειται να παραστούν γνωστά φερέφωνα του ιμπεριαλισμού όπως ο Λεχ Βαλέσα, αλλά και οι ηγέτες όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ολοι αυτοί θα πανηγυρίσουν για την επανένωση της Ευρώπης. Αυτή και άλλες φιέστες που θα γίνουν στην ΕΕ, στη χώρα μας από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, έχουν ως κεντρικό μότο το «Γκρεμίζοντας τείχη - χτίζοντας γέφυρες», δηλαδή την Ευρώπη που ...επανενώθηκε. Ομως τα ταξικά τείχη που έχουν υψωθεί σήμερα με την καπιταλιστική παλινόρθωση είναι ακόμα μεγαλύτερα.


Μόλις χτες έγινε γνωστό ότι το 16% του πληθυσμού της ΕΕ ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην ίδια τη Γερμανία η ανεργία φτάνει το 9% στη Δυτική και 17% στην πρώην ΓΛΔ, χτυπιούνται εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιούνται η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Οι λεωφόροι της ...δημοκρατίας και της ελευθερίας σήμαναν για εκατομμύρια ανθρώπους, ιδιαίτερα νέους, αποκλεισμό, απόγνωση, περιθωριοποίηση, αύξηση του αλκοολισμού, της πορνείας, χιλιάδες εξαρτημένους από τα ναρκωτικά. Ολες δηλαδή τις «ελευθερίες» του καπιταλιστικού συστήματος, που η σοσιαλιστική κοινωνία, με τις όποιες αδυναμίες και προβλήματα, είχε εξαλείψει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στη συνείδηση των ανθρώπων, η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία καταγράφεται με θετικό τρόπο (οι άνθρωποι ζούσαν καλύτερα απ' ό,τι στη σημερινή ενωμένη Γερμανία), σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του περασμένου Ιούλη, κατά 57%. Αυτό είναι που οδηγεί στη σημερινή λυσσασμένη επίθεση των αστών, μικροαστών και οπορτουνιστών κατά της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στη ΓΛΔ και τις άλλες χώρες. Η κριτική προσέγγιση των λαθών, των αντιφάσεων και παρεκκλίσεων στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, υπό την πίεση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων, που κάνουν οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια μηδενισμού. Η προσφορά του σοσιαλισμού έχει καταγραφεί στην ιστορία και η θετική και αρνητική εμπειρία, που έχει συγκεντρωθεί, είναι σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ