Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ : Εμπιστοσύνη στη δύναμη μας για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 18 Οκτώβρη.

 Εμπιστοσύνη στη δύναμη μας για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 18 Οκτώβρη.

 
Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει, κοροϊδεύει, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα όταν θέλει να δείχνει ότι διαπραγματεύεται «σκληρά» με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων. Λέει ψέματα γιατί ήδη έχει συμφωνήσει με τα βάρβαρα μέτρα και το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων.

Πρωτοπορεί στον αντικομμουνισμό η ΕΡΤ !

Η ΕΡΤ χρησιμοποιεί «αμερικανικού» τύπου αντισοβιετική προπαγάνδα της δεκαετίας του '50 !

Η λυσσασμένη επίθεση του κεφαλαίου στο λαό δε συνοδεύεται μόνο από την καταστολή στους δρόμους, αλλά και από την καταστολή της σκέψης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΕΤ μετέδωσε την περασμένη Τετάρτη σε επανάληψη - προφανώς για να το εμπεδώσουμε - το αντισοβιετικό, αντικομμουνιστικό οπτικοακουστικό «πόνημα» υπό τον τίτλο «Γκούσταβ Κλούτσις - Η άνοδος και η πτώση ενός καλλιτέχνη».

Αφετηρία η απεργία της 18ης Οκτώβρη για ένα αγωνιστικό μπαράζ .

Γράφει ο 
Γιάννης Ελαφρός, εφημερίδα ΠΡΙΝ

Έτοιμοι να κτυπήσουν είναι πλέον οι «οικονομικοί δολοφόνοι» κυβέρνησης – τρόικας. Αφού πήραν το πράσινο φως από την Μέρκελ και τις ντιρεκτίβες από το Γιούρογκρουπ για την ανάγκη να έχουν κλείσει μέχρι 18 Οκτώβρη οι περικοπές των 14 δις και τα 89 διαρθρωτικά μέτρα, έρχονται πια -σαραβαλιασμένοι αλλά ντοπαρισμένοι από την ελληνική ολιγαρχία και την ΕΕ- να περάσουν το άγριο πακέτο.

Ή ΤΩΡΑ Η΄ΠΟΤΕ ! -ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.!


ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 
 
Η κυβέρνηση θα νομοθετεί τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Καταργούν τριετίες και όλα τα επιδόματα που προβλέπουν οι Συμβάσεις, διαμορφώνοντας για τον ιδιωτικό τομέα τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά.
Με βάση τον κατώτατο μισθό καθορίζεται και το ποσό ασφάλισης, άρα σύνταξη πείνας.
Επιβάλλουν δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τις λεγόμενες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τροϊκα στο εργασιακό & το νέο πακέτο μέτρων.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Στο σύγχρονο εργασιακό κολαστήριο της φτώχειας και της απόγνωσης οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν επιθετικά απορρίπτοντας όλα τα μέτρα και τα μνημόνια που τους επιβάλουν υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Γιατί και πώς χρησιμοποιούν τη «Χρυσή Αυγή».Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Η διασύνδεση και η στήριξη της «Χρυσής Αυγής» από κεφαλαιοκράτες ή ακόμα και δυνάμεις (πολιτικές ή/και οικονομικές) από το εξωτερικό είναι δεδομένες.

Τα δουλεμπορικά της γραφεία που στέλνουν πάμφθηνους εργάτες στους καπιταλιστές αυτό δείχνουν. Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα, μερίδα επιχειρηματιών πιστεύουν πως η «Χρυσή Αυγή περιόρισε κατά πολύ τον αριστερό ακτιβισμό, με ορατά αποτελέσματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για το πετρέλαιο θέρμανσης, 15/10/2012.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για το πετρέλαιο θέρμανσης 15/10/2012



Η νέα υπέρογκη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της άγριας ληστείας των λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια του πετρελαίου και τους καταδικάζει να μείνουν χωρίς θέρμανση το χειμώνα που έρχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους. Πρόκειται για απάνθρωπη επιλογή.


Έξω οι προστάτες-Όχι στους σωτήρες Η γενική απεργία, ρήγμα στην επίθεση με παλλαϊκό ξεσηκωμό!

Χαρακτηριστικά ιμπεριαλιστικής εισβολής είχε η επίσκεψη Μέρκελ σε μια ολοφάνερα κρίσιμη συγκυρία για το λαό και τη χώρα. Η Αθήνα, μια απαγορευμένη-νεκρωμένη ως το αεροδρόμιο (!) πόλη, με το λαό περικυκλωμένο και πολιορκημένο από χιλιάδες ΜΑΤ και κάθε είδους δυνάμεις ασφαλείας του συστήματος μέσα στους ελάχιστους δρόμους όπου «επιτρεπόταν» η παρουσία του. Τα κρατικά και άλλα ΜΜΕ συντονισμένα ολημερίς με τις έκτακτες ανάγκες της έκτακτης κατάστασης που κήρυξε το σύστημα και το καθεστώς της υποτέλειας. Η κυβέρνηση, το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό, οι επιφανείς οικονομικοί παράγοντες του τόπου διαταγμένοι και διατεταγμένοι να παρασταθούν, να προσφερθούν και να εκλιπαρήσουν-εκμαιεύσουν δήλωση της επικεφαλής του γερμανικού ιμπεριαλισμού, που θα … υπαινίσσεται ότι θα  τους βρει κάποιες δουλειές και ρόλους στη χώρα και στην περιοχή, ότι θα μπορούν να συνεχίζουν να ελπίζουν στις πλάτες των Γερμανών και των άλλων ιμπεριαλιστών της Ευρώπης που ηγούνται του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού τους, της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ : Δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων για τον επαναστατικό - κομματικό Τύπο.


Δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον επαναστατικό - κομματικό Τύπο, διοργανώνουν η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Νομαρχιακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ τις επόμενες δυο βδομάδες.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν προβολή βίντεο, φωτογραφικό υλικό, αφιέρωμα στον «Ριζοσπάστη» και έκθεση βιβλίου. Το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:
-- Τρίτη 16/10, στις 14.30, στα ΕΜΜΕ (Ιπποκράτους 7, 1ος όροφος, αίθουσα Α): «Τύπος και δημοσιογραφία: Πεδίο ταξικής πάλης». Ομιλητής: Παύλος Αλέπης, αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη».

Θέατρο : «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι».


Το έργο του Μπρεχτ «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι» κάνει πρεμιέρα, στις 19 του Οκτώβρη, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.


Ο Μπρεχτ, πάνω στα πρότυπα των επεισοδίων και των παλιών λαϊκών επών, στήνει μέσα σε μια ατμόσφαιρα ποιητικού λαϊκού πανηγυριού μια κωμωδία γεμάτη μουσική και χρώματα, προβάλλοντας τις ταξικές σχέσεις και διαφορές μιας κοινωνίας που ζει μέσα στο γαλήνιο τοπίο της φινλανδικής εξοχής.