Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Έρχεται η Τρόικα.Απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, νέα μέτρα στην ατζέντα της Δευτέρας.

Απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πιθανά νέα δημοσιονομικά μέτρα ξανά στο τραπέζι κυβέρνησης - τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας θα είναι στην Αθήνα τη Δευτέρα. 


Οι απολύσεις είναι στην κορυφή των συζητήσεων.

Οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ τη Δευτέρα το απόγευμα θα συζητήσουν το πλάνο των απολύσεων με το νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι «χαμένες ευκαιρίες» για τον λαό και το «νέο συμβόλαιο» του ΣΥΡΙΖΑ

Με μία προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος, την Δευτέρα 17/6, «κορύφωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ την κινητοποίησή του ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Παράλληλα με την συνάντηση των αρχηγών της πρώην τρικομματικής κυβέρνησης, όπου αναζητούνταν νέα επίπεδα συμφωνίας και συμβιβασμών για την προώθηση της επίθεσης στο λαό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έστησε μία προεκλογική συγκέντρωση «με τα όλα της». Από σκηνοθετική κάλυψη πλήθους και ανάλογο φωτισμό, μέχρι ελληνικές σημαίες διέθετε το σκηνικό, (Α.σ.Γ.: μέχρι και Κάρμινα Μπουράνα είχε, το κοριτσάκι έλειπε!) για να εμπεδωθεί η αντίληψη, ότι στις εκλογές βρίσκεται η μοναδική διέξοδος για όλα τα τμήματα του λαού που χτυπιούνται από την επίθεση της κυβέρνησης και των πιστωτών και μοναδική λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Οχι στο φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ
Οχι και στο ...δημοκρατικό!

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι διαφωνίες των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του απλού κόσμου, εστίασαν σε δυο πράγματα: στη μαζική απόλυση 2.600 υπαλλήλων της ΕΡΤ και στο ζήτημα δημοκρατίας που ανέκυπτε από τον τρόπο που δρομολογήθηκε το κλείσιμο από την κυβέρνηση και που βρήκε το συμβολισμό του στο ...μαύρο στις οθόνες μας.
Η ...δοσολογία ανάμεσα σε αυτά τα δυο μέτωπα άλλαζε από τα δεξιά προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Ακούγοντας κανείς τις τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ καταλάβαινε ότι αυτό που, ουσιαστικά, έλεγε ήταν, εντάξει να απολύσουμε κόσμο από την ΕΡΤ, αλλά όχι κι έτσι! Λίγο περισσότερο έβαζε το θέμα των απολύσεων η ΔΗΜΑΡ και λίγο περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όμως, εξακολουθούσε να θεωρεί το ζήτημα δημοκρατίας μείζον σε αυτή την υπόθεση. Από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ άκουγε κανείς πιο ταξικές τοποθετήσεις, που δεν έπαυαν, ωστόσο, να τονίζουν το μαύρο...

ΠΑΜΕ : Ανακοίνωση Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών για τη Χρυσή Αυγή.

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο βουλευτών της ναζιστικής συμμορίας θέλει να έρθει στο αμαξοστάσιο του Πειραιά για σήμερα το πρωί, εκφράστηκε η αντίθεση των περισσότερων συνάδελφων.