Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Σκοτεινές και επικίνδυνες λογικές επιστρατεύονται σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Προβοκατόρικο σκηνικό έντασης προετοιμάζεται από διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σαμαρά αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καλαμάτας. 

Οι ιστοσελίδες επικαλούνται πηγές της Ν.Δ. και της Αστυνομίας.
Οι προβοκατόρικες αυτές πληροφορίες, που θέλουν να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε «επεισόδια» αποτελούν μέρος ένας νοσηρού σχεδίου που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες του παρακράτους. Η Ν.Δ, μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση του λαού, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, την οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, προσπαθεί να στοχοποιήσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συσπειρώσει τις δυνάμεις της που φυλλοροούν.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο πάντειο πανεπιστήμιο.


Στις συνθήκες της κρίσης, έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα, το ΚΚΕ βάζει στον λαό το εξής ζήτημα:



Δυστυχώς δεν ζούμε όπως ζούσαμε πριν είκοσι και τριάντα χρόνια, όπου συγκεντρώναμε την προσοχή μας χωρίς να παραιτούμαστε απ' τον σοσιαλισμό, σε ένα πακέτο διεκδικήσεων που έλεγαν: 1.100, 1.400 ευρώ μισθό, ανεβάζαμε τη συλλογική σύμβαση γιατί ανέβηκαν οι ανθρώπινες ανάγκες, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόγραμμα εργατικής κατοικίας, οι παιδικοί σταθμοί να είναι δωρεάν, το επίδομα ανεργίας να είναι στο 80% του βασικού μισθού και κατευθύναμε τη δράση μας σε ένα μεγάλο πακέτο αιτημάτων προς τα εμπρός με ένα διαφορετικό συσχετισμό δύναμης.

Οσμή προβοκάτσιας στις 25 του Μάρτη;

 Ακροδεξιές οργανώσεις και Ενώσεις Εφέδρων ετοιμάζουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ώρα της παρέλασης


Ενα συνονθύλευμα από ακροδεξιά στοιχεία, που συστεγάζονται στις λεγόμενες Ενώσεις των εφέδρων, προπαγανδίζει την παρουσία του στο Σύνταγμα την 25η Μαρτίου, την ώρα της παρέλασης, με φρασεολογία και στόχους που αναπαράγονται αυτούσια στο διαδίκτυο από ιστολόγια αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» όλων των αποχρώσεων.
Στο χορό μπαίνει ανοιχτά και η γνωστή ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος», η οποία σε χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της εμφανίζει το κτίριο της Βουλής βαμμένο με στρατιωτική παραλλαγή κάτω από τον τίτλο «Εθνικό κράτος η μόνη λύση - Στην Ελλάδα και σήμερα ο λαός κάνει την αντίσταση και ο στρατός την επανάσταση».Στη βάση της πρώτης σελίδας, υπάρχει το κάλεσμα της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» υπό τον τίτλο: «Η ΚΕΕΔ ξανά μπροστά. Εκεί που πρέπει, στις 25 Μαρτίου οι έφεδροι καταδρομείς».

Οι «κρυφές» σχέσεις του κ. Μπαμπινιώτη με την Αμερικανική Πρεσβεία!


Τεράστια ικανοποίηση πρέπει να προκάλεσε στηναμερικανική πρεσβεία η 

τοποθέτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας,αφού, με 

βάση τα δικά τους λεγόμενα, έχει υπάρξει απόλυτα συνεργάσιμος στο παρελθόν.



Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που έχουν αποκαλύψει τα WikiLeaks, ο κ. Μπαμπινιώτηςείχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάντηση με στελέχη της πρεσβείας, κατά τη διάρκεια της οποίας «δέχτηκε με ενθουσιασμό τη βοήθεια των ΗΠΑ στην εφαρμογή ενός εθνικού συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια». Αν και ειδικός ο ίδιος σε θέματα εκπαίδευσης, αναζήτησε τα φώτα Αμερικανών.   

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με το PSI.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Η ολοκλήρωση του PSI δεν σημαίνει απομάκρυνση από τις πολιτικές λιτότητας, συμπίεσης των μισθών, κατάργησης του κοινωνικού κράτους, ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, χρεοκοπίας και πτώχευσης της κοινωνίας, για τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια. Σημαίνει αντίθετα συνέχιση αυτών των πολιτικών.
 Η ολοκλήρωση του PSI δεν καθιστά το δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο, αφού με βάση τις πιο αισιόδοξες ρεαλιστικές προβλέψεις για την ύφεση, τα επιτόκια και τα προβλεπόμενα δημόσια έσοδα, το δημόσιο χρέος θα ανέρχεται σε ποσοστό πολύ πιο πάνω από το 120% του ΑΕΠ το 2020.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τους πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης για το PSI.


«Είναι πρόκληση κυριολεκτικά και αδιαντροπιά να χειροκροτά και να πανηγυρίζει ο κ. 

Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και οι συν αυτώ. 


Η εξέλιξη η οποία υπάρχει, αφορά πριν απ' όλα στην προσπάθεια να κερδίσουν οι τράπεζες, να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα οι πιστωτές και η προϋπόθεση ήταν να αδειάσουν μέχρι τώρα την τσέπη του λαού. Υπονομεύουν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού για πάνω από 30 χρόνια και χάριν αυτού του περίφημου PSI θα αρχίσει νέα λεηλασία, από τον Ιούνιο και βάλε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων.



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.


Οι πανηγυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας δεν μπορούν πλέον να κρύψουν ότι το «κούρεμα» και η σχετική δανειακή συμφωνία συνοδεύονται από κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα πιο γρήγορη τροχιά βίαιης χρεοκοπίας και εξαθλίωσης. Η κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων είτε δέχονται να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» είτε όχι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επίθεσης που δεν έχει ημερομηνία λήξης.
Πραγματικά οφέλη υπάρχουν μόνο για την άρχουσα τάξη, τους εγχώριους και ξένους πιστωτές και τους τραπεζικούς ομίλους που διασφαλίζουν επιπλέον 30δις ευρώ μετά το πακέτο των 130δις € που έχουν ήδη εξασφαλίσει σε εγγυήσεις και ρευστό χρήμα.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για την ολοκλήρωση του PSI.


Προκλητικό σκηνικό θριάμβου στήνεται από την κυβέρνηση με αφορμή την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων (PSI). 

Ωστόσο πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο ο σημερινός, μη εκλεγμένος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, λίγες ημέρες πριν αναλάβει τη σημερινή του θέση, απέρριπτε, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ενέχει. “Οι απώλειες που θα υποστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι μη χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που κατέχουν ελληνικά ομόλογα θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα”, σημείωνε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος στις 23 Οκτωβρίου 2011 στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς...

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ : Προκλητική τροπολογία για ρύθμιση των χρεών τους.

Δεν μπήκε καν σε συζήτηση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η από κοινού   κατάθεσή της



Mε μία ανεπίτρεπτη τροπολογία, σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιχείρησαν χτες να ρυθμίσουν με προκλητικά ευνοϊκούς όρους τα χρέη των κομμάτων τους προς τις τράπεζες. Σε μια περίοδο του τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και την τοκογλυφική τακτική των τραπεζών, οι γραμματείς των δύο κομμάτων, Μ. Καρχιμάκης και Α. Λυκουρέτζος αντίστοιχα, που υπέγραφαν την εκπρόθεσμη τροπολογία, θέλησαν να περάσουν διατάξεις που είναι κομμένες και ραμμένες στα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα οποία χρωστάνε μεγάλα ποσά στις τράπεζες.

ΠΑΜΕ-Αποστολή με email Εκτύπωση Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Τα  στοιχεία που δημοσιοποίησε  η ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν το μεγάλο μακελειό που γίνεται. Ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες.     
Οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι τον Δεκέμβρη του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (2010) κατά 299.862(αύξηση 40,9%). Συνολικά 1.033.507, που ανέρχεται σε ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας 21,0%. Ιδιαίτερα η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για τη νεολαία. Έφτασε στο ζενίθ σε ποσοστό 51,1%. Και στις γυναίκες στο 25.3%.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ !


Επίθεση εξαπέλυσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης  εναντίον της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Βουλή για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Ο κ. Υφυπουργός δυσαρεστήθηκε γιατί η βουλευτής επεσήμανε ότι είναι τουλάχιστον οξύμωρο η Βουλή να τιμά την επέτειο των αγώνων των εργατριών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του Μνημονίου επιβάλλει την περικοπή των μισθών κατά 22% και καταδικάζει εργαζόμενους και εργαζόμενες στην φτώχεια.