Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές: Πρώτες σκέψεις… Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Εκλογές: Πρώτες σκέψεις…
H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή ήταν σαρωτική. Η ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταντ απεινωτική. Το ταπεινωτικό αποτέλεσμα για τον πάλαι ποτέ δικομματισμό, που αποτελεί ταυτόχρονα και ταφόπλακα για την φενάκη της μεταπολίτευσης – φενάκη που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να την επισφραγίσουν και με τη βούλα του ΔΝΤ – είναι μια νίκη του λαού. Το μήνυμα του λαού ήταν σαφές: Τέλος με τα Μνημόνια. Το ζητούμενο, φυσικά, παραμένει: Να μπει τέλος και στην πολιτική των Μνημονίων, όπως κι αν αυτά βαφτίζονται.

Δύο Ελληνες πιλότοι νεκροί σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.Συνολικά δέκα άτομα σκοτώθηκαν από την πτώση μαχητικού F16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εντός πίστας αεροπορικής βάσης.


Δύο Έλληνες πιλότοι και άλλα οκτώ άτομα σκοτώθηκαν χτες το απόγευμα, καθώς διθέσιο μαχητικό F16 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) κατέπεσε εντός πίστας στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όπου μετείχε σε ΝΑΤΟική άσκηση.

Φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε σε ισπανικά ΜΜΕ, από το αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε, μετά την κατάπτωση του ελληνικού μαχητικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απογείωσης, το ελληνικό F16 παρουσίασε απώλεια ώσης, δεν πήρε ύψος, έγειρε δεξιά και έπεσε πάνω σε άλλα, σταθμευμένα αεροσκάφη ή και σε υπόστεγο. Προκλήθηκε κόλαση φωτιάς και σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Αμυνας, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν δέκα νεκρούς και περιέθαλψαν δεκατρείς τραυματίες, επτά εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση λόγω εγκαυμάτων. Εγκυρα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο Ελληνες πιλότοι.

Eχέγγυο για την ενδυνάμωση των αγώνων του ελληνικού λαού η αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ.Συγχαρητήρια επιστολή του ΑΚΕΛ προς το ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια επιστολή του ΑΚΕΛ προς το ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα 



Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για τα ανοδικά αποτελέσματα του ΚΚΕ στις χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα. Στην επιστολή αναφέρονται τα πιο κάτω: «Από μέρους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ εκφράζω τα συγχαρητήρια μου για την εκλογική άνοδο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σαουδική Αραβία : Νέος μονάρχης, ίδια αντιδραστική πολιτική.

Κλείνοντας, για μία ακόμη φορά, τα μάτια στο αυταρχικό μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, δεκάδες ξένοι ηγέτες ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ μετέβησαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της χώρας, Ριάντ, αποτίοντας ύστατο αποχαιρετισμό στο βασιλιά Αμπντάλα που πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 90 ετών έπειτα από μακροχρόνια αναπνευστική λοίμωξη.


Οι δεκάδες ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που παρέστησαν στην κηδεία του Αμπντάλα είχαν προηγουμένως, με μηνύματά τους, εξυμνήσει τον «μεταρρυθμιστή», «ειλικρινή», «θαρραλέο» και με «αίσθημα ιστορικής ευθύνης» ηγέτη, αποσιωπώντας την ίδια ώρα τις βάρβαρες εκτελέσεις δεκάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών και τις φυλακίσεις εκατοντάδων αντιφρονούντων και γυναικών που τόλμησαν να παρακολουθήσουν αθλητικό αγώνα ή να οδηγήσουν μόνες τους αυτοκίνητο.