Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ομάδα της λεγόμενης περιφρούρησης, εκμεταλλευόμενη τη χαμηλή προσέλευση κόσμου και συνεπικουρούμενη από ακροδεξιούς, επιτέθηκε στο «Χώρο Αριστερά στη Πλατεία» με τραμπούκικες διαθέσεις σε όποιον βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα.
Φωνάζοντας ότι η αριστερά δεν έχει θέση στη πλατεία, έκαναν αλυσίδες, έσπρωξαν, χτύπησαν, αναποδογύρισαν τραπεζάκια, πέταξαν τις προκηρύξεις και με κοπίδι έσκισαν το πανό που έφερε το τίτλο του χώρου. Δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η περιφρούρηση δήθεν του «αυθόρμητου και του ακομμάτιστου» αλλά ο εξοβελισμός του οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιστέκεται στο σύστημα που τελικά υπηρετούν.
Με αυτήν τους την επίθεση αποδεικνύεται ότι οι δυνάμεις που, στο όνομα του ακομμάτιστου, συνεπικουρούσαν στην απαγόρευση παρέμβασης αριστερών οργανώσεων και σχημάτων, σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων άφησαν χώρο να πάρουν το πάνω χέρι αντιδραστικές δυνάμεις και να οδηγηθούμε σε αυτές τις καταστάσεις.
Καλούμε αριστερές οργανώσεις, συνδικαλιστικά σχήματα και σωματεία, συλλογικότητες γειτονιάς, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές ανέργων και όποιον άλλο θέλει να αντιδράσει δίνοντας πολιτική απάντηση στη προσπάθεια προβοκαρίσματος και άλωσης από αντιδραστικές δυνάμεις αυτού που γίνεται στη πλατεία, όσους θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα παρέμβασης αριστερών, εργατικών και άλλων συλλογικοτήτων και με όποιον τρόπο αυτές επιλέγουν, σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών", Γραβιάς 10 - 12 στα Εξάρχεια.

7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Το προπαγανδιστικό σποτ της κυβέρνησης - Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού.


Tο απολογιστικό-προπαγανδιστικό σποτ-βίντεο που κυκλοφόρησε η κυβέρνηση για τους 20 πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας και χρηματοδοτήθηκε από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, όχι μόνο αποτελεί προκλητική προπαγάνδα αλλά αποτελεί έμπρακτη αποτύπωση της απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από την κοινωνία. Η ιδέα ότι σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα και η παρουσίαση σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία ως ήδη λυμένων με τις πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης, καταδεικνύουν ότι κάποιοι στην κυβέρνηση εξακολουθούν να πιστεύουν ότι παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα  μπορούν να πείσουν για ακόμη μια φορά τους Έλληνες ότι δεν βιώνουν καθημερινά το αδιέξοδο και την κατάθλιψη αλλά ζουν σε μια χώρα που προοδεύει.

Κόντρα Μπουτάρη- Μ. Θεοδωράκη για την Πλ. Αριστοτέλους.




Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η αιτία που ώθησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να μην επιτρέψει στον Μίκη Θεοδωράκη να πραγματοποιήσει την ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους, γεγονός που έγραψε από νωρίς η zougla.gr.



Δεν παραχωρεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Πλατεία Αριστοτέλους για τη συγκέντρωση που καλεί το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη, στις 7 το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου, αντιπρότεινε δε την παραχώρηση της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα του Βενιζέλου) ή της νέας Παραλίας, γύρω από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε. για τις εκδηλώσεις λαϊκής αγανάκτησης



Είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του.
Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή  στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, για να αντιμετωπίσει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να βγάλει σωστά συμπεράσματα, να κατανοήσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, του χρέους, των κλιμακούμενων μνημονίων, να δει καθαρά ότι οι υπεύθυνοι είναι η πολιτική, τα κόμματα και η ΕΕ που υπηρετούν την κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

(7/6/2011) ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο λαός παίρνει την υπόθεση στα χέρια του.



Η συγκλονιστική κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον αγωνιζόμενο λαό, αγανακτισμένο και αποφασισμένο, που παίρνει την υπόθεση στα χέρια του.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου τος ΣΥΝ, σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο



Σε ένα νέο ρεσιτάλ ανευθυνότητας και κινδυνολογίας ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε απροσδιόριστο χρόνο, με ασαφή γενικόλογα ερωτήματα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά προσπάθεια αποφυγής των πραγματικών διλημμάτων. Αλήθεια η ενδεχόμενη πρόταση για δημοψήφισμα θα σήμαινε και αναβολή της ψήφισης των νέων μέτρων και του μνημονίου ή αποτελεί μια ακόμα επικοινωνιακή πιρουέτα εκ μέρους της κυβέρνησης; Τα παιχνίδια με τη φωτιά και τη  δημοκρατία πρέπει να σταματήσουν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη θέση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα και τις αντιδράσεις στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.


Η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τον πιο μεγάλο εκβιασμό προκειμένου να τρομοκρατήσει και να υποτάξει το λαό.
Ταυτόχρονα τα γνωστά κόλπα παγίδευσης και αποπροσανατολισμού με τις δήθεν διαφοροποιήσεις βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, την καλύτερη διαπραγμάτευση του μνημονίου που προτείνει η ΝΔ και άλλοι δίνουν και παίρνουν. Ο λαός δεν πρέπει να χάνει χρόνο. Οργάνωση στα εργοστάσια και στις συνοικίες και αντεπίθεση για να αποκρουστεί η νέα βάρβαρη επιδρομή, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στις 9 Ιούνη, στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11 το πρωί !



Συνάδελφοι.
Κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιχειρούν να ξεπουλήσουν στα μονοπώλια ότι έχει απομείνει από στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της παραγωγής.
Οι επιχειρήσεις των πρώην ΔΕΚΟ γιγαντώθηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, δημιούργησαν τις αναγκαίες υποδομές για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποτέλεσαν την προωθητική ισχύ για την απογείωση της παραγωγής του πλούτου. Ένας πλούτος που έγινε κτήμα μιας κοινωνικής μειοψηφίας που παρασιτοβιεί σε βάρος του ανθρώπινου μόχθου. Παρόλα αυτά, στο έδαφος της κρατικομονοπωλιακής ιδιοκτησίας στους τομείς ζωτικής σημασίας, οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες κατόρθωσαν να αποσπάσουν κατακτήσεις που βελτίωσαν σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο, όπως μειωμένα τιμολόγια, επαρκή δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, παρά τις όποιες ελλείψεις, σταθερές τιμές στα εισιτήρια για τις Μεταφορές για πολλά χρόνια, κ.ά.

Έριξαν αυγά σε βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ στη Λάρισα.



Μία μικρή ομάδα νεαρών βγήκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατευθύνθηκε προς την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, βουλευτή Αστέριου Ροντούλη και του έριξαν αυγά. 

Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ιατρική Σχολή. Ο βουλευτής βρίσκονταν με παρέα φίλων σε κεντρικό καφέ της πλατείας και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο συμβάν.

Πηγή:www.newsit.gr

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων»-Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Συνεχίστηκαν προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» πολίτες στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι συγκεντρώσεις της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα, ενώ το κάλεσμα ήταν πανευρωπαϊκό. Και αυτή τη φορά, στο Σύνταγμα, κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δω», «Κλέφτες - κλέφτες», «προδότες» και χειρονομίες προς το μέρος του Κοινοβουλίου. Υπήρχε αναρτημένο πανό που έγραφε: «Σκασμός, τώρα μιλάει ο λαός» και «300 κρεμάλες», ενώ ένα άλλο πανό έγραφε «Η χούντα δεν έφυγε το '73».Ταυτόχρονα, υπήρχαν αρκετά άτομα που ύψωναν πλακάτ που έγραφαν: «Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα» και «Ολα τα κόμματα ανήκουν στο ίδιο σύστημα».
Phasma

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Ντρόπη και αίσχος στους ξεδιάντροπους τοπικούς υπηρέτες του κεφαλαίου.


Ποιος είναι αλήθεια ο ρόλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου. Ενός συμβουλίου που σιωπά συστηματικά για τόσα και τόσα τοπικά μα και κεντρικά σημαντικά θέματα, αλλά επιμελώς φροντίζει να καταγγέλει αφίσες που προπαγανδίζουν αγωνιστικές και εργατικές κινητοποιήσεις; Εκείνοι που ουδέποτε κατήγγειλαν την ανθρωποκτόνα πολιτική που εφαρμόζεται. Ποια σκοπιμότητα άραγε κρύβεται πίσω από εκείνους που επί της ουσίας στηρίζουν την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων των σφουγγοκωλάριων υπηρετών του κεφαλαίου με αυτές τους τις πράξεις. Ας τοποθετηθεί λοιπόν το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, μα και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και ειδικά εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες προέβησαν στην εν λόγω καταγγελία εναντίον του ΚΚΕ και απειλούν και οποιονδήποτε άλλο προβεί σε ανάλογες ενέργειες αφισοκόλλησης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τους συμβασιούχους διδάσκοντες ΠΔ 407 και τους επιστημονικούς-εργαστηριακούς συνεργάτες των ΤΕΙ



Με πρόσφατο έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας αναγγέλλει στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό διδασκόντων, ότι το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα στερηθούν των πολύτιμων υπηρεσιών των συμβασιούχων που απασχολούνται στα τμήματα αυτά.
Το Υπουργείο παριστάνει ότι ξεχνάει ότι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στα τμήματα αυτά καλύπτουν οργανικές τους ανάγκες και ότι δεν επελέγησαν ούτε για να διδάξουν «εξωτικά» γνωστικά αντικείμενα, ούτε για να βολευτούν οι ημέτεροι. Εισάγοντας το κριτήριο του μεγέθους και αγνοώντας ουσιαστικά κριτήρια, όπως είναι αυτά των συγκεκριμένων αναγκών κάθε επιστημονικής ειδίκευσης, το Υπουργείο προετοιμάζει μελλοντικές «εκκαθαρίσεις».