Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Μανόλη Γλέζου με τον Μίκη Θεοδωράκη.


Σήμερα στις 7:30 μμ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανόλης Γλέζος επισκέφθηκαν στο σπίτι του τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου είχαν συνάντηση μαζί του παρουσία του καθηγητή συνταγματολόγου κ. Κασσιμάτη.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μίκης Θεοδωράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα 8-5-2012 .

(Ορθή επανάληψη)
Ζητώντας εκ των προτέρων συγνώμη πόσταρα χωρίς προσοχή μια παλιότερη ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , που ανέβασε κατά λάθος  με σημερινή ημερομηνία η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος για λίγα λεπτά. Η ορθή ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:


Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις  με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.
Πέρα από το θεμελιώδες γεγονός ότι μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα - πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε σαν να μην υπάρχουν, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ για τη Χρυσή Αυγή




Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα στελέχη της έδωσαν το πρώτο δείγμα του πώς εννοεί η «Χρυσή Αυγή» την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Λειτουργώντας σαν μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους.
Πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Μιχαλολιάκος τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των Μέσων, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα ΜΜΕ δεν ήταν της αρεσκείας τους και στη συνέχεια διέταξαν με απειλητική φωνή τους δημοσιογράφους:

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Ο διεθνής αντίκτυπος των ελληνικών εκλογών




του Δημήτρη Πανταζόπουλου



«Η κατάρρευση των δύο κομμάτων που στήριξαν την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές θέτει αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εντός της ευρωζώνης»

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Άσχημες ειδήσεις για την Ευρωζώνη, στις ελληνικές εκλογές ενισχύθηκαν σημαντικά οι πολιτικές δυνάμεις που απορρίπτουν τα μέτρα μεταρρυθμίσεων»
Deutsche Welle

«Μεγάλη ενίσχυση των ριζοσπαστικών δυνάμεων, σε κίνδυνο το πρόγραμμα λιτότητας»
Spiegel


Αυτό είναι το μήκος κύματος που κινείται το σύνολο των ΜΜΕ της άρχουσας τάξης, διεθνώς, όσον αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

Διαβάστε τι αναφέρουν Βρετανικές εφημερίδες για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και γενικά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη


Χρυσαυγίτες πανηγυρίζουν το 7 % στην Θεσσαλονίκη
Photograph: Grigoris Siamidis/Reuters
Την ανησυχία τους για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε Ελλάδα και Γαλλία εκφράζουν σε άρθρα τους Βρετανοί δημοσιογράφοι.
Σε άρθρο της Independent, ο δημοσιογράφος Πίτερ Πόπαμ κάνει λόγο για "κίνδυνο μόλυνσης της πολιτικής ζωής σε όλη την Ευρώπη", σημειώνοντας πως ακροδεξιά κόμματα αναδεικνύονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Φινλανδία, στη Νορβηγία, στην Ουγγαρία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, απειλώντας να αποκτήσουν πολιτική εξουσία ή να παίξουν τον δικό τους ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
"Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ένας ξεκάθαρος οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ, τον οποίο έχει αποκαλέσει ως "μια μεγάλη προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας, ενώ υιοθετεί τον ναζιστικό χαιρετισμό και μια παραλλαγμένη εκδοχή της σβάστικας ως το έμβλημα του κόμματος του", γράφει.

Συνέντευξη Τσίπρα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.-Σε σχέση με πιθανή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει «δεν είναι εφικτή με αυτούς τους ηγέτες και όσο το κόμμα στηρίζει τα Μνημόνια. Αν όμως κάποιος πεισθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονικό πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι να τον δεχθούμε».




«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά θέλω μορατόριουμ για το χρέος» δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τα Μνημόνια» και προσθέτει: «Είμαι ακόμη έκπληκτος, αν και τις τελευταίες ημέρες είχαμε καταλάβει ότι η αποδοχή του κόσμου αυξανόταν. Ο ελληνικός λαός είπε όχι στο Μνημόνιο».
Αναφορικά με τα «επόμενα βήματα και τα μηνύματα προς την Ευρώπη», τονίζει ότι «το πρώτο, είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Νίκος Μπογιόπουλος : Λόγω, ακριβώς, των «ειδικών συνθηκών».


Κάποιοι, πριν από τις εκλογές και εντονότερα τώρα, μετά τις εκλογές, αναφέρονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα, όπως σημειώνουν, διέρχεται «ειδικές συνθήκες».

Προσθέτουν ότι βάσει αυτού του λόγου, των «ειδικών συνθηκών», θα πρέπει να καθοριστεί και η στάση των πολιτικών κομμάτων.
Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι «ειδικές συνθήκες»:
*
Η βαρβαρότητα, με τη μορφή της λιτότητας, της αντιλαϊκής αγριότητας, του εργασιακού μεσαίωνα, που εξαπλώνονται στην Ευρώπη, στην Αμερική και στον κόσμο ολόκληρο, είναι το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας κρίσης.
Αλλά, όπως άλλωστε παραδέχονται οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες και τα πολιτικά τους όργανα, αυτή η κρίση έχει όνομα: Πρόκειται για βαθιά και παρατεταμένη
καπιταλιστική κρίση.

Ποιοι και γιατί φούσκωσαν τη «Χρυσή Αυγή».


Άρθρο του Ριζοσπάστη



Εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, χτες, μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, αλλά και των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων που έδειχναν τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και την είσοδό της στη Βουλή, μιλούσαν και κραύγαζαν για την ενίσχυση της ακροδεξιάς. Πρέπει να θυμίσουμε ότι το φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» το ήθελαν και το θέλουν τα ίδια τα αστικά κόμματα και το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι ένα χρήσιμο χαρτί τους που ιστορικά το ρίχνουν στο τραπέζι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Και μάλιστα, στη σημερινή συγκυρία, αυτό το μόρφωμα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφανίστηκε σε συνθήκες ακραίου και χυδαίου αντικομμουνισμού που έφτασε στο σημείο να βάζει ζήτημα νομιμότητας για το ΚΚΕ, ακόμα και εξίσωσης και ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού. Θυμίζουμε μόνο δύο περιπτώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



Δευτέρα 7 Μαΐου 2012
Συνεχίζεται και εντείνεται η αστάθεια και αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την αποδόμηση του πολιτικού συστήματος διαχείρισης, που ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις ιδιαίτερα πριν από ένα χρόνο. Επίσης, αναδεικνύει τη μεγάλη υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ και την αποστοίχιση μεγάλου τμήματος των μαζών και από τα δύο -μέχρι πρότινος- κυρίαρχα, μεγάλα αστικά κόμματα.
Ενδεικτικό του μεγάλου τρανταγμού που πέρασε και περνάει το αστικό πολιτικό σύστημα είναι ότι, για πρώτη φορά, η φθορά τού ενός πυλώνα του πολιτικού συστήματος δεν μετατράπηκε σε ενίσχυση του άλλου πυλώνα. Η φθορά έπληξε και πλήττει και τα δύο κόμματα του συστήματος, γεγονός που απελευθερώνει πολλές δυνάμεις και δημιουργεί πολλά ρήγματα που δεν κινούνται απαραίτητα σε ίδια κατεύθυνση και που θα επιδιωχθεί να καλυφθούν από δυνάμεις με όχι απαραίτητα ίδιες αφετηρίες. Η περίπτωση της ενίσχυσης του νεοναζισμού στη χώρα μας και η είσοδός του στο κοινοβούλιο είναι αρκετά ενδεικτική για το πώς μια αντιδραστική και βάρβαρη πολιτική μπορεί να τροφοδοτήσει τέτοια φασιστικά ρεύματα τα οποία όχι μόνο δεν ανταγωνίζονται τις κυρίαρχες πολιτικές, αλλά τις πριμοδοτούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 6ης/5/2012.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ



Ο ελληνικός λαός έδωσε σήμερα με την ψήφο του μια περήφανη απάντηση στους ξένους δυνάστες-τοκογλύφους, στους εκβιασμούς τους και στα ελληνόφωνα φερέφωνά τους, πολιτικούς, ΜΜΕ κ.λπ. Το ΑΣΚΕ χαιρετίζει το εκλογικό αποτέλεσμα και τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στην καταδίκη των μνημονίων. Στην καταδίκη αυτή συνέβαλε και το ΑΣΚΕ, με τις μικρές του δυνάμεις, παρότι δε συμμετέσχε στις εκλογές.
Το καθεστώς κατοχής που επέβαλαν στην πατρίδα μας δεν είναι αποδεκτό πλέον και η πολιτική των μνημονίων δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Φώτης Κουβέλης,Δημοκρατική Αριστερά:Προσήλωση στην ΕΕ και τη σοσιαλδημοκρατία.


Προσήλωση στην ΕΕ και τη σοσιαλδημοκρατία



Τη στοχοπροσήλωσή του στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, στις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα, απογειώνοντας ταυτόχρονα τις αυταπάτες για μια προοδευτική πολιτική «με ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες», που δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στον καπιταλισμό «με σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος». Για την επόμενη μέρα, είπε: