Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

MOODY'S: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ, ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την www.iskra.gr

Αναδημοσίευση από www.iskra.gr


S&P: 'ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ' ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2011!
ΕΡΕΙΠΙΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ!
Οι απαράδεκτες συμφωνίες της 21ης Ιουλίου και στη συνέχεια η διμερής συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας, αντί να κατευνάσουν τις αγορές, όπως επεδίωκαν, προκαλούν την όλο και σφοδρότερη αντίδρασή τους.
Ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Moody's, ξεκινώντας από τη δική του οπτική των κεφαλαιαγορών, αντιμετωπίζει και αυτός ως καταπέλτης την επαίσχυντη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων (ενεχύρων ουσιαστικά) από την πρώτη στη δεύτερη, στα πλαίσια τουπρογράμματος τροϊκανής χρηματοδότησης της χώρας μας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το θάνατο του πυροσβέστη Κωνσταντίνου Καστρή


Ο τραγικός θάνατος του 49χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Κωνσταντίνου Καστρή εν ώρα καθήκοντος μας γεμίζει με θλίψη, αλλά και με ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια των πυροσβεστών.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου πυροσβέστη πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, σε μια περίοδο που οι ανεπάρκειες σε προσωπικό και μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης, δεν προβληματίζουν επαρκώς την Πολιτεία.

ΛΙΒΥΗ- Αντιστέκονται σθεναρά οι δυνάμεις του Καντάφι στις επιθέσεις των ανταρτών.Οι εξεγερμένοι ελέγχουν πάντως το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας που διεξάγονται σκληρές μάχες.


Σε απόσταση αναπνοής οι εξεγερμένοι από το συγκρότημα του Καντάφι - Σκληρές μάχες, με τους υπερασπιστές του Συνταγματάρχη να αντέχουν... Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε οτι έπεσε στα χέρια των ανταρτών ο σωματοφύλακας του συνταγματάρχη Καντάφι την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει! Όπως μεταδίδεται, οι εξεγερμένοι ελέγχουν το 95% της Τρίπολης. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για να τους παραδοθεί ο γιός του Καντάφι, Σαιφ Αλ Ισλάμ.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή απεργία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό


Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολιτικά την αυριανή απεργία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό για να παραμείνουν στον κανονισμό βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων οι σερβιτόροι, καμαριέρες, μάγειροι, ζαχαροπλάστες, ψήστες και λαντζέρηδες. Η κυβέρνηση, σε συμφωνία με την τρόικα, προωθεί την εξαίρεσή τους παρότι οι συνθήκες εργασίας τουw όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά έχουν ιδιαίτερα χειροτερέψει.

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα Real News.



Αλλαγές όντως πρέπει να γίνουν, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στην ύφεση, στην ανεργία και τη φτώχεια.
Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας των αδύναμων στρωμάτων, ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών μέσα από ένα ορθολογικό φορολογικό σύστημα που θα εμπεδώνει ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες, καθώς και ότι πρέπει να εκκινήσει άμεσα η αναπτυξιακή διαδικασία.

48ωρη πανελλαδική απεργία από τους γιατρούς

Την έναρξη κινητοποιήσεων όλων των ιατρικών κλάδων, με την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής πανελλήνιας πανιατρικής απεργίας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Οι γιατροί όλων των κλάδων αποφάσισαν να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Έκκληση 902 πανεπιστημιακών του εξωτερικού: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια


Τεράστια και άμεση ήταν η ανταπόκριση της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας στην έκκληση των Ελλήνων πανεπιστημιακών οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που κατεδαφίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ήδη 902 πανεπιστημιακοί του εξωτερικού συντάσσονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους εναντίον της προτεινόμενης από την κυβέρνηση μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα κλονίσει την ερευνητική και διδακτική προοπτική των ελληνικών πανεπιστημίων και θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη ΝΕΤ και τους δημοσιογράφους Αννέτα Καββαδία και Διονύση Μποτώνη.


Για την κρίση



«Πείτε μου, όχι τώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αλλά ας πάρουμε τη σύγχρονη περίοδο από τη συνθήκη του Μάαστριχ και μετά, πού το ΚΚΕ έχει πέσει έξω; Θα έλεγα ότι και ταχύτερα απ’ ότι προβλέπαμε ή μπορούσαμε να προβλέψουμε, τα γεγονότα μας επιβεβαίωναν.
Η κρίση δεν είναι γενικά και αφηρημένα συστημική. Αυτοί που λένε ότι η κρίση είναι συστημική, σε τελευταία ανάλυση μένουν στο εποικοδόμημα. Επομένως, ό,τι συναντάμε σήμερα είναι αναπόφευκτο, όχι για το λαό, αλλά για τους διαχειριστές της κρίσης του καπιταλισμού.
Ευρωομόλογο βρίσκουν; Είναι και αυτό μια μορφή δανεισμού. Υπάρχουν αντιθέσεις. Ο καπιταλιστικός κόσμος δεν είναι ενιαίος. Είναι ενιαίος μόνον όσον αφορά στην επίθεση εναντίον των λαών. Υπάρχουν ανταγωνισμοί και πάρα πολύ σκληροί. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Real News.


Η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού καταδεικνύει το μέγεθος της απόστασης που χωρίζει αυτόν και την κυβέρνησή του από τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη. 
Αναφέρεται στη λαϊκή εντολή και απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ  από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τη λαϊκή εντολή, υλοποιώντας τις πιο ακραίες και αυταρχικές επιθέσεις εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, χάνοντας κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνική στήριξη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στη REAL NEWS



Αυτό που αποδεδειγμένα θέλει ο πρωθυπουργός, είναι, με κάθε τρόπο και κάθε κόστος για το λαό, να σώσει την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Το ίδιο επιθυμούν και οι ηγεσίες της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος. Το ζήτημα είναι ο λαός, με τη δράση και την ψήφο του, να απορρίψει τη συναίνεση, να μη διαλέξει ποιος ή ποιοι θα συνεχίσουν τη σφαγή των δικαιωμάτων του, αλλά να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης.

Χρεοκοπία μέσα στο 2011 βλέπει η Standard & Poor's.


Σφίγγει τη μέγγενη η Standard & Poor's, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχός της υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει έως το τέλος του έτους.
Από το Πεκίνο, ο Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του διεθνούς οίκου, συνέδεσε τις εκτιμήσεις του με τις αποφάσεις τις συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Αβάσταχτη ελαφρότητα παραδειγμάτων και χρησμών:«εάν η Ελλάδα είχε προσχωρήσει στις χώρες του κομμουνισμού - εννοώντας την ΕΣΣΔ και τις Λαϊκές Δημοκρατίες - τώρα θα ήταν σαν την Αλβανία».



Μια από τις πλέον διαδεδομένες ατάκες του συρμού είναι κι αυτή που λέει πως «εάν η Ελλάδα είχε προσχωρήσει στις χώρες του κομμουνισμού - εννοώντας την ΕΣΣΔ και τις Λαϊκές Δημοκρατίες - τώρα θα ήταν σαν την Αλβανία».
1) Ανεξάρτητα από το πόσο και πώς αντιλαμβάνονται τα ιστορικά προβλήματα και την πορεία αυτής της χώρας. 2) Ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνονται τη σχέση μεταξύ του κομμουνισμού ως τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, δηλαδή κοινωνικού συστήματος, και την κυβέρνηση μιας χώρας από ένα κομμουνιστικό κόμμα. Η ατάκα αυτή καθεαυτή δείχνει τη βαθύτατη άγνοια όσων την ισχυρίζονται σε βαθμό έσχατης βλακείας. Είναι τοις πάσι γνωστή η άρρηκτη σχέση μεταξύ ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος και των συγκεκριμένων αιτιών που το δημιουργούν. Είναι αυτό που λέγεται «αίτιο και αποτέλεσμα», «αίτιο και αιτιατό».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.Για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Ικαρία.



Στις 15/7/2011 η  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφάσισε να παραχωρήσει άδεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην Ικαρία στην εταιρία ΙΚΑΡΟΣ- ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου. Πρόκειται για μια γιγαντιαία εγκατάσταση αφού προβλέπεται να εγκατασταθούν 110 ανεμογεννήτριες με συνολική ισχύ 330 Mwh. Θα καταλάβουν και θα εκτείνονται σε όλη την κορυφογραμμή της Ικαρίας. 
Για το ΚΚΕ, υπάρχει ένα βασικό κριτήριο αξιολόγησης κάθε ενεργειακής πολιτικής και συνολικά και σε επιμέρους τομείς της, όπως εν προκειμένω της αιολικής ενέργειας. Είναι το πώς απαντά κανείς στο κεντρικό ερώτημα, αν η αυτή η ενεργειακή πολιτική θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες ή την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Αν θα έχουμε μια πολιτική που θα οδηγεί στο να κατοχυρώσει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό ή, αντίθετα, την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα.

Έστρωσαν κόκκινο χαλί για τον Πρόεδρο της Βόρειας Κορέας (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας)Κιμ Γιονγκ-Ιλ στη Ρωσία.



Η Ρωσία έστρωσε σήμερα(σ.σ.χτες) το κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην περιφέρεια του Αμούρ (άπω ανατολή) όπου επισκέφθηκε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, πριν συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 


Έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, ο Κιμ άρχισε χθες Σάββατο την επίσκεψή του στη Ρωσία, η οποία περιβάλλεται από μυστήριο. Είναι μια από τις σπάνιες εξόδους του βορειοκορεάτη ηγέτη από τη χώρα του.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους


Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή την απεργία στον κλάδο την Τρίτη 23 Αυγούστου
 
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τρίτη 23 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό με αιχμή την υπεράσπιση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στον κλάδο.
Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων θα γίνει στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στηΘεσσαλονίκη, στις 9 π.μ., μπροστά από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς».
Ο «Ρ» δημοσιεύει συνέντευξη με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, για τη σημασία αυτής της απεργίας και την προσπάθεια εργοδοτών και κυβέρνησης να την υπονομεύσουν: