Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Με αφορμή την υποτιθέμενη επίδειξη αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς από τους χρυσαυγίτες.

Με αφορμή την επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν ξεκινήσει μια σειρά δημοσιευμάτων και σχολίων στο διαδίκτυο που συγκλίνουν σε ένα πράγμα. Την απαξίωση των απεργών και του αγώνα τους, τη συκοφάντησή του. Φτάνουν κάποιοι στο σημείο να καλούν σε σταμάτημα του κινήματος αλληλεγγύης και να χαρακτηρίζουν τους χαλυβουργούς περίπου μικροαστούς βολεμένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθουλάκος τους και τίποτα άλλο! Έτσι απλά για ανθρώπους που έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, που στο όνομα της αξιοπρέπειάς τους δεν διστάζουν να ρισκάρουν το μέλλον τους επιλέγοντας την ενδεχόμενη ανεργία αλλά με ψηλά το κεφάλι και όχι με τον τρόπο που θέλουν τα αφεντικά. Κριτικές από ανθρώπους που μέχρι τώρα θεωρούσαν ότι η εργατική τάξη δεν υπάρχει και ότι η "άλλη κοινωνία" θα έρθει από φωτισμένους όλων των τάξεων!!! Κριτικές από ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ακριβώς αυτό που θέλουν οι αστοί να περιορίσουν έως και να εξαφανίσουν είναι αυτό που αποκαλούν απαξιωτικά "μισθουλάκο".

Κοροϊδεύουν και τρομοκρατούν-«Τελείωσε η πλάκα. Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας...» κραύγαζε εν εξάλλω ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Τελείωσε η πλάκα. Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας...» κραύγαζε εν εξάλλω ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το νέο μνημόνιο. Μόνο που δυο χρόνια πρωτοφανούς λεηλασίας σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δε συνιστούν «πλάκα», ούτε κανένας γελάει μ' αυτήν. Δυο χρόνια ο λαός γίνεται αποδέκτης ενός οργίου εκβιαστικών διλημμάτων, τρομοκρατίας, καταστροφολογίας προκειμένου να επιτευχθεί η υποταγή του στη βαρβαρότητα όπου τον έχουν ρίξει. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο εκβιασμός εκτινάχτηκε στα ύψη, απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό, απ' τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απ' τους βουλευτές τους στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο παπαγάλος του ΠΑΣΟΚ στο MEGA Μανώλης Καψής είπε ότι ο Τσίπρας μοιάζει με φασίστα ! Απαντά ο Matrix1917

«Απίθανη δηλωση Τσίπρα. Καποιοι που μας κυβερνούν δεν ειναι έλληνες… Ποσο μοιάζει με τους φασίστες. Θα ζητήσει και πιστοποιητικό;».


Αυτό  έγραψε ο πράσινος παπαγάλος του MEGA στο twitter.Ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ βγάζει γλώσσα και προσβάλλει έναν πολιτικό αρχηγό που έχει συγκρουστεί με τους ακροδεξιούς και ρατσιστές πολλές φορές.

Αντιθέτως ο Καψής έγλειφε τον Καρατζαφύρερ και το ΛΑΟΣ για χάνει ποσοστά η ΝΔ και να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία.Πιστό κομματόσκυλο ο Καψής έχει ευθύνες για την χρεοκοπία του λαού.Πιστός αντικομμουνιστής δηλητηρίαζε από την θέση του τον λαό με ψέματα για την αριστερά.Μία για το ΚΚΕ μία για τον ΣΥΝ.

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από γραφεία του ΙΚΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ και συνταξιουχικών οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις ασφαλιστικές παροχές και στις συντάξεις.
Το πρωί, η "Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς" έκανε παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Πόντου, για επανασύνδεση ρεύματος σε οικία οφειλέτριας, χαμηλοσυνταξιούχου του ΟΓΑ, που είχε δηλώσει αδυναμία να πληρώσει το ρεύμα.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις νέες περικοπές στις συντάξεις



Το νέο σφαγείο που περνούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την ώρα που ετοιμάζουν το ακόμα χειρότερο, αποδείχνει ότι η χρεοκοπία του λαού είναι ανεξέλεγκτη. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό με την εξαθλίωση που φέρνει η πολιτική τους, η ΕΕ, το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν.

Δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και την προοπτική να εγκριθεί το PSI


Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά, σήμερα με την απόφαση τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος  να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να διασωθούν. Τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούρια.

Σχόλιο του KKE για τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου & το Γιουρογκρουπ (20/2/2012)

 
Η θέση του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει ό,τι θυσίες απαιτούνται για να μείνει η χώρα στην ΕΕ, εκφράζει την επιθυμία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα το αποδεχτούν είναι σαν να υπογράφουν την καταδίκη τους. Για να βγει ο λαός από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία πρέπει να απαντήσει:

ΜΕ ΚΟΛΠΟ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

 
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν καταπληκτικό το στήσιμο του κόλπου μείωσης τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χωρίς να προλάβουν όχι μόνο να αντιδράσουν, αλλά ακόμη και να συνειδητοποιήσουν οι δυστυχείς συνταξιούχοι πώς η κυβέρνηση λεηλάτησε ένα ακόμη τμήμα του γλίσχρου εισοδήματός τους. Ούτε «κιχ» δεν έβγαλαν τα περίπου 300.000 θύματα των νέων περικοπών.
Η σύλληψη της τακτικής και η σκηνοθεσία υλοποίησής της υπήρξαν αριστοτεχνικές.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.


Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης:

Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης: Δεν χρειάζεται να «γίνετε Έλληνες» για να συμπαρασταθείτε στο λαό της Ελλάδας. Σας καλούμε να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό μας, τη δικτατορία των  μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα που τα υπηρετούν.