Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μόνο όταν αλλάξει χέρια η εξουσία στην Ελλάδα, μπορεί να υπάρχει ελπίδα για το λαό - Αποσπάσματα από την εισηγητική τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου





Στην εισηγητική της τοποθέτηση, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Δεν έχω να σας παρουσιάσω ένα χοντρό προεκλογικό πρόγραμμα, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα. Το ίδιο θα γίνει και στην Αθήνα, όταν δίνουμε συνεντεύξεις. Το λέω αυτό, γιατί ακούω ότι όλα τα κόμματα επεξεργάζονται το προεκλογικό τους πρόγραμμα, να το "επικοινωνήσουν", όπως λένε, με το λαό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και προεκλογικό πρόγραμμα. Τι είναι όμως αυτό το πρόγραμμά μας; Αυτό που 365 ημέρες παλεύουμε για το λαό, για την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους φτωχούς "επιχειρηματίες", τις γυναίκες, τους νέους, είτε εργάζονται, είτε σπουδάζουν.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ Public Issue για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22,5 %-ΠΑΣΟΚ 15,5 %- ΣΥΡΙΖΑ 12,5 %-ΚΚΕ 12 %- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 12 % -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,5 %.Του Matrix1917

http://greki-gr.blogspot.com/2012/03/public-issue-225-155.html


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ Public Issue 30 -3-2012 για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σε σχέση με το γκάλοπ της Public Issue στις 15-3-2012 τη μεγαλύτερη άνοδο έχει το ΠΑΣΟΚ +4,5 % και την μεγαλύτερη πτώση η Δημοκρατική Αριστερά -3,5 %.
Ανεβαίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ +0,5 % .Το ΚΚΕ +0,5. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες +2 % και η Χρυσή Αυγή +2 %.
Πέφτει η ΝΔ -2,5 %.Οι Οικολόγοι-Πράσινοι -0,5 % και ο ΛΑΟΣ -2 %.
 Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής ( Στην παρένθεση η μεταβολή από το γκάλοπ της Public Issue στις 15 -3 -2012)
 Νέα Δημοκρατία 22,5 % (-2,5)
 ΠΑΣΟΚ                15,5 % (+4,5)
 ΣΥΡΙΖΑ               12,5 % (+0,5)
 KKE                     12 %    (+0.5)
 Δημ.Αριστερά     12 %   (-3,5)

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου: "ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ"


Του Νίκου Μπογιόπουλου



«Ο υπαρχιφύλαξ, διαταχθείς υπό του διευθυντού του, μετέβη αμέσως εις την πτέρυγαν όπου ευρίσκοντο τα κελιά των 8 μελλοθανάτων και εισήλθεν πρώτον εις το υπ' αριθμ. 2 απομονωτήριον, εις το οποίο εκρατούντο οι Μπελογιάννης, Λαζαρίδης και Μπάτσης. Πλησιάζει τον Μπελογιάννη.
*
"Νίκο σήκω"
Ατάραχος ο Μπελογιάννης σηκώνεται και λέει:
"Πάμε για καθαρό αέρα;"
"Ναι, του απαντά, σας πάνε για εκτέλεση" (...)»

*
(Από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Κορωναίου, όπως δημοσιεύτηκε την επομένη της εκτέλεσης στην «Προοδευτική Αλλαγή»).

Δελτίο τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο με πρόσχημα την αξιολόγηση



Προάγγελος απολύσεων μέσα σε κλίμα αυταρχισμού είναι όσα ανακοίνωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας για το σύστημα που δήθεν θα αξιολογεί τους δημοσίους υπαλλήλους προκείμενου να πάρουν αύξηση ή προαγωγή.Άμεση συνέπεια είναι το διετές πάγωμα κάθε αύξησης για τους μισθούς πείνας.Βασική επιδίωξη των όσων ανακοίνωσε ο Ρέππας είναι να εμφανίσει ως αποτέλεσμα αξιολόγησης την απόλυση 150.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που έχουν ήδη συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με ΕΕ και ΔΝΤ, μέσω της νέας δανειακής σύμβασης.

ΝΤΡΟΠΗ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: Απλήρωτοι εδώ και 19 μήνες!




Με κεντρικά συνθήματα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (είναι 19 μήνες απλήρωτοι) και την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από το Γηροκομείο Αθηνών, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από χτες με νέα 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα το πρωί με τη στήριξη του κλαδικού σωματείου. Οι περίπου 180 εργαζόμενοι παρά τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν και προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους προς τους 250 ηλικιωμένους, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, μηνύσεων και απολύσεων.
Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους προηγούμενους μήνες απολύθηκαν 26 εργαζόμενοι και πάνω από 50 τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλοι μηνύθηκαν, γιατί προσέφυγαν στην Eπιθεώρηση Eργασίας για τα δεδουλευμένα τους.

Αλ.Παπαρήγα: Η πολιτική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει το απόλυτο χάος.


Αλέκα Παπαρήγα



Σε αυτή την εκλογική μάχη ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει ούτε στα τρομοκρατικά διλήμματα του χάους, ούτε στις αυταπάτες ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, με την αλλαγή μόνον του πολιτικού προσωπικού του κράτους, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Κ.Κ.Ε :Η απόσχιση του Κοσσόβου και η ένταξη στην Ε.Ε. εξυπηρετεί τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε παρέμβαση του στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για το ψήφισμα σχετικά με την "διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου" τόνισε τα εξής:


"Το ψήφισμα προωθεί με χυδαίο τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, τις επιδιώξεις των μονοπωλίων για ισχυροποίηση της θέσης τους στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις αγορές και σφαίρες επιρροής, τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους.
Στηρίζει την επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την καταλήστευση του φυσικού πλούτου του Κοσσόβου, τη διαιώνιση και όξυνση της ανεργίας και της φτώχειας.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Βουλή που αναφέρονται στο νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια.


(Στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στον Πρωθυπουργό)



Η ουσία είναι ότι η κυβέρνησή σας, όχι εσείς προσωπικά, ενδεχομένως, αλλά τα κόμματα που σας στηρίζουν και που διεκδικούν την ψήφο του λαού για να συνεχίσουν αυτό το καταστροφικό έργο, στην πραγματικότητα βγάζουν ένα μίσος απέναντι στην κοινωνία και μια εκδικητικότητα.

Το ζήτημα των συνεργασιών της αριστεράς από την ματιά ενός οπαδού και ψηφοφόρου του ΚΚΕ

Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω την λογική από μερικούς, όπου τάσσονται απέναντι από την πολιτική του κόμματος, βρίζουν με το ποιο χυδαίο τρόπο μέλη του κόμματος, παραποιούν αυτά που λέει ακόμα κ ένας απλός φίλος του κόμματος, κ μετά από δυο τρις μέρες έρχονται και μας λένε ότι μόνο αν ενωθούμε σε ένα ενιαίο μέτωπο, θα βγει τουλάχιστον κάτι θετικό για τον λαό.

θα ξεκινήσω λοιπόν την κριτική μου, αν μου το επιτρέπουν οι « σύντροφοι» από την αριστερά, από διάφορα μπλοκ όπου κατά καιρούς μας έχουν βομβαρδίσει με διάφορα άρθρα, για μια ενωμένη αριστερά, κ μια κακή ηγεσία του ΚΚΕ. σκέπτομαι λοιπόν, πως γίνετε άνθρωποι όπου κατά το παρελθόν είχαν διαφωνήσει με αυτή την πολιτική του ΚΚΕ, την πολιτική του συνασπισμού κ είχαν διαγραφεί, σήμερα σαν οπαδοί του κόμματος να στηρίζουν αυτή την πολιτική? Να στηρίζουν αυτήν την κακιά ηγεσία? Πως γίνετε άνθρωποι όπου έχουν ζήσει κ δυο πράγματα παρά πάνω κ έχουν μια μεγαλύτεροι εμπειρία από εμάς, να μας λένε πως το ΚΚΕ σήμερα έχει χαράξει την σωστή πολιτική ως κομουνιστικό κόμμα? Τελικά είναι καλύτερο να σε φοβίζει το χέρι που τάχα απλώνετε φιλικά κ συντροφικά, παρά από το χέρι όπου ξέρεις ξεκάθαρα ότι θα στραφεί απολιτικά απέναντι σου ….

Μου αρέσουν πολύ οι κομουνιστές στιλ ΚΑΖΑΚΗ, όπου δεν διστάζουν να κάνουν μέτωπα με αυτούς όπου μέχρι χθες άκουγαν την λέξη «κομουνιστής», κ έβγαζαν το δίκαννο από την ντουλάπα έντρομοι … μου αρέσουν οι κομουνιστές σαν τον ΚΑΖΑΚΗ όπου αφήνει σε αριστερούς και κομουνιστές ( τους κακούς του ΚΚΕ) απειλές πως θα τους τσακίσει, γιατί τάχα μου είναι επιδοτούμενα κόμματα, μιας που συμμετέχουν ( με λαϊκή εντολή ) στη αστική βουλή, την στιγμή όπου είναι έτοιμος και ο ίδιος να συμμετάσχει στις εκλογές ( όποτε κ αν γίνουν ) με στόχο την είσοδο του ΕΠΑΜ στην βουλή ( μάλλον για τσιμπήσει κ αυτό την επιδότηση ….) ….. μου αρέσουν οι κομουνιστές σαν τον ΚΑΖΑΚΗ όπου τα βρίσκουν άψογα με δημοσιογράφους του συστήματος όπως ο κύριος ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ, που δεν διστάζουν, της μέρες όπου οι άλλοι κομουνιστές ( οι κακοί του ΚΚΕ) είναι στο δρόμο κ διαδηλώνουν, να κάνουν μαύρη προπαγάνδα, πότε για το αν έπρεπε να γίνει η απεργία, πότε για το αν πρέπει ο λαός να συμμετέχει στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ – Π.Α.ΜΕ, κ για τέλος όταν βλέπουν πως κ αυτά δεν πιάνουν, ρίχνουν κ λίγοι αγανάκτηση των καημένων σουηδών τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά….

Φυσικά είναι φαινόμενο των καιρών, όλοι να ξεχνούν τις δίκες τους « αμαρτίες» κ να ρίχνουν το ανάθεμα σε ένα κόμμα όπου κατά καιρούς σε αυτά τα 93 χρόνια δράσης του, έχει κάνει την ποιο σκληρή αυτοκριτική, και πάντοτε είναι όντος στην πρώτη γραμμή των αγόνων ….

Ε.Λ.

Άφοβα και στην κάλπη με το ΚΚΕ ! Αίμα στους δρόμους προέβλεψε ο Καρατζαφέρης !


 Άφοβα και στην κάλπη με το ΚΚΕ !



Ξέρει κάτι; 'Η απλώς συμμετέχει, όπως συνηθίζει εξάλλου, στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού για να νοθευτεί η ψήφος του και να μην αντιστοιχηθεί αυτή με την οργή του, με τα συμπεράσματα που έχει βγάλει; Οπως και να 'χει, η δήλωση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, προχτές το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» έχει μια αξία να καταγραφεί: «Με ενδιαφέρει να πάμε ήρεμα στις εκλογές. Προβλέπω ότι δεν θα είναι καθόλου ήρεμες οι εκλογές. Φοβούμαι ότι θα έχουμε αίμα στους δρόμους, κάτι το οποίο απεύχομαι.

ΠΑΜΕ: Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές, που δημιουργεί η Κυβέρνηση δεν θα λύσουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.


Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές, που δημιουργεί η Κυβέρνηση δεν θα λύσουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.



Αμέσως μετά τα μέτρα σκούπα για το κέντρο της Αθήνας, που ανακοίνωσε ο νέος Υπουργός προστασίας του πολίτη, έσπευσε η κυβέρνηση να εξαγγείλει, την ίδρυση 30 νέων κέντρων κράτησης σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των κομμάτων της πλουτοκρατίας και περιφερειαρχών, εξαπολύει νέα επίθεση σε χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν περνώντας τα σύνορα χωρίς χαρτιά και προσπαθεί να τους φορτώσει την ευθύνη για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, ανεργία, φτώχεια, εγκληματικότητα, διακίνηση ναρκωτικών.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού 

Στην Ελλάδα του μνημονίου,χιλιάδες συμπολίτες μας μπορούν να βαφτίζονται λαθραίοι και να αντιμετωπίζονται συλλήβδην σαν εγκληματίες από τον κυρίαρχο λόγο της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ.
Το εμπόριο φόβου και τρομοκρατίας που επιχειρεί η μνημονιακή συμμαχία,φτάνει στο σημείο να μετατρέπει το κέντρο της Αθήνας σε υγειονομική ζώνη εντός της οποίας οι επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ θα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων σε φοιτητές. Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.


Οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα επιτέθηκε άγρια, χτες, σε φοιτητές του Μαθηματικού και του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι τραυμάτισαν 5 φοιτητές του Μαθηματικού, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση του Φυσικού.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της «για την επίθεση οργανωμένης ακροδεξιάς ομάδας τραμπούκων σε φοιτητές του Φυσικού και του Μαθηματικού Αθήνας», τονίζει:
«Καταγγέλλουμε την οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα τραμπούκων για την επίθεση που εξαπέλυσε σε φοιτητές των σχολών Μαθηματικού και Φυσικού Αθήνας. Εξοπλισμένα φασιστοειδή με πτυσσόμενα κλομπ, σπρέι πιπεριού, κράνη και πυροσβεστήρες, τραυμάτισαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 5 φοιτητές του Μαθηματικού, διέλυσαν τη γενική συνέλευση που διεξαγόταν στο σύλλογο του Φυσικού χτυπώντας και εκεί φοιτητές.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα.


Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τον τραυματισμό αγωνιστών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησε ακροδεξιά συμμορία την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο χώρο του Ε.Κ.Π.Α. (Μαθηματικό και Φυσικό) και ενώ πραγματοποιούνταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.  Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων, γνωστών για τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με το βαθύ κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, οπλισμένων με κλομπ και άλλα αντικείμενα, στόχο είχε το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες καθώς και τους αριστερούς φοιτητές που μάχονται στην πρώτη γραμμή του, τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.  

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μαζικά ενάντια στη λιτότητα και τα αντεργατικά μέτρα.


Μαζικά συμμετείχαν οι εργάτες στην απεργιακή συγκέντρωση της Μαδρίτης

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε χτες στην Ισπανία ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας με αλλαγές που θα επιφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα και θέτουν τέλος σε πολλές κατακτήσεις των εργαζομένων. Πάνω από 100 συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί για χτες το απόγευμα σε όλη τη χώρα. Την απεργία διοργάνωσαν η Γενική Ενωση Εργατών (UGT) και η Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Εργατικών Επιτροπών (CCOO) που και ακόμα και τώρα ζητούν «διαπραγματεύσεις» με την κυβέρνηση, ...προειδοποιώντας πως θα πραγματοποιήσουν και νέες κινητοποιήσεις από την 1η του Μάη.

Το δέκατο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Στο 41,9 % ο δικομματισμός.Στο 8,3% μειώνεται η διαφορά Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.Τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε, ανεβαίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α , πέφτει η ΔΗ.ΑΡΙ.Και ένα σχόλιο για τα γκάλοπ-αυταπάτης στο ίντερνετ.



Αυτό είναι το δέκατο βαρόμετρο στην σειρά που ανεβάζω και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Υποθέτουμε όλοι πως θα είναι στις 6 Μάη ή στις 13 Μάη, αλλά ας αφήσουμε ανοιχτό και το ενδεχόμενο αναβολής τους. Μένουν 5 ή 6 βδομάδες περίπου για να φτάσουμε στην ημέρα των πιο κρίσιμων εκλογών του 21 ου αιώνα για την Ελλάδα…

Και ενώ πριν κάτι μήνες , μιλάγαμε για μια τεράστια αποχή ,τα δεδομένα αλλάζουν και ο κόσμος φαίνεται θα πάει στις κάλπες παρά την δυσαρέσκεια του. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται να αυξάνεται η διάθεση για συμμετοχή.

Η αποχή  αγγίζει  το 32 %  ενώ το άθροισμα λευκών και άκυρων είναι πάλι κοντά στο  3 %.Το εκλογικό σώμα που θα ψηφίσει έγκυρα κάποιο κόμμα το υπολογίζω στους 6.500.000 περίπου όπως άλλωστε και πριν 2 εβδομάδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ